A Női test, és lélek titkai

A Női test, és lélek titkai

Sokan úgy nyilatkoznak a nőkről, hogy a „gyengébbik nem”, a nők „törékenyek”. Pedig ez korán sincs így. A nők rendkívül erős teremtmények. Főleg akkor, ha már Édesanya szerepbe kerülnek. Akkor már igazi Anyatigrisekké válnak. Foggal, körömmel küzdenek azért, ami számukra a legfontosabb, a Gyermekük.
A mai világban az egyik leggyorsabban ölő méreg az előítélet

A mai világban az egyik leggyorsabban ölő méreg az előítélet

Szörnyű és valahol undorító is. Attól függ, ki mennyire űzi. Mindenesetre, hogy még egy jelzőt írjak rá: elkeserítő. Ugyanis amióta világ a világ mindig is problémát jelentett az előítélet. Kétségkívül rengeteget változott már a helyzet ezzel kapcsolatban, hála az égnek. De még mindig nem eleget, és...
Jobban szeretlek, mint te engem

Jobban szeretlek, mint te engem

Szeretheti egy pár ugyanannyira egymást? Vagy ez lehetetlen és az egyik valóban jobban szereti a másikat? Különben is, miért baj, ha mondjuk a nő vagy a férfi szeret jobban? Attól miért lesz a másik szerelme kevésbé értékes? Miért kellene attól rettegni, hogy akkor el fog hagyni bennünket?...
Attól még, hogy nőnek születtél, nem leszel jobb a férfiaknál!

Attól még, hogy nőnek születtél, nem leszel jobb a férfiaknál!

Előszeretettel szidjuk a férfiakat. Hazugok, megbízhatatlanok, nem tudják kordában tölteni a kobrájukat, sokuk még alkoholista is, bunkó, hímsoviniszta és nem becsüli eléggé a női nemet. Hosszasan lehetne sorolni a „bűneiket”. Sokszor teszünk úgy, mintha mi nők állnánk az emberiség csúcsán, mert...
Te mit szólnál, ha megtudnád, hogy a lányod prostituált?

Te mit szólnál, ha megtudnád, hogy a lányod prostituált?

Gondolj csak bele: van egy gyönyörű, huszonkét éves lányod. Egyetemre jár és egy szép napon angol-olasz szakos tanár lesz belőle. Az egyetem mellett pedig dolgozik és szövegeket fordít. Abban a hitben vagy, hogy minden a legnagyobb rendben van, hiszen látszólag, boldog, elégedett és sosem kér vagy...
Korunk egyik égető problémája az érzelmi fogyatékosság

Korunk egyik égető problémája az érzelmi fogyatékosság

Ha ebből a szempontból közelítjük meg, akkor nem is csoda, hogy el van cseszve ez a generáció és a jelen világ is. Rengeteg az érzelmileg fogyatékos ember. A legrosszabb benne az, hogy a legtöbben még csak nem is tudják magukról, hogy azok. Talán vannak, akik sejtik, mert depisek, de a legtöbben azt...
A Női test, és lélek titkai
A Női test, és lélek titkai
A mai világban az egyik leggyorsabban ölő méreg az előítélet
A mai világban az egyik leggyorsabban ölő méreg az előítélet
Jobban szeretlek, mint te engem
Jobban szeretlek, mint te engem
Attól még, hogy nőnek születtél, nem leszel jobb a férfiaknál!
Attól még, hogy nőnek születtél, nem leszel jobb a férfiaknál!
Te mit szólnál, ha megtudnád, hogy a lányod prostituált?
Te mit szólnál, ha megtudnád, hogy a lányod prostituált?
Korunk egyik égető problémája az érzelmi fogyatékosság
Korunk egyik égető problémája az érzelmi fogyatékosság

Mindenben az egészség

Válassz, mely cikkek jelenjenek meg:
Betöltés...

Hogyan legyünk nők

Válassz, mely cikkek jelenjenek meg:
Betöltés...

Kérdezte tőlem a barátnőm. Mivel nemrég jött össze egy olyan pasival, aki őszintén bevallotta neki, hogy eddig minden barátnőjét megcsalta. Jogos volt a kérdés, hogyha ez így van, barátnőm mivel lenne másabb, mellette miért ne lépne félre? Kigyógyulhat egy notórius hűtlenkedő a félrelépésből? Vagy aki fél vagy egész életében az volt, az is marad örökké?

 

 

nocsabasz 01

 

Kép: Pixabay.com

 

Eddig is megcsalta minden barátnőjét, mert…

 

Mikor a pasi meg lett kérdezve, hogy ugyan miért csalta minden eddigi barátnőjét – akik mellesleg nem is voltak csúnyák, volt köztük átlagos és átlagon felül szépségű egyaránt – azt mondta, hogy mindegyiket más okból. Volt, amelyik nem elégítette ki az ágyban, ellenben jó társnak bizonyult. Lehetett vele beszélgetni, jókat szórakozni, csak éppenséggel pocsék volt vele a szex. Őt „csak” pár hónap után meg is csalta.

 

Aztán szó volt ennek a fordítottjáról is, hogy ugyan jó volt az ágyban, de nem tudott vele értelmes beszélgetést folytatni – a nő buta és egyszerű volt – és megismerkedett mással, aki viszont a társas igényeit elégítette ki és az ilyen lányokat már egy-két hét után is megcsalta.

 

De még egyszer az is elhagyta a száját, hogy volt olyan, akit nem is tudja miért csalt meg. Kielégítő volt vele a szex, elmondása szerint normális is volt a nő, csak hiányzott belőle valami, nem volt elég érdekes, de „ha itt helyben megölsz, akkor sem fogom tudni miért csaltam meg.”

 

nocsabasz 02

 

Amikor már valaki ezt mondja, az ember erősen él a gyanúval, hogy egyszerűen rutinból csalta meg. Jóformán sportból. Az ötlött fel a barátnőmben is, aki kulcsfontosságú kérdést intézett a párjához:

 

„Szerelmes voltál egyáltalán valamelyikbe?”

 

Erre hosszas csend volt a válasz, de látszott, hogy komolyan gondolkodóba ejtette a kérdést. De csak percek múlva azt bírta kinyögni „azt hiszem igen” és hogy „a magam módján volt, amelyikbe szerelmes voltam, de azt is tudom, hogy nem mindegyikbe”. Mint kiderült, egyesekkel csak azért jött össze, hogy legyen kivel lennie, szexelnie, illetve mert megsajnálta a lányt, aki szerelmes volt belé. Állítólag akinél úgy érezte, hogy szerelmes, azt „csak” egy év után csalta meg.

 

„De te más vagy, mert…”

 

Mindezek után egy kérdés maradhatott. „Én miért vagyok más, mint a többi?” Hiszen egy ilyen beszélgetés után érthető, hogy felmerült a gondolat, hogy vele is csak sajnálatból jött össze, vagy csak a szex, csak a társas viszony miatt? Persze tagadta a lesajnálást és azt mondta, hogy még nem merné egészen kijelenteni, hogy szerelmes, de úgy érzi, ebből az lehet és hogy komolyan is eltudná képzelni vele a jövőjét. Mert ő más. A csavar az egészben az, hogy azt is bevallotta, hogy volt lány, akinek ugyanezt mondta és azt is megcsalta!

 

nocsabasz 03

 

Akkor már kétségbeesve kérdezte a barátnőm, hogy ezek után már komolyan nem tudja, miért is kellene leállnia vele, ha még ezt is elmondja. Egyáltalán miért mondta el neki ezt mind? Természetesen azért, mert ő most TÉNYLEG más, és azt szeretné, ha teljesen nyíltak és őszinték lennének egymással, ugyanis VALÓBAN komolyan szeretné a kapcsolatukat és még azt is megígérte, hogyha elkezdene kifelé kacsintgatni és megakarná csalni, előtte szólni fog. Ez persze valahol rém varázslatosan és egyben megnyugtatóan hangzik, de érthető, hogy nem kevés kétség maradt a barátnőmben.

 

„Mond meg őszintén, szerinted engem is meg fog csalni?”

 

Ez az a kérdés, amire nem lehet egyértelműen sem igent, sem pedig nemet mondani. Mivelhogy abszolút nyilvánvaló, hogy a pasi notórius csaló, aki saját elmondása szerint sem tudta már egy idő után, miért csalta meg a barátnőit. Egyik sem volt tökéletes, de amilyen már-már annak tűnt, azt is megcsalta, mint akinek egyszerűen senki nem volt jó. Tehát aki már nem is érzelmi alapon csal meg, de nem is azért, mert a pénisze vezeti, hanem valami tudat alatti késztetés, hogy meg kell csalnia a másikat. Nem úgy hangzik ez, mint egy betegség? Márpedig ha betegségről beszélünk, akkor azon nem fog segíteni egy partner, akármennyire is tökéletes legyen. De persze barátnőm a legkevésbé sem érzi magát annak, ezért sem érti, mit akarhat tőle a csávó, aki nem volt rest azt is elmondani, hogy egyébként imád flörtölni, hódítani, vadászgatni, mintha valami sportról beszélnénk, de ismétlem, barátnőm most „más”’…

 

nocsabasz 04

 

Aki egyébként halálosan szerelmes, így nem kérdés, hogy esélyt fog adni annak ellenére, hogy minden a pasi ellen szólna. Na igen, ez a baj szerelemmel, hogy megbolondítja az embert. Hiába tudja mit kellene tennie, már csak azért sem azt fogja… és inkább kész vállalni, hogy a következő hetekben, hónapokban azon görcsöljön, hogy vajon megcsalja-e a kedvese. Bár nekem azt mondta nem fog ezen izgulni, tudja mibe megy bele, ha megcsalja hát megcsalja. Nem akartam mondani, hogy ebben kicsit kételkedem, mert alapból nő és szerelmes, úgyis rosszul fogja érinteni ha, megcsalják és mindig ott lesz az a kis suttogó hang, a Kétely, aki azt fogja súgni, hogy „igen, éppen most csal meg”, az első késésnél, amikor nem veszi fel a telefont vagy azt mondja, hogy elmegy a barátaival kocsmázni.

 

Egyértelműen ki lehetne jelenteni, mintegy keresztet vetni a palira, hogy kolbászból nem lesz szalonna és barátnőmet is megfogja csalni. Amilyen őszintének hangzott az a sok vallomás a szájából, ugyanolyan átverés is lehetne, amivel csak megakarja lágyítani a szívét és ezzel a dumával dönteni meg, hogy „ő más”.

 

nocsabasz 05

 

Ugyanakkor láttunk már csodákat és aki hisz is a csodákban, annak ez egy reménysugár, egy Disney, ahol bármi megtörténhet és a rossz, gonosz hűtlenkedő ez egyszer igazán megváltozik az igaz szerelem jegyében és hűséget fogad barátnőmnek és boldogan élnek, amíg meghalnak. Szeretném azt hinni, hogy így lesz és kívánom is.

 

Rossz tapasztalatok, tények kontra hit és csodák. Melyik fog győzni? Ezt csak akkor tudjuk meg, ha barátnőm egyszer elmeséli. De az biztos, hogy az esetek többségében az mondható el – mert sokkal többet hallani ebből a fajta sztoriból – hogy aki világéletében megcsalta a partnerét, az azután is megfogja. Ezen legfeljebb egy pszichológus vagy valamilyen terápia segíthetne. Ha arra hajlandó lenne elmenni, akkor már több oka lenne hinni az embernek abban, hogy barátnőm valóban „más”, hogy érte erre is képes… erre a pontra még nem jutottunk el, de mint tudjuk, a remény hal meg utoljára, úgyhogy bízzunk abban, hogy az ő története boldog véget ér!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról!

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

Megcsalt a disznó! – Hát létezik még hűséges pasi vagy már bevett szokás a megcsalás?

 

Megcsal-e a pasid a horoszkópod szerint?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!