Régi hagyományaink sokasága közé tartozik a húsvéti locsolkodás is, amelynek lényege a lányok vízzel való leöntése, hogy a tavasszal együtt ők is kivirágozzanak!

A csokoládé és a szépségápolás elsőre igen különösen hangzik egy mondatban. Valójában azonban ennek a sokunk által kedvelt édességnek az alapját a kakaófa gyümölcse adja, amely sok szempontból hasznos szervezetünkre nézve.

Nagyon hosszú ideje gondolkodom ezen a témán. Főleg a munkám miatt. Régen illetve még most is a komolyabb üzletemberek telefonon bonyolítják le az üzleti ügyeiket, de most ebben a rohanó világban és hála az Y és Z generációnak és az online webshopoknak, már az üzletek illetve szerződések 50%-át emaileken keresztül tudjuk lebonyolítani anélkül, hogy ismernék az adott személyt, akivel éppen szerződünk, aki éppen az adott termékünket vagy szolgáltatásainkat igénybeveszi.

Megdöbbentő, de az idei télen már száz felettire tehető a fagyhalálban elhunyt személyek száma. Ezt a számot nem kizárólag hajléktalan emberek teszik ki, ugyanis sokakat saját otthonukban érte ez a tragédia.

Pontosan átérzem a helyzetet, mert nagyon sokat utazom nagyon sokáig éltem külföldön és a mai napig sokat járok külföldre, mint a munkám, mint a magánéletem miatt. Azt, hogy miért jövök még mindig haza azt magam sem tudom. Erre a kérdésre a választ már nagyon régóta keresem.

Az ünnepek előtti időszak mindig sok előkészülettel zajlik. Várjuk a karácsonyt, készülünk rá, majd pár nap alatt el is múlik. Jobb esetben találkozunk sok rég nem látott rokonunkkal, de aztán mindenki hazamegy, körülöttünk pedig újra elcsendesedik minden.