Nagyon hosszú ideje gondolkodom ezen a témán. Főleg a munkám miatt. Régen illetve még most is a komolyabb üzletemberek telefonon bonyolítják le az üzleti ügyeiket, de most ebben a rohanó világban és hála az Y és Z generációnak és az online webshopoknak, már az üzletek illetve szerződések 50%-át emaileken keresztül tudjuk lebonyolítani anélkül, hogy ismernék az adott személyt, akivel éppen szerződünk, aki éppen az adott termékünket vagy szolgáltatásainkat igénybeveszi.

tisztelet2

Forrás: kadarka.net

Nem furcsa? Az egész személytelen és folyamatosan az interneten kellene lógni bár én sohasem, fogok. Aki nem képes telefonálni az nyugodtan várja csak ki, amíg megnézem az emaileket. Bár szerintem az emberek még azért is képesek lennének lázadni, mert valaki nem lóg egész nap a facebookon és az interneten mivel, számukra fontos információt közöltek. Vannak emberek, akik lázadnak ez ellen és ezt meg is tudom érteni.
Sokan nem tudják azt elképzelni, hogy nem vagy fent egyik internetes portálon sem és nem lógsz napi szinten, az okos telefonodon, hogy csekkold, nem e jött valami fontos információ, ami nélkül azt a napot nem tudod eltölteni. Ráadásul állandóan ellenörzik a barátaik és ismerőseik posztjait ki hova jár, mit eszik mit csinál és kivel barátkozik. Ezt már korunk egyik népbetegségének nevezném.

Aki az interneten dolgozik annak természetes, hogy napi szinten ellenőrizze a termékek vásárlását vagy az online felületek működését, de ezek a társadalom nagyon kevés hányadát teszik ki. A legnagyobb tiszteletlenségnek tartom azt a tényt, hogy ezt nagyon sokan kihasználják. Elfelejtenek válaszolni. Annyit sem tudnak tenni, hogy közöljék mire is számíthatsz. Amikor viszont nekik van fontos kérdésük vagy bármi észrevételük időt és internetet nem kímélve soroznak meg emailekkel. Bezzeg, amikor neked van szükséged információra egyszerűen nem is válaszolnak.

Azokat az embereket és cégeket messze kerüld el, akik csak akkor képesek keresni vagy válaszolni neked, amikor nekik van szükségük vagy idejük rád, főleg ha te vagy a megrendelő vagy te fizeted a szolgáltatást. Ez egyszerűen annak a jele, hogy tiszteletlenek és egyáltalán nem érdekli az, amit te szeretnél csak az, ami nekik fontos. Ezek a munkakapcsolatok vagy párkapcsolatok soha sem lesznek tartósak.

Ezek a gondolatok érvényesek a privát életben is. Akik egyfolytában az interneten lógnak, és ott várják a válaszod és a megoldást az ismerkedést esetleg azok nem gondolják komolyan. Egyszerűen túl sok az idejük unatkoznak nincsen semmilyen hasznos dolgok az életükben nincsen hobby, amivel elüthetnék az idejüket és iszonyatosan lusták. Tudom, hogy ez divat, de a lustaság is divat.

tisztelet3

Forrás: vonzero.hu

Azt még meg tudom érteni, ha egy külföldön élő ismerősöd az internetet használja arra, hogy kommunikáljon veled, de azt nem, ha ugyanabban az országban lévő ismerőseid vagy esetleg pasik, akik ismerkedni szeretnének, egész nap a telefonon, és boldog boldogtalannak írogatnak az ágyban fekve és elvárják, hogy te azonnal válaszolj és ráérj anélkül, hogy legalább megkérdeznék, hogy ráérsz-e?

A probléma az, hogy ők ezt nem is gondolják át, sőt állítom sok esetben nem is tudják vagy nem is akarnak tudomást szerezni róla. Mindenre van valami magyarázatuk és nekik így kényelmes és egyszerűbb, és mint tudjuk, az emberek egy dolgot szeretnek nagyon az pedig a semmittevés. Keresik az egyszerűbb és kényelmesebb utat. Hála az internet csodájának, ami egyébként nem lenne egy rossz dolog és nem is az csak sokan teljesen félre értelmezik.

tisztelet1

Forrás: life.hu

Tegyünk egy próbát. Próbáljuk meg egy napra kikapcsolni az internetet, esetleg egész hétvégére. Természetesen a munkával kapcsolatos üzenetekre mindenképpen válaszoljunk és reagáljunk még előtte. A magánszférát tekintve pihenjünk, élvezzük az életet, a természetet, ami körülvesz minket. Telefonáljunk, ha társaságra van szükségünk vagy programot szerveznénk. Nézzük, meg mi történne, ha egy hétvégére elfelejtenénk a posztolgatást és még a hétvége előtt minden céges üzenetre válaszolnánk.

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!