Ugye érződik az irónia? Mert természetesen nem komolyan szenvednek, mármint számukra persze teljesen valós a szenvedés, de saját magukra mérték ki. Önként döntettek úgy, hogy a zsebpénzüket, a fizetésüket inkább ruhákra költik, a legultramodernebb telcsire – a minőségi selfie jegyében – és hogy tetemes összegeket költenek a külsejükre azért, hogy megmutassák mekkora istenkirályok és királynők. Hát nem észbontó?

szenvednek a fiatalok 01

 

Kép: hecsadigital.com.mx

 

Na igen, én észbontónak találom, a sok szülő meg inkább csak fogja a fejét, hogy mire költi el a gyereke a pénzét. Hogy képes inkább koplalni, kenyéren és vízen élni, hogy puccparádéban élhessen. De igazából ez sem baj, hiszen a kilók ellenségek, nemhogy a lányoknál – a fiúknál is! – és így legalább megtudják őrizni modellalkatukat. Már hetekkel korábban kinézik maguknak mely új göncöt, cipellőt, még jobb képeket csináló telcsikét, hogy legyen majd mivel felvágni a haverok, az exek előtt, akár a melóhelyen, meg persze a bulikban. Hogy a közösségi oldalakat már ne is említsem, ahol szintén fel kell vágni és naponta legalább egy friss képet kiereszteni magukról, nehogy valaki elfelejtkezzen arról, hogy léteznek és milyen szépek.

 

Ezek az emberek állandóan másnak akarnak megfelelni. Oké, elhiszem, hogy ők így jól érzik magukat a bőrükben, hogy több órányi készülődéssel indul a napjuk, hogy az a legnagyobb stressz az életükben, hogy nincs elég pénzük új ruhára meg új sztárkiegészítőkre. El tudom hinni, hogy ők akkor a legboldogabbak, ha az utcán végigmenve mindenki megbámulja őket, és közben úgy tekintenek magukra, mintha celebek lennének, de legalábbis ara várnak, hogy majd összefutnak eggyel. Az is örömforrásuk részét képezi, ha 600 lájkot kapnak a képeikre és a fele olyanoktól van, akiket nem is ismernek. Nem is lényeg, csak az, hogy megdobják a lájkszámot és hogy mindenki más látja, hogy neki 600 ismerőse van! Hát micsoda sztár az ilyen ember, mekkora népszerűségnek örvend, hogy ilyen sok barátja van!

 

szenvednek a fiatalok 02

 

Hát persze… „barátok”. Talán akad egy-két igazi barátja vagy annyi se. A többi csak a csatlósa, akikkel ugyanezt csinálhatja, akik szintén benne vannak a „mindennapi dívák” klubjában és akiktől lelki támogatást kaphat akkor, mikor éppen nem tud megvenni magának valamit, nem értékelték a szépségét, vagy összetörték a szívét. Lelki szemetesnek tök jók ezek az emberek, ugyanis igazi kapcsolatokat kevéssé tartanak fenn ebben a nagy látszatvilágban, amiben élnek. Arról se feledkezzünk meg, hogy a rajongótábor fele csaj esetén mindig pasi és fordítva is így van. Az érdekbarátok mellett, akik csak azért vannak mellettük, hogy esetleg őket is észrevegyék, a többi mind az ex vagy az, akit egy buliban ismert meg vagy csapja neki a szelet évek óta.

 

 

Nem mondom, hogy minden fiatal ilyen, de elég sokan. Te sose hallottad még az utcán, vagy bárhol, hogy arra panaszkodnak, nem tudják megvenni az új Iphone-t, mert nincs rá elég pénzük és közben ott lóbál egy másikat a kezében? Hogy a pasija milyen szemét, mert nem érti meg, hogy neki kell az új cipő, mert valahogy ki kell néznie?

De hadd meséljem el azt, mikor a villamos megállóban állok, egy ismerősömmel beszélgetek és odajön hozzánk a 18 éves öccse és pénzt kér a bátyjától, mire az megkérdezi, hogy hová lett az, amit tegnap kapott az anyjától. Válasz: „Azt elköltöttem új csukára, de kellene egy új hajvasaló is, mert beszart a régi és hullámos hajjal meg hogy nézek már ki?” – és tényleg baseball sapka volt a fején.

 

szenvednek a fiatalok 03

 

Először azt hittem viccel, de mikor láttam, hogy a bátyja ki van tőle, mert mint kiderült, mindig tőle kunyerál, egy pillanatig azt hittem, felvisítok a röhögéstől. Végül olyan agylágyulást kaptam, hogy elmaradt a röhögés és együttérzően megveregettem az ismerősöm vállát.

 

Mondhatnánk, hogy a 18 éves kis srác csak éretlen. Na, de mikor a 25 éves csinálja ugyanezt? Olyanok, mint akik nem tudják, mihez kezdjenek az életükkel, nem kaptak – vagy csak sz**nak rá – olyan nevelést, ami rámutat arra, hogy mik a valódi értékek. Jó, szó se róla, ne csak munkából álljon az élet, tudjunk mellette szórakozni is, de azért közben nem kellene gondolni a jövőre is? Hogy ne csak az járjon fejünkben, hogy mire tapsoljuk el a pénzünket, hogyan partizzuk el, de közben a büdös életbe nem lesznek előrébb? Nem mindegy, hogy egy új ruhatárra vagy háromszázezres telefonra spórolunk akár félévente és nem arra, hogy otthonunk legyen vagy biztos anyagi hátterünk. Amíg sokuk úgy érezheti, hogy no para, ha bajban van, mehet a szülő nyakára mikor felkopik az álla, addig érthető, hogy nem fognak jobban igyekezni. Már amelyik dolgozik, mert az is igaz, hogy egyesek úgy döntenek, nem akarnak tovább tanulni, mindegy hol kötnek ki, - lehetnek akármilyen okosak, tehetségesek - nekik a pénz lényeg, hogy legyen mit elpacsálni. Mások meg inkább tanulnak, - és már többektől hallottam, hogy kimondottan azért - nehogy dolgozniuk kelljen és a szüleik nyakán lóghassanak.

 

szenvednek a fiatalok 04

 

Sok szülő úgy fogja fel, hogy legalább annyival kevesebbet kell költeni a gyerekre – már amelyik ezt megteheti! – mert legalább megveszi magának a holmiijait. Az is mindegy nekik mit csinál, legalább dolgozik, és abban reménykednek, hogy majd megjön az esze, felnő és elkezd valamiféle komolyabb életvitelt kialakítani magának. Biztos volt olyan, akinél így is lett… mások meg a 30 éves vagy afölötti gyereküket is támogatják, mert képtelen megállni a saját lábán és talán nem is akar…

 

Úgyhogy kedves olvasó, most már tudod. Ezek a fiatalok azért „szenvednek”, hogy te meglásd bennük a sztárt… hiszen nem kérdés, hogy ők csak szeretetre, figyelemre és törődésre vágynak, meg egyesek akár hírnévre is… és talán arra, hogy apu meg anyu 30 évesen is eltartsa, mert a munka és a „komoly” élet túl fárasztó és nem trendi. Mi vagyunk a hülyék, hogy mi nem így csináljuk… ?

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Elcseszett egy generáció ez a mai – Ki tehet róla?!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!