Régi hagyományaink sokasága közé tartozik a húsvéti locsolkodás is, amelynek lényege a lányok vízzel való leöntése, hogy a tavasszal együtt ők is kivirágozzanak!

easter 01

Forrás: http://www.flickr.com/

 

Ahogy minden egyéb hagyomány, ez is amorfizálódott az idők során és a kútból merített hideg vizet felváltotta az illatos kölni, végül a parfüm. A lányok – akárhonnan is nézzük a történetet – teljesen mindegy, hogy víz vagy kölni, a hátuk közepére sem kívánják a dolgot.

Némely faluban még tartják a dézsából öntés hagyományát, de a fiatalok körében is egyre elenyészőbb ez a locsolkodási forma. Egyrészt kiváló alkalom a megfázásra, másrészt a móka fogalmát sem tudják már átérezni ebben a kategóriában. Nincs ezzel semmi probléma, hiszen humánosabb megoldást találva ott az illatfelhő, amit természetesen minden egyes férfi más és más kölnivel szeretne eszközölni.

A hagyományt megtartani kívánó lelkes fiatal férfiak még megadják a módját egy márkásabb parfüm vásárlásával, amit kizárólag erre a célra használnak. De nem ez az általános, sokkal inkább brahiból, a „minél büdösebb a kölni, annál jobb” minőséget választanak. A lányok estére viszont olyan büdösek lesznek ez által, hogy egy borzcsalád is menekülni kényszerül előlük szégyenükben.

És ez már nagyon régóta így működik. Emlékeinkben ott szerepel a legelső, erre a célra használt illat márka, az Oroszországból származó igazi a minőség: a Krasznaja Moszkva. Illatát mindennek lehetett nevezni, csak jónak nem, mégis akkoriban ez volt a csúcs parfüm. Húsvétkor, akinél ez a márka lapult, az nemcsak piros tojást és egy fél barackot érdemelt, de talán még egy papír 20-as is becsúszott a zsebbe, ami egy egész vagyonnak számított.

 

easter 02

 Forrás: http://wikipedia.com/

És ahogyan telt múlt az idő, a fiatal srácok is csak azért mentek locsolkodni, hogy egy tetemesebb zsebpénzre tegyenek szert, ami általában azért össze is jött. De jaj szegény hagyományt megtartó lányok! Nem elég, hogy két napot a konyhában süt,főz és tojást fest, még anyagi csődbe is veri magát, miközben szép ruhában várja a locsoló fiúk ötletes versikéit. Majd amint jön a várva várt este, beköltöznek a fürdőszobába, hogy megszabaduljanak attól az orrfacsaró bűztől, ami a fejük tetejéről terjeng. És nincs az a sampon a világon, ami eltüntetné ezeket a kiváló aromákat, így még két napig biztosan élvezik a locsolkodás maradandó örömeit.

A húsvéti locsolkodás sokkal inkább egy nyűg, mint összetartozás, család és a szeretet ünnepéhez kapcsolható bármilyen asszociáció. A férfiaknak bizonyára, hiszen esznek, isznak, jól érzik magukat és jó eséllyel full részegen térhetnek haza, ha a személyükre szabott lélektani határt átlépik. A nők ezzel szemben túlélik az említett dolgokat és hulla fáradtan esnek be az ágyba úgy, hogy egy évre le van tudva a történet. 

easter 03

Forrás: boon.hu

Nincs mit szépíteni, valahogy ez az ünnep nem az igazságosságról szól. A férfiak dorbézolnak, a nők meg a lelküket is kiteszik, hogy örömet okozzanak egy megfelelési kényszerből. A frappáns verseket szívesen fogadják, no de kedves férfiak! Kíméljétek meg őket az olcsó, kínai kölniktől és úgy egyáltalán minden illatszertől! Ezek keveréke eszméletlenül büdös és bizonyára nem is tesz jót a hajhagymáknak sem! Sokkal hálásabbak lesznek érte, minthogy mindenféle keveréket rájuk szórnátok, amit a porcikájuk sem kíván. Próbáld ki egyszer te is és akkor rájössz, hogy a nők miért utálják annyira ezt az ünnepet és az egész locsolkodás mizériát!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!