A vércsoport „horoszkóp” Japánból ered. Egy ottani pszichológus szerint a vércsoportok és a jellemvonások között összefüggés figyelhető meg. Olvasd el, és döntsd el rád igaz-e a vércsoportodnak megfelelő személyleírás.

 

vercsoport01

Forrás: http://www.lillotresors.com/

 

A vércsoport
Az ebbe a vércsoportba tartozó egyének e különleges horoszkóp alapján rendkívül maximalisták az élet minden területén. Ebből kifolyólag, ha megtalálják a számukra legmegfelelőbb pályát, munkájukban hatalmas sikereket érhetnek el. Ezzel szemben magánéletük kissé döcögősebb: egyrészt nehezen szánják rá magukat egy párkapcsolatra, másrészt zárkózottságuk miatt nem ismerkednek olyan könnyen. Ehhez még hozzájön az is, hogy a tökéletességre törekedés nem csak önmaguk, hanem mások iránt is megnyilvánul, tehát igazán kritikusak. Mindezek ellenére, ha sikerül megtalálniuk a kifogástalan társat, akkor hűséges, szenvedélyes partnerekként a végsőkig küzdenek szerelmükért.

 

B vércsoport
Ez a vércsoport nyugodt, racionális gondolkodásmódú személyeket foglal magába a vércsoport horoszkóp szerint. Nem szeretnek gyengédnek, szentimentálisnak mutatkozni, nehezen mutatják ki érzelmeiket. Határozott, olykor szigorú egyének, akik kiválóan alkalmasak vezető pozíciók betöltésére. Párkapcsolataikban hajlamosak a féltékenységre, olykor eluralkodik rajtuk a birtoklási vágy is. Amennyiben ezeket le tudják küzdeni (többnyire ésszerű érvekkel megoldható), akkor megbízható, erős társaknak bizonyulnak, akikre minden körülmény között lehet támaszkodni.

 

vercsoport02Forrás: https://www.cityexpress.com/

 

AB vércsoport
Az AB vércsoportú emberek élete középpontjában az önfeláldozás áll. Imádnak segítőkésznek, hasznosnak bizonyulni, kapcsolataikban hajlamosak emiatt alárendelt pozícióba kerülni. Amennyiben ez hosszú távon áll fent, könnyedén depresszióba eshetnek. Számukra az ideális partner egy olyan határozott személyiség, aki egyenrangú félként tekint rájuk. Mindemellett szeretnek tanulni, új tapasztalatokat és élményeket szerezni. Gondolkodásuk éppen ezért folyamatosan változik, véleményalkotás terén mások érveit is figyelembe veszik. Kissé befolyásolhatónak, bizonytalannak tűnhetnek mások szemében.

 

0-s vércsoport
Közvetlenség jellemzi a 0-s vércsoportú embereket, akik ennek köszönhetően könnyedén ismerkednek. Rendkívül érzelmesek, energikusak, de emellett logikus alapokon nyugszik gondolkodásuk. Ezen tulajdonságaikból kifolyólag nagy sikereket érhetnek el az üzleti szférában. Végtelenül céltudatos, kitartó személyek legyen szó munkáról vagy párkapcsolatról. Magánéletükben szenvedélyesek, szeretik a változatosságot. Karizmatikus egyéniségekként az ellenkező nem érdeklődését szinte azonnal felkeltik. Képesek a hosszú távú elköteleződésre, azonban ehhez nélkülözhetetlen, hogy partnerük mindig tudjon valami újat, érdekeset mutatni.

 

vercsoport03Forrás: http://wallstreetenglish.edu.vn/

 

Hazánkban nem sokszor kerül szóba a vércsoport ismerősök között. Ha nem küzdünk valamilyen vérképzési betegséggel vagy állunk műtét előtt, akkor nem is nagyon tudjuk, milyen vércsoportunk van. Japánban ez mindenkiről egy sokkal közismertebb adat, hiszen a születési dátum alapján kreált horoszkóp helyett náluk ez a mérvadó. Lehet, több értelme van ennek a típusú horoszkópnak, mint a 12 állatövi jegy szerinti csoportosításnak. Ti magatokra ismertetek?

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!