Manapság hihetetlenül divatos és rengeteg TOP modell reklámozza a boxot. Csakhogy nem egyedül a modelleknek áll a lehetőség, hanem bármely más nő előtt, aki fontosnak tartja az önvédelmet vagy úgy szeretne formálódni, hogy egy pillanat erejéig sincs ideje azon gondolkodni, mit csinál, mikor lesz már vége vagy, hogy nincs kedve hozzá! A box minden percedet aktívan kitölti és nem csak a testedet erősíti meg, hanem a lelkedet is! Eszméletlen, hogy mekkora önbizalmat ad már az első alkalom után! Én már csak tudom, mert kipróbáltam és azóta is megszállottan űzöm!

 

nok es box 01

Kép: Pixabay.co

 

Fogtam magam és elmentem egy box edzésre. Kíváncsi voltam miért is kedvelik annyira ezt a mozgásformát a modellek. Hogyan lehetséges, hogy egy 50 kg-os hölgy meg tanuljon ütni és vajon miért annyira közkedvelt, hogy saját videókat is forgatnak és már köztudottan a Victoria’s Secret modellek is kizárólag már evvel az edzésformával tartják fent köztudottan álom alkatukat.

Az első edzésen megkaptam a saját bandage-om amellyel természetesen a kezemet védem. Elindult a bemelegítés futás és kardió gyakorlatok majd a kedvemért azonnal elkezdtük megtanulni az alapütéseket. Megtanulni? Na ez azért egy költői túlzás mivel pár perccel később már rájöttem, hogy ez korántsem olyan egyszerű mint ahogyan azt képzeltem.

Azt gondoltam mi lehet olyan nehéz ballal jobbal egyenesen ütni vagy horgot esetleg felütéseket nem lehet olyan bonyolult. Hát azt kell, hogy mondjam, bonyolult. Nem mindegy hogy áll a kéz hogy mozog a test a csípő a láb és még arra is figyelni kell, hogy mi- mi után jön és melyik oldalról melyik láb megy előre melyik hátra és még napestig sorolhatnám azt a sok szabályt, ami csak ahhoz szükséges, hogy egy normálisnak mondható ütést kivitelezzek.

Közben nem ugrálni kell, hanem a talajon maradni az egész testem a talpamtól a lábamon a fenekemen át a vállamon keresztül egyetlen másodpercre valahogy eggyé forr.

nok es box 02

Miután ez egy bemutató volt a számomra azonnal elkezdtük kombinálni az ütéseket és néha azt sem tudtam melyik a bal vagy a jobb kezem felül vagy alul egyenesen vagy mi is jön éppen? Káosz volt, de ez így is normális. Ziháltam kapkodtam a levegőért a kezem majd leszakadt úgy fájt és még gondolkodnom is kellett közben. Az edzés végére már mindenhonnan fojt rólam a veríték pedig már elég régóta sok sportágat kipróbáltam már, de azt kell, hogy mondjam ilyen kemény és komoly edzésben már nagyon régóta nem volt részem.

Nem is olyan egyszerű. Nem gondoltam volna, hogy ilyen fizikai és erőnléti megterhelésnek leszek kitéve, mint mentálisan, mint fizikailag röpke 1 óra alatt. Abban a pillanatban megértettem miért lett ennyire közkedvelt a boksz-edzés a modellek és a sztárok világában.

Egyrészt tökéletesen formálja az alakot minden egyes porcikámat megmozgatta másrészt olyan tökéletesen levezeti a stresszt és olyan komoly koncentrációt igényel, ami elfeledteti mindennapi problémáidat és az óra végére teljes nyugalmi állapotba kerültem.Természetesen nyújtottunk a végén, de ez az izomlázamon mit sem segített. Igazán komoly fizikai igénybevételben volt részem.

nok es box 03

Lányok ezt mindenkinek csak ajánlani tudom. Egy óra múlva olyan friss voltam, hogy újra végig tudtam volna dolgozni egy napot és az összes búmat és bánatomat elfelejtettem.

Egy olyan érzést nyújtott, amit szavakkal nem tudok leírni. Mintha újjászülettem volna.

Egyszeriben minden világossá vált most már értem miért választják ezt a modellek és a sztárok az alakjuk és a lelkük formában tartásához. Természetesen újra el fogok menni most már világos számomra miért is olyan nehéz és hogy ez a sportág miért is olyan nagyszerű és lányok ami a legfontosabb a legjobb önvédelmi sport is egyben.

Próbáljátok ki ti is ha bármilyen információra van szükségetek vagy kíváncsiak vagytok hol és hogyan tanulhatjátok meg, hogyan is működik akkor bátran írjatok nekem és minden kérdésetekre szívesen válaszolok. Higgyétek el megéri ennyit megtehetünk a testünkért és az alakunkért is.

Ezeken a videókon láthatjátok, ahogyan a modellek is csinálják, és ha nekik megy nekünk is mehet ezt nekem elhihetitek.

 

 Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet.

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

Fontosabb lett a női önvédelem, mint a fitnesz és a műköröm – interjú Kerekes Csaba Wing Tsun Kung Fu Instruktorral és tanítványaival

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!