Pontosan átérzem a helyzetet, mert nagyon sokat utazom nagyon sokáig éltem külföldön és a mai napig sokat járok külföldre, mint a munkám, mint a magánéletem miatt. Azt, hogy miért jövök még mindig haza azt magam sem tudom. Erre a kérdésre a választ már nagyon régóta keresem.

bp2

Forrás: http://eu.ironman.com/

Hiába vágyakozom haza itthon nem lehet élni.

A szegénység, a kilátástalanság, a hitetlenség, a rosszindulat és a kompenzálás is, amit ebből kifolyólag tesznek az emberek a válasz az egész kérdésre. Ezeket látom és tapasztalom minden alkalommal, amikor itthon vagyok. Magyarország mára sajnos egy élhetetlen hely lett ahol nap mint nap rosszkedvű,depressziós, egymást lehúzó emberekkel találkozom és ami a legszomorúbb semmilyen tervük sincs a jövőre nézve.
Úgy gondolom a magyarok legalapvetőbb hiányossága, hogy fogalmuk sincs, a gazdaságról semmilyen pénzügyi információval nem rendelkeznek, egyre kevésbé mutatnak hajlamot a tanulásra és egyre jobban csak a mának élnek. Nem, nem kapnak információt és a fiatalok pedig már az okos telefonjaik nélkül és a szuper applikációk nélkül szó szerint életképtelenek. Nincs még egy ilyen ország a földkerekségen ahol fogalmuk sincs mi történik velük mi az a biankó csekk vagy mi is az árfolyam.

bp1

Forrás: http://budapest.com/

Az emberek küzdenek a saját lakás illúziójával, hogy miért nem tudom. A fejlett világban nem fektetnek ekkora hangsúlyt a lakásvásárlásra. A 2 legfontosabb oka, hogy illikvid és röghöz köt, magyarul elveszi az összes lehetőségedet az életben. Arról már nem is beszélve, hogy biztosan eladósodsz. Azért, hogy a pénzem halott tőkeként álljon egy jövőkép nélküli ország lecsúszó ingatlanpiacán, miközben a világ tele van jobbnál jobb befektetési lehetőségekkel?

Magyarország óriási szerencséje az uniós tagság volt. Mi vagyunk a legnagyobb haszonélvezők mármint a kapott támogatásokat tekintve mindenképpen. Az embereknek a leghalványabb fogalmuk sincs erről az irgalmatlan pénzmennyiségről, amit minden évben az Unió ránk önt. Az országunk csak is így képes vegetálni. Boldogok lehetünk, hogy a tagjai vagyunk mármint Magyarország. Az országot az Unió tartja szó szerint el.

Nem szeretnék politizálni és ezt tovább ragozni, de itthon olyan dolgok, mint a verseny, piaci alapon való működés, hatékonyság és felelősségvállalás, önmagunkról való gondoskodás teljesen ismeretlen fogalmak. Ezekhez tenni kellene valamint energiát belefektetni, tanulni, fejlődni és tervezni.

bp3

Forrás: http://magyarország-szep.hu/

Erre a Magyar embernek már egyszerűen nincs igénye.

Nem vagyok gonosz én is szeretem ezt az országot hiszen itt születtem és ahogy már írtam mindig hazajövök de a helyzet már tényleg tarthatatlan és át kellene gondolnunk az életünket informálódni a világban egyszóval tenni valamit.

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!