Elkészítés: A póréhagymát vágjuk vékony karikákra, és a megolvasztott vajon vagy olívaolajon pirítsuk üvegesre.

Amennyiben mirelit brokkolival dolgozunk, nincs más dolgunk, mint a hagymakarikákra ráhelyezve picit megpirítani az apró fejeket. Ellenkező esetben szedjük szét a brokkolit, alaposan mossuk át, és azt tegyük az edénybe. Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá egy csipetnyi szerecsendiót. Ezt követően kevergetés mellett öntsünk hozzá 1-2 dl vizet, majd közepes lángon pároljuk puhára. Amikor nagyjából elpárolgott róla a felesleges folyadék, vegyük le a tűzről, és turmixszoljuk pépesre botmixer segítségével, vagy ha az nincs kéznél, akkor krumplinyomóval is ügyeskedhetünk. A masszát aztán helyezzük vissza a tűzhelyre, és öntsük hozzá a tejszínt. Alacsony hőfokon kavargassuk további 5 percig kézi habverővel, majd várjuk meg, hogy felforrjon, és már tálalhatjuk is. Jó étvágyat!

Hozzávalók:

  • 500 g brokkoli
  • 500 ml zsírszegény főzőtejszín
  • 1-2 dl víz
  • 1 szál póréhagyma
  • só, bors
  • szerecsendió
  • kevés vaj/olívaolaj

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!