A csirkemell filét tetszőleges méretű csíkokra vágjuk.

A fokhagyma gerezdeket fokhagymanyomóval pépesítjük, majd elkeverjük egy kevés olívaolajban. A felszeletelt húst megsózzuk, bekenjük a fokhagymás olajjal, és egy éjszakát pihentetjük a hűtőben. Másnap feltesszük főni a rizst, és idő közben elkészítjük a salátát. A káposztát lereszeljük, a sárgarépát megpucoljuk, és csíkokra vágjuk. A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és egy picit megpároljuk enyhén sós vízben. A salátát leveleire bontjuk, egyesével alaposan átmossuk. Az előkészített alapanyagokat aztán összekeverjük, minimálisan sózzuk, és félretesszük a hűtőbe. Az előző este előkészített csirkemell filét felforrósított olajban kisütjük egy serpenyőben, 3-4 percenként megforgatjuk. Körülbelül 30-40 perc sütés után egyesével kiszedegetjük a húst, alaposan lecsöpögtetjük róla az olajt, és mielőtt tányérra tennénk, még ráhelyezzük egy-két réteg sütőpapírra, hogy az is felszívja róla a felesleges zsiradékot. Végül tálaljuk a fokhagymás csirkemell csíkokat a rizzsel, salátával kiegészítve. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Hozzávalók 2 személyre:

  • 500 g csirkemell filé
  • 4 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • 300 g rizs
  • 1 kisebb fej káposzta
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 kisebb brokkoli
  • 1 endívia saláta

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!