Még mielőtt nekifognánk a saláta elkészítéséhez, fontos megemlíteni, hogy az arányokon ízlésünk szerint nyugodtan változtathatunk, allergia esetén pedig nyugodtan kihagyhatunk egy-egy összetevőt.

Első lépésként tehát pucoljuk meg a sárgarépát és a cukkinit, a brokkolit pedig szedjük szét rózsáira. Szeleteljük karikákra az uborkát, a paprikát, a cukkinit, gerezdekre a paradicsomot, csíkokra a répát. Minden zöldséget alaposan mossunk meg. A cukkinit és a brokkolit alacsony hőfokon, enyhén pároljuk meg egy kisebb lábasban. Végül minden hozzávalót keverjünk össze egy nagyobb tálban, minimálisan sózzuk meg, majd adjuk hozzá az olívaolajt és a citromlevet. Ajánlatos még a fogyasztást megelőző este összekészíteni a salátát, hogy jobban összeérjenek az ízek. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók:

  • 1 db kígyóuborka
  • 250 g brokkoli
  • 2-3 db zöldpaprika
  • 2-3 db sárgarépa
  • 1 db cukkini
  • 4 db paradicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 citrom facsart leve

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!