A karácsonyi menü főételében többnyire csirkehús is helyet kap. Ez a recept amellett, hogy az ünnep jellegzetes ízeit idézi, még egészséges is.

 

mezes narancsos csirke01

Forrás: http://www.top5bin.com/

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemellfilé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 narancsból nyert narancslé
  • 2 ek méz
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 db narancs

 

A csirkemellet vágjuk tetszőleges szeletekre, sózzuk, borsozzuk őket, majd helyezzük egy vékonyan kiolajozott tepsibe. A mézet keverjük össze egy narancs frissen facsart levével, és ennek az egyvelegnek a felét kenjük a hússzeletekre. A fokhagymát szeleteljük vékony karikákra, és egyenletesen oszlassuk szét a húson. Fedjük le alufóliával az egészet, és legalább egy órára tegyük be a hűtőbe, hogy jól átjárja a húst a különleges ízvilág. A legcélravezetőbb azonban este összekészíteni, és egy éjszakán át pácolni.

Vegyük ki a hűtőből, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe fóliástul, egy jó fél órára. Ezt követően távolítsuk el a fóliát, kenjük meg ismételten a mézes narancslével a csirkemelleket, illetve helyezzük a szeletekre esztétikusan elrendezve a narancsgerezdeket.

A sütés ideje alatt még kenjük meg néhányszor a mézes narancslével a húst. Süssük addig, amíg szép pirosas színe nem lesz a szeleteknek. A végeredmény magáért beszél: esztétikus megjelenés, mennyei és különleges ízek. Tálalhatjuk párolt rizzsel, salátával. A recept akár egész csirkével is elkészíthető, kiegészítve további gyümölcsökkel.

 

mezes narancsos csirke02Forrás: https://www.hawaiipacifichealth.org/

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!