Karácsonykor előszeretettel nassolunk süteményeket, de ha odafigyelünk az alapanyagokra, egészségesebb desszertek is kerülhetnek az asztalra. A sárgarépa amúgy is egy édeskés zöldség, így kiváló hozzávalója lehet süteményeknek. Ezt a receptet egyszerű elkészíteni, a végeredmény pedig magáért beszél.

 

repas muffin01Forrás: http://www.kasanova.it/

Hozzávalók:

  • 280 g sárgarépa
  • 3 db tojás
  • 100 g sztívia por
  • 100 g vaj
  • 1 vaníliarúd
  • 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 csomag sütőpor
  • 150 g teljes kiőrlésű liszt

 

Hámozzunk meg 2-3 sárgarépát, majd 10-20 perc előfőzést követően pépesítsük le botmixer segítségével.
A tojásokat szedjük szét: a fehérjéjét verjük fel 1 kiskanálnyi sztíviával, a sárgáját pedig a maradékkal. A fehérjéhez apránként adjuk hozzá a tojássárgáját óvatos kevergetés mellett.

Picit olvasszuk meg a vajat, és finoman öntsük azt is a tojásokhoz. A vaníliarúd belsejét kaparjuk ki, és a mézeskalács fűszerkeverékkel együtt adjuk hozzá ezeket is az egyveleghez. Legvégül a teljes kiőrlésű liszttel elkevert sütőport is keverjük bele. Addig keverjük, amíg homogén masszát nem kapunk. Ezután adjuk csak hozzá a pépesített répát.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és közben vegyük elő a muffinformát, béleljük ki muffin papírral, majd töltsük meg őket néhány evőkanálnyi masszával.

Egy adag körülbelül 30 perc alatt megsül, de ez sütő fajtánként eltérő lehet, ezért tűpróbával teszteljük.

Mennyei és egyben egészséges süteményt kapunk, melyet díszíthetünk akár mandarin gerezdekkel, olajos magvakkal, vagy reszelt citromhéjjal.

 

repas muffin02Forrás: http://superlinia.pl/

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!