Ha kipihentük a karácsonyi evés-ivást, jöhet a következő menet, a szilveszter. Persze ilyenkor talán inkább sok helyen az iváson van a hangsúly, de persze az ételek sem elhanyagolhatóak.

Egy recept az igazi ínyenceknek. Ez a különleges saláta az ünnepi asztalon is tökéletes megállja a helyét, hiszen finom, egészséges és páratlan étel.

A karácsonyi menü főételében többnyire csirkehús is helyet kap. Ez a recept amellett, hogy az ünnep jellegzetes ízeit idézi, még egészséges is.

Nem számít hány év telik el, karácsonykor mindig rengetegféle finomság kerül az asztalra. Nem meglepő, hogy a konyhában jártasabb személyeknek szinte rögtön a sütés-főzés jut eszébe erről az ünnepről. Napjainkban már szinte minden családnak más és más jelenti a karácsonyi menüt, de azért elemeiben még mindig megfigyelhetők a jellegzetesebb alapanyagok.

Karácsonykor előszeretettel nassolunk süteményeket, de ha odafigyelünk az alapanyagokra, egészségesebb desszertek is kerülhetnek az asztalra. A sárgarépa amúgy is egy édeskés zöldség, így kiváló hozzávalója lehet süteményeknek. Ezt a receptet egyszerű elkészíteni, a végeredmény pedig magáért beszél.

A kókuszgolyó hagyományosan elkészítve valójában egy eléggé hizlaló, egészségtelen süti, amiből nem mellesleg mindenki rengeteg meg tud enni. Szerencsére a fő és egyben legegészségtelenebb alapanyagot, a darált kekszet, helyettesítjük sok minden mással. Ez esetben mi most zabpehelyre és darált dióra cseréljük le, ízre viszont még jobb lesz, mint az eredeti!