Műköröm és póthaj vagy egyszerűen a tiszta és ápolt megjelenéstől leszünk igényesek? Túlzásokba esni nem kell, de a mai világban már igenis sok mindenre oda kell figyelni.

igenyes1

Forrás: http://pixabay.com/

Napjainkban az igényes nő fogalmát már nem fedi teljes mértékben az ápolt, rendezett külső. Persze nem kell a végletekig elmenni, póthajat felrakatni, műkörmöket csináltatni és hasonlók, azonban ha nem hozzuk ki magunkból a maximumot, akkor valójában nem fordítunk magunkra kellő figyelmet. A haj esetében mindenki ugyanarra vágyik, nagyjából egyforma az ideál: legyen kellőképpen dús, fényes, selymes, de azért legyen tartása is. Azt hiszem, ez csak nagyon keveseknek adatik meg természetes úton, azonban a jelenleg már szinte semmi sem lehetetlen. A fodrászat területén állandóan új technikákat fejlesztenek ki, egyre hatékonyabb samponok, hajpakolások, olajak, illetve a haj egészségére szolgáló táplálék kiegészítők kaphatók. Mindezekkel együttesen meg lehet felelni az elvárt kritériumoknak, így annyira nem „megbocsájtható” a töredezett, élettelen haj, attól függetlenül, hogy tiszta. Rendszeres meleg ollós hajvágással például sokkal erősebbek, egészségesebbek lesznek a hajszálak, nem fog töredezni a végük. Egy magára odafigyelő nőnek pedig muszáj fodrászra, a neki bevált hajápoló készítményekre költenie, ha szintet szeretne tartani az alapvető elvárásokkal.

 

igenyes2

Forrás: http://www.ansbach-nails.de/

A kezek esetében vajon elegendő a hidratált bőr és tiszta körmök, amikor annyiféle manikűr szolgáltatás létezik, és ötszázféle körömlakk közül válogathatunk a boltokban? Itt sem kell nyilván túlzásokba esni, és vörös karmokat felragasztatni magunknak, de azért ez esetben is van egy átlagos kép a fejünkben a megfelelő formájú, hosszúságú, színű női körmökről. Ahhoz pedig, hogy egy női kéz kecses, elegáns legyen, nagyban hozzájárul például a körmök alakja. Ha alapvetően kissé tömzsi, szögletesebb formájúak a körmeink, már arra is van megoldás. Egy francia manikűrös műköröm is lehet természetes hatású, annak ellenére, hogy sokunk fejében még mindig idegennek hat ez a szépségápolási szolgáltatás. Munkavégzéstől, egészségi állapotunktól függően pedig gyakran előfordulhat a körmök töredezése, ami nem csak igénytelen megjelenésű, de kellemetlen érzéssel is jár. Persze, ha nem szeretnénk szakemberre költeni, aki egyébként tudásával és tapasztalatával hosszú időre elűzi az ezzel kapcsolatos gondjainkat, magunk is elvégezhetjük a szükséges teendőket. Ez azonban idő, meg pénz, még akkor is, ha csak egy átlátszó, körömerősítő lakkal fedjük be körmeinket. Erősítésükre szedhetünk különféle táplálék kiegészítőket is, amelyek szintén nem olcsók, de ha mindig is voltak ilyen gondjaink, akkor kénytelenek vagyunk költeni rá.

igenyes3

Forrás: https://www.purehealthonline.net/

Az arcbőr megint csak egy összetett dolog. Van, aki soha életében nem küzd pattanásokkal, így mindenféle külső beavatkozás nélkül is tökéletes bőrrel rendelkezik. Ez esetben alapvető elvárás a simaság, rugalmasság, feszesség, mattság. Többféle bőrtípus van, így mindenkinek másra van szüksége, de ettől függetlenül ezt sem szabad elhanyagolni. Nem lehet arra fogni, hogy „nekem ez jutott, nem tehetek róla”, miközben vagy házilag, vagy kozmetikus keze által, de mindenkinek van lehetősége változtatni. Sokan alapozóval próbálják kompenzálni ezen hiányosságaikat, amivel sajnos sok esetben csak többet ártanak, mint segítenének. Az alapozó maximum mattításra, a sötét karikák vagy egyéb színfoltok eltűntetésére alkalmas, hiszen használatakor például a pattanások formája tökéletesen kivehető. Súlyos esetekben bőrgyógyászhoz is fordulhatunk, vagy utánajárhatunk, nincs-e valamilyen allergiánk, de az biztos, hogy napjainkban mindenféle arcbőrrel kapcsolatos probléma megoldható. A kérdés csak az, hajlandóak vagyunk-e időt, energiát és pénzt fordítani rá.

Nem a sminktől, parfümfelhőtől lesz igényes egy nő, hanem ha kihozza magából a maximumot. Ha igenis odafigyel alakjára, egészségére és testének épségére. Mindezekhez már rengeteg eszköz áll rendelkezésünkre, szóval egy biztos: csúnya nő nincsen, csak lusta! 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!