anorexia

Előbb csak az tűnt fel neki, hogy kedvetlen a 14 éves lánya. Egyre ingerlékenyebb, könnyen felkapja a vizet, nem akar beszélgetni. Azután jött az, hogy nem kért többet a kedvenc nasijaiból, pedig oda volt a nutellás palacsintáért, meg a pudingos gofriért. Azután pedig már a vasárnapi ebédnél fintorgott a csirkepörköltre, a rántott húsra, de még a milánói makaróni nagyját is ott hagyta. Éva kezdte azt hinni, hogy beteg a lánya…

egyformán szeretni két gyereket

Mindkét gyerekedet egyformán szereted? - kérdeztem az egyik barátnőmet. Mire az már-már dühösen rám mordult, hogy is kérdezhetek ilyet „természetesen” mindkét gyerekét ugyanúgy szereti. Na, jó, de akkor miért kellett ezen annyira felháborodni, mintha valami sértés lett volna? Talán azt hitte, hogy anyai képességeit, érzéseit akarom becsmérelni, de szó nem volt erről. Csak kíváncsi voltam. Viszont nem vagyok benne biztos, hogy kőbe véshető a válasza…

Bosszúálló szülők viadala

Még a lélegzetem is elállt. Ülök a vonaton, és azt hallgatom, hogy anyuka magyarázza a kb. öt-hat éves kisfiának, hogy az apja új nője nem az anyja, ne fogadjon neki szót. Minden, amit az apja mondd neki, el kell neki mondania. „Nem szeretheted apád új kurváját, mert miatta hagyott el. Ugye nem akarsz megbántani azzal, hogy szereted őt?” Közben csak arra tudtam gondolni, szegény fiúcskának milyen elcseszett egy élete lesz. Legalábbis anyuka tett arról, hogy gyermeke rosszabb esetben lelki nyomorék legyen.

ne dolgozz, inkább tanulj

Réges-régen, valahol egy messzi-messzi galaxisban még az volt a szokás, hogy az embert már egészen kisgyerekkorában rászoktatták a munkára. Az ügyes kis kacsóival megtanult mosogatni, söpörni, majd ásni, földet művelni. De legalábbis ifjú korában azt mondták neki, iskola előtt-után segítsen be otthon vagy menjen dolgozni, legalább egy-két alkalommal. Hadd szokja. Így lesz belőle becsületes, tisztességes ember. Ma meg már a szülő inkább azt mondja: Édes fiam, ne dolgozz, ne csinálj semmit, te csak tanulj. Na, de ez valójában kinek jó?

terhesen nem kíván

Vanda hat és félhónapos terhes és csak egyetlen dolog árnyékolja be a boldogságát, méghozzá az, hogy a férje, Marcell, nem kívánja. Korábban minden szép és jó volt közöttük, oka sem volt panaszra. Boldog feleség volt, aki egy megértő, türelmes, csodálatos férjjel büszkélkedhet. Most viszont maga alatt van, mert kedvese folyton elutasítja és messzire kerüli annak lehetőségét, hogy intim viszonyba kerüljenek.

nem a férjemé a gyerek

Magával hozta a találkozóra az egyéves kisfiát. Szép szőke haja van és kék szeme. Persze már tudtam a szörnyű titkot, amit közös ismerősünk rám bízott. Csak annyit szeretne, ha más nevekkel jelenne meg a cikk. Úgyhogy a 31 éves Cintia azt mondta: „Nem a férjemé a gyerek. De miért kellene ezt elmondanom neki? Hiszen most nagyszerűen megvagyunk. Ha elmondanám azzal, csak mindent tönkretennék.”