El sem hiszem, itt van 2016 álom munkája!

Gondolj bele, milyen földöntúli érzést nyújthat pár óra ölelgetés az életedből, természetesen mindezt önkéntesként. Az apróságoknak is szükségük van a bőrkontaktusra, figyelemre, egy „anyai” ölelésére, nem utolsó sorban biztonságra. Semmi más dolgunk nincs, csak az, hogy szeretettel vegyük körül a babákat.

Az Egyesült Államok örökbe adó szervei olyan embereket keresnek, akik szeretgetnék, ölelgetnék a magukra hagyott csecsemőket, akik örökbefogadásra várnak.

Itt Magyarországon is egyre elterjedtebb árvaházakban önkéntesként segíteni a babákon. Viszont még mindig keveseknek adódik meg, hogy a saját munkájuk mellett gondolkodás nélkül időt szánjanak a csecsemők gondozására. Tapasztalatom szerint azok a hölgyek vállalják, akiknek nincs gyerekük. Az egyik ismerősöm elmondta, mennyire feltölti energiával a babák ölelgetése, gondozása. Hiába akárhogy is nézzük, ez egy csodálatos és hivatásos önkéntes munka. Egyre több ideiglenes gondozóra lenne szükség, akiknek az a dolga, hogy az adoptálásra váró babákat szeretgessék. Ezek a gyerekek nem kérték az életet, ennek ellenére itt vannak velünk, szükségük van ránk.

ab1

kép forrása:immagefully.com

Játszunk el a gondolattal, vajon milyen lehet egy icipici, puha, végtelen, idegen testet egy számára valóban ismeretlen, határon túli testre emelni… Annak tudatában, hogy valóban csak átmeneti időszakról beszélünk. Ez az a közeg, ahol nem számít ki, honnan jött, nem kérdezik meg a múltadat sem azt merre tartasz. Egy a fontos, hogy a közösen eltöltött pillanatokat úgy éljük meg, ahogy azt kaptuk mi is édesanyáinktól. Egy percig gondold bele magad – rövid ideig te adnád neki a mindent, te lennél neki a biztonság, a megnyugvás. Későbbiekben nem lennének emlékei a közösen eltöltött pillanatoknak, még is nyugodtabban hajtod álomra fejed, csupa szeretettel, és alázattal. ( Hisz, segítettél valakinek.)

Másik oldalról is megközelíthető az álom munka. Felkészít az anyaságra, vagy csak ösztönt ébreszt benned, hogy van helyed az anyaság örömeiben. Életvitelszerűen formál, csiszol, és tanít. Természetes vágyakat ébreszt fel, tiszta, őszinte – önzetlen szeretetben lehet részünk.

Az anya és a csecsemő közötti bőrkontaktus fontosságára az utóbbi években gyakran felhívják a figyelmünket. A bőrkontaktus ugyanis hatással van a szubjektív jóllétükre, és ezen kívül még egy csomó egészségügyi mutatóra is, beleértve az agyfejlődést.

ab2

Kép forrása: bien.hu

"Az ölelés arra jó, hogy tudasd másokkal: szereted őket,

anélkül, hogy egyetlen szót is mondanál."

Két ember között egy átlagos ölelés hossza 3 másodperc, de kutatók valami érdekeset fedeztek fel: ha az ölelés 20 másodpercig, vagy tovább tart, ennek mély terápiás hatása van a testre és a lélekre egyaránt. A jelenség oka, hogy a jó ölelés egy oxitocin nevű hormont termel, amit “szerelmi hormon”-nak is neveznek. Ennek az anyagnak számos előnye van a fizikai és mentális egészségünkre nézve. Az oxitocin többek között segít – ellazulni, biztonságban érezni magunkat, valamint félelmeinket és szorongásainkat csillapítani. Ezt a nyugtató, természetes anyagot ingyen adjuk mikor valaki a karjaink között van, gyereket babusgatunk, kutyát vagy macskát kényeztetünk, a partnerünkkel táncolunk, vagy egyszerűen csak barátunkat karoljuk át. Próbállak meggyőzni az álom munkáról.

ab3

Kép forrása: pinterest

Nem kell sokat várni, hamarosan Európában is bevezetik az önkéntes munkát. Meglátásom szerint Magyarországon is nagyon sok árvaház látna minket szívesen, hisz lássuk be, nem jut minden babára külön dajka. Az állam bácsit mozgósíthatnánk, remek önkéntes program lehetne. Nem feltétlen tudnék én se mindennap ott lenni, hisz hamarosan főállásban Anya leszek. Annyit már most elárulok nektek, folyékony boldogság folyik az ereimben, FÖLDÖNTÚLI, megfoghatatlan, leírhatatlan, csodás érzés, és már nagyon várom az anyaságot. Ez az egy amit soha senki nem vehet el tőlünk.

"Egyetlen érintés felér 10 000 szóval. . .

Az érintés-a szeretet egyik legősibb megnyilvánulása, amely legyőzi a gátlásokat és megerősíti a kapcsolatokat.

Az érintés megváltoztatja, a fizikai és érzelmi állapotunkat, és érzékenyebbé teszi az embereket a szeretetre.

Az érintés meggyógyíthatja a testet és felmelegítheti a szívet.

Ha ölelésre tárod ki karjaid,azzal a szíved is kitárod!"

(Ölelj meg, szenzációs videó.)

Csodás babavárást.

 

Balogh Cintia ( Szini )

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!