A várandósság alatt nem feltétlenül a divat szó jut eszünkbe. Talán felmerül a kérdés bennünk, mit fogok felvenni?

Van egy jó hírem, sokszor a párod régi pólóiban lesz a legkényelmesebb.

Én elég lusta voltam már az első trimeszterben. Reggelente az ébredés után a szénhidrát volt az első amit magamévá tettem, majd újra az ágy. Soha nem voltam ennyire passzív. Imádtam a reggelek ütemét. Öltözés, tusolás, kávé, majd irány a munkahely. Őszintén, ez mai napig hiányzik.

A terhesség alatt az itthoni takarítás már nem a kedvenc szoknyádban fog történni. (Ja, bocsánat. El is felejtettem, hisz rám se jön már az a szoknya.)

Egy szónak is száz a vége, a terhesség első szakaszában nem a tükör lesz a legjobb barátod. Persze nem beszélhetek mindenki nevében. Esetleg írjátok meg, ha teljesen ellentétei voltatok az én általam megírt tapasztalatoknak.

A ruhák mellett fontos a smink, és a hajviselet is:

Igazából még a ruhákra se tértünk ki nagyon. - Nekem a legpraktikusabb, és egyben a legcsinosabb öltözékem az egyben ruha volt. Ha szereted az öveket akkor mell alatt díszítheted egy övvel, vagy egy nagyon szép test lánccal is. Ez télen és nyáron is kivitelezhető. Nagyon megszerettem a cicanadrágokat, és a harisnyákat. Ezeket ugyan úgy felvehetted egyben rucival, vagy egy sportosabb hosszított felsővel. Ügyelj arra a leggings nem nadrág – ne vedd fel soha rövid felsővel.

Az én esetemben hirtelen megnagyobbodott a mellem, és sajnos néha elviselhetetlenül fájt is. A melltartókat eltettem „újra az én mellem” időszakokra. Egyszerűbb viseletet nyújtott egy sportmelltartó. (Tudom, nem olyan esztétikus, de a ruha alatt védett, ezért sem érdekelt.) Senki sem szeretne csúnya, logó melleket. Jobban teszed ha te is beszerzel egy pár kényelmes sportmelltartót.

maternity fashion stylish pregnancy 4

A csipkés tangákat sem fogod annyira szeretni, és bizony félted is majd őket. A neked legkényelmesebb bugyit válaszd, lehetőleg pamut francia szabásút viseld.

Beszéljünk egy kicsit a haj ápolásról. Én is mint nagyon sok kismama, az első pár hónapban mellőztem a hajfestést. Nehéz időszak volt, főleg az én esetemben. Sötét gesztenye az eredeti hajszínem, és bizony 5. éve szőkére váltottam. Gondolhatjátok, hogy néztem ki!? - Nem, egy kicsit sem hasonlított a menő ombre hajviseletre. Emellett nagyon hullott a hajam is – ilyen esetben mellőzd a fésülködést.

Pregnancy Fashion

Ilyenkor az ajánlott heti egy alkalom hajmosásnál. Várandósság alatt sajnos zsírosabb lesz az arcbőrünk, ezáltal a hajunk is. Felesleges sűrűbben megmosnod, nem lesz jobb a helyzet. Ha nagyon nehezen viseled, használj száraz sampont.

Az arctisztítás nálam sima vízzel történik. Nem érdemes méreg drága kozmetikumokra költened, a zsíros bőrre való arcpakolókat is tedd nyugodtan el. A kozmetikusok se ajánlják az arckezelést terhesség alatt. Nem tudsz a zsírosodásnak megálljt parancsolni. Kerüld az arckrémeket is, az A- vitaminok miatt.
Aki régebben sminkelte magát, az most is fogja. Persze nem olyan lendülettel. Nekem nem mindig van türelmem a cicasminket megcsinálni, gyorsabb, egyszerűbb megoldást találtam ki. Egy gyors alapozás után a szempillákat kiemelem. Szemöldök erősítés, na persze nem úgy mint az orosz nők.
Egy halvány pirosítás - lehetőleg törekedjünk arra, hogy az arccsont fölé helyezzük el. Ebben az időszakban kikerekedik az arcunk IS, nem kell még jobban kihangsúlyozni.
A sötétebb ajakszínezőket tedd félre most egy kicsit. Váltsd le halványabb árnyalatú szájfényekre. De ha nagyon szeretnél természetes maradni, használd az otthoni mézedet az ajkakra. A babának és neked is jót tesz:)

Bízom benne tudtam Nektek segíteni! Tudom néha nehéz ez az időszak, de néha jusson eszetekbe milyen csodás dolog Nőnek lenni.

Csodás Babavárást!


Balogh Cintia

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!