Remélem nem vagyok egyedül a témával kapcsolatban. Még meg se született a kicsim, de már minden oldalról kapom a kérdéseket.

Honnan tudhatnám mit fogok előre csinálni? - Persze, fejben elkészült a tervezet…, hogy ez mennyire kivitelezhető az majd kiderül.
Vannak olyan kérdések, amik lehetnek bántóak, nevetségesek, vagy csak szimplán számunkra érthetetlenek. Ez az időszak nem arról fog szólni ki a jobb szülő. Nem akarok a tökéletességre törekedni. ( Nem ettől leszünk jó szülők.)
Régen a nagyanyáink sem csinálták másképp. Ez anyai ösztön. Valaki esküszik a cumira, valaki pedig csak a cicire. De senkinek ne mondjuk meg, mit hogyan csináljon.

Megjegyeznék pár olyan kérdést, amitől igen is a falra mászik minden anyuka, vagy leendő kismama:

- Na, és van elég tejed?
- Persze. Külön tejet szállító kamionnal hozatom.
Mi számít elég tejnek? Mi számít soknak vagy kevésnek. Miből állapítja meg egy szülő? Mindenki saját maga el tudja dönteni, mennyi kell a picinek.

- Jajj de édes a pocakod, na és kire fog hasonlítani?
- Nem tudom, azon az estén túl sokan voltunk.
Honnan is tudhatnánk? Sem a méretét, sem a szeme színét nem látjuk. Szerintem az egészség a legfontosabb. Lehet a nagypapára fog hasonlítani. Még se vele voltam az nap este :)

- Úristen, jó nagy a pocakod. Te hamarosan szülni fogsz. Biztos nagy baba lesz.
- Igen, óriási. Olyan nagy, hogy ki se fér.
Itt már bekékül a fejünk az idegtől. Senki nem kíváncsi az ilyen megnyilvánulásokra.

- Kislány?
- Nem kisfiú.
- Akkor miért van rajta piros zokni?
- Mert jól áll neki **** :)
Most komolyan! Én magamból indulok ki. Jobb csendben maradni. És akkor nem bántok meg senkit.

Naphosszat sorolhatnám, milyen kérdésekkel bombázzuk egymást mi Nők. De néha tényleg jobb ha csendben maradunk. Sokkal érzékenyebbek vagyunk. Kifordítva látjuk a világot. Próbáljuk a kérdéseket úgy feltenni, amire már egyből válaszolunk is. :)

Amikor terhes lettem, mindenki megkérdezte, hogy a párom mit szólt hozzá?
Együtt csináltuk, mit szólt volna? Aztán a negyedik kérdezőnél mondtam, hogy nem is tudja a párom…

Mindenki úgy fogja csinálni ahogy az neki és a babájának a legjobb. Ne akarj senkit megváltoztatni. Segítséget ajánlj fel. De ne parancsolj. Nagyon sok oldalon olvasom, mennyire begyedül maradnak ilyenkor az anyukák. Néha kontrolláld a viselkedésed, és mielőtt válaszolsz számolj el tízig. Jó tanácsként mondom, fontosak lesznek később a barátok. Nem is gondolnád, mikor fogják majd a kezedet.

Csodás babavárást!

 

Balogh Cintia (Szini)

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!