Ezen a szép ünnepen Nektek írok, mert nélkületek nem lennék anya, és Ti teszitek széppé. Még messze nem voltatok a pocakomban, amikor már tudatosan készültem Rátok. Szakkönyveket bújtam, családokat figyeltem, naplót vezettem, amelyben gyűjtögettem a fontos infókat, hogy milyen anya a jó anya, és milyen ne legyek soha. Vártalak Benneteket, és éreztem, hogy fantasztikus dolog lesz anyának lenni. Nem tudtam, hogy ennyire jó…Meg azt sem, hogy ilyen nehéz jó szülőnek lenni.

 

anyaknapja uzenet 01

 

Kép: Pixabay.com

 

Amikor még csak ketten voltatok, könnyebb volt. Elsőszülöttem, Te a folyton csacsogó, fürtös hajú szöszke csinibaba voltál, aki nem mentél bele a homokozóba, nehogy piszkos legyen a kezed, és kérdezés helyett mindent megmagyaráztál. Már akkor tudtam, hogy Érted nem kell majd aggódnom. Te pedig, nagyobbik fiam, a világ legbékésebb és legtisztább tekintetével szemlélted a világot, és néha azon gondolkodtam, vajon ha felnősz, mi lesz Veled ebben a világban? Meg fogsz tudni maradni ilyen tisztának, szeretet-teljesnek és békésnek?

 

Akkoriban nagyon okos voltam, azt hittem, tudok mindent a gyereknevelésről. Szomszédok, barátok irigyeltek, hogy nálunk minden olyan mintaszerűen történik, mert mindig rendes, jó gyerekek voltatok. Este nyolckor ágyban, hozzám órát lehetett volna igazítani, mert rend volt, ebédidő, pontosság és precizitás. Mai tudásommal azt mondanám, hogy szinte görcsösen törekedtem a tökéletességre, de Apa és Ti is jól éreztétek magatokat és ez volt a lényeg. Aztán megszülettél Te, drága harmadszülöttem, és ezzel minden filozófiám, elméletem, okosságom, napirendem, éjszakám borult. Onnantól kezdve minden más lett. Rájöttem, hogy ha nem lazulok, és nem engedem el a tökéletességre törekvéseimet, akkor eszemet vesztem. Szép lassan, a korábban fényesre huhukolt autó nélkülözhetetlen használati tárgy lett, és a mindig szárazra törölt csaptelepen egyre több maszatos ujjacska nyoma látszott. De boldog voltam, mert éreztem, hogy valamit mégiscsak jól csináltam. Benneteket. Jól sikerültetek, különlegesek voltatok, mindegyikőtök másban. Aztán váratlanul bekopogtatott a húgotok, aki mintha tudta volna a korábbi évek nehézségeit – ragyogni született. Kicsi Szívem, kaptam általad még egy szöszke fürtös kicsi csacsogó gyönyörűséget, aki jól elvoltál magadban, mert tudtad, hogy fogyóban az erőm. Én pedig hálás voltam Neked ezért.

 

 

anyaknapja uzenet 02

 

Köszönöm, hogy engem választottatok, és sajnálom, ha nem mindig éreztelek Benneteket tisztán. Köszönöm, hogy még mindig részei vagytok az életemnek, és hogy van kiért imádkoznom minden reggel és este az autóban. Nektek köszönhetem a ritka nagy türelmemet, és azt is, hogy megtanultam párhuzamosan futtatni kisebb nagyobb projekteket, mert esélyem sem volt máshogy működni.

 

Büszke vagyok Rátok, pedig nem volt könnyű életetek. Köszönöm, hogy végigcsináltátok/csináljátok most is velem. Nagylányom, 22 évesen pont olyan lettél, mint kiskorodban. Nem aggódom, mert éled és szervezed ügyesen az életedet, sokszor jobban, mint én. Nagyfiam, Te valamilyen csodával határos módon meg tudtál maradni tisztának, szeretetteljesnek és békésnek, és ugyanazt látom a tekintetedben, mint 20 évvel ezelőtt. Kisebbik fiam, Te aztán keményen megdolgoztattál, és dolgoztatsz ma is, nem adod fel. Még az IQ-mat is feljebb kellett tornásznom ahhoz, hogy tudjunk kommunikálni. Kicsi lányom, Te pedig ragyogj tovább, senkivel és semmivel ne foglalkozz, csak nevess úgy, és csillogjon a szemed úgy, mint régen. Vigyél fényt mindenhová, és továbbra is tanítsd olvasni a társaidat.

 

anyaknapja uzenet 03

 

Szeretlek Benneteket, és hálás vagyok Értetek a Jó Istennek. Biztosan tudom, hogy arrébb tudnám tolni a hegyeket, ha kellene, és a világot is megmozgatnám, egyetlen pillanat alatt, ha szükségetek lenne rá, olyan mély és erős ez az érzés itt belül. A csillagokat már lehoztam Nektek, a sajátjaitokat. Mert hagyni akarlak Benneteket úgy ragyogni, ahogy Ti akartok, a saját erőtökből, a saját érzéseitekből, a saját hitetekből.

 

Amíg élek, addig viszont elkaplak Benneteket - ha megbotlotok. Adok - ha kértek. Válaszolok - ha kérdeztek. Imádkozom - ha messze vagytok, és ölellek – ha megérkeztek. Akkor is boldog leszek, amikor már nem élek majd, mert tudni fogom, hogy Ti ott lesztek egymásnak – mindig, feltétel nélkül.

 

 anyaknapja uzenet 04

 

Édesapátoknak, és mind a négy nagyszülőtöknek is hálás leszek mindig – Értetek, mert nélkülük sem lennétek olyanok, amilyenek vagytok.

 

Odafentről vigyáznak Rátok, hát Ti is vigyázzatok Magtokra.

 

Csók, Anyu.

 

 Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, ez is tetszeni fog:

 

Segítség, anya lettem!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!