Ez az örök téma. Napról napra, és évről évre fontosabbá válik. A mai generáció másképp látja a Nő fogalmát, mint a szüleink illetve nagyszüleink. Persze ugyanúgy voltunk partyarcok és férfifaló „Megasztárok”, de azért akkor is megvolt bennünk a tartás, a fegyelem a büszkeség az elegancia, és a nőiesség.

 

tanulni a notol 01

 

Kép: Pixabay.com

 

Ma már nem foglalkozom annyira világmegváltó dolgokkal és csakis pont annyit teszek bele egy kapcsolatba amennyit éppen kapok, sokan ezt már úgy élik meg, hogy nem érdekel a dolog. Tanakodnak, mi a fene lehet vele? Nem értik mi is változott meg? Semmi csak már másképp kezelem a dolgokat, mint a 20-as éveimben. Minek sírjam tele a párnámat csalódottságomban? Minek stresszeljem magam egész nap mindenen? Aki komolyan gondolja, az úgyis elér telefonon. Akinek hiányzom, az úgyis megkeres. Addig pedig szépen erőt veszek magamon, és élem tovább az életemet. Elmegyek egy kellemes moziba, megnézek egy jó kis vígjátékot és élvezem az életem.

 

Amikor úgy érzem, egy barátom már régen nem jelentkezett azért természetesen megkeresem. Nem pitizek vagy könyörgök, hogy miért tűnt el, de bárkivel bármi történhet. Nekem is jól esne, ha egy idő után megkérdeznék „Hogy, vagy? Minden rendben? Rég nem láttalak … ”

 

tanulni a notol 02

 

 

Figyelek a környezetemben lévő emberekre, hiszen azt szeretném, ha ők is figyelnének rám.

 

Ma már megérzem, ha valahol nincs helyem, ha valaki nem kíváncsi rám.

 

Már nem adom lejjebb. Nem akarom, hogy bekategorizáljanak azokhoz az Instacicák közé, akik a nap minden szakaszában a telefonjukkal minden egyes mozdulatukat megörökítik, és a társadalom arcába dörgölik a hamis boldogságukat és hervasztó önbizalmukat. Sőt barátkozni sem vagyok hajlandó már velük.

 

Nyugodtan állíthatom, hogy egy 40 pluszos nő képes már minden szívfájdalom és nagyképűség nélkül egyszerűen bezárni a sehova nem vezető vagy értelmetlen kapukat.

 

tanulni a notol 03

 

Már megtanultam, hogy ne reagáljak „túl” helyzeteket, átgondoltan és megfontoltan tudom értékelni a különböző szituációkat. Kellő kreativitással oldom meg a problémákat és meg tanultam érzékenyen is kezelni egyben. Mindenképpen elszámolok vagy 10-ig mielőtt valami kicsúszna a számon. Pontosan tudom, hogy nem minden helyzetben van beleszólási jogom, de megtanultam hogyan kezeljem őket. Amikor valami nem tetszik, azért arra mindig kitalálok valami megoldást.

 

Úgy gondolom az én korosztályom egy veszélyes és túl értelmes, önálló gondolatokkal rendelkező különös Női generáció lett. Mi mások vagyunk, mint az anyáink voltak és teljesen mások, mint a mostani húszon éves lányok lettek. Szerintem ez így is van jól. Én jól érzem magam a bőrömben és nem cserélnék senkivel sem egy pillanatra sem.

 

Te jól érzed magad a bőrödben? Tedd, fel magadnak ezt a kérdést, gondold át az életed. Ha úgy érzed, változtatnod kell akkor változtass. Ha még fiatal vagy kérj tanácsot. Lassíts egy kicsit és gondold át mit is írtam le előtte. Én egy ritka generáció tagja vagyok, de ha szükséged van a segítségemre, akkor nyugodtan keress meg!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Minden nő vágyik a szeretetre?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!