Egy nő ma már több is lehet, mint porontypotyogtató konyhatündér, akinek élete értelme ura és parancsolója kiszolgálása.  Hála az égnek ez a világ már sikert, hatalmat, önmegvalósítást és a vágyak elérését kínálja azoknak a rátermett hölgyeknek, akik felállnak a kanapéról a tévé elől és úgy döntenek, hogy kitartással, tanulással, küzdéssel, de igenis karrierista nagyasszonyokká válnak. Te nem szeretnél az lenni vagy teljesen meg vagy elégedve az életeddel?

 

mintafeleseg vagy karrierista 01

 

Kép: pixabay.com

 

Mi választja el egymástól a mintafeleséget és a karrierista nagyasszonyt? Elhiheted, nem a szülői háttér, még csak nem is a hovatartozás, de még talán a képességek sem. De a csillagok meg a Sors sem, hogy kinek mi van megírva…

 

Hanem egész egyszerűen az, hogy mi az, amivel beérik. Hiszen vannak olyan hölgyek, akik feleségnek és anyának születtek, teljesen meg vannak elégedve ezzel a szerepkörrel és nem is vágynak többre. Ők ettől boldogak és teljes értékű nőknek érzik magukat. Meg van az álomférj, a gyerkőcök, a meghitt, illatos otthon. És ettől ezek az asszonyok nem lesznek kevesebbek más nőkhöz képest, hiszen ugyanolyan értékesek, mint feminista vagy csak szimplán karrierista királynők.

 

mintafeleseg vagy karrierista 02

 

Csakhogy nem minden mintafeleség boldog, és sokuk inkább kalitkába zárt kanárinak érzi magát. Az ő szívük bizony elszorul, amikor barátnőik és ismerőseik sikereiről hallanak, amikor a közösségi oldalon más sem üti őket képen, mint a külföldi utazgatásaik vagy a frissen nyitott üzletük képe. Sajnos ők arra gondolnak, hogy nekik ennyi jutott, kész-pássz, lehúzhatják a rolót és a leghazugabb műmosollyal szolgálják ki férjecskéjüket és olyan erővel dobják az összecsokizott pelust a szemétbe,  mintha a sajgó szívüket szeretnék kitépni magukból és kukába hajítani.

 

Pedig biztos volt nekik is választási lehetőségük. Legalábbis ritkán tartanak pisztolyt az ember fejéhez, hogy te márpedig most igenis férjhez mész és szülsz egy focicsapatot és minden reggel frissen facsart narancslével ébreszted a családot. Persze, lehetnek kényszerhelyzetek, amikor az ember úgy érzi abban a pillanatban az a legjobb döntés, amit csak hozhatott.  Ám senki nem mondta, hogy akkor lemondott a változtatás jogáról is. Hiszen ez a lényeg. Ha valaki elégedetlen az életével bármikor változtathat rajta. Nem kell megalkudnia. Csak az éri be kevesebbel, aki el is fogadja azt a helyzetet.

 

mintafeleseg vagy karrierista 03

 

Az esetek többségében csak kifogás az, hogy „nem volt más választásom”, meg „nem volt meg a kellő anyagi hátterem” és elkezdik sorolni mi mindenük nincs meg, - pénz, gazdag férj, ész - ami ahhoz kellene, hogy elérjék a vágyaikat. Az ilyen hölgyek vagy félnek a kudarctól és ezért eleve bele sem kezdenek, vagy egyszerűen nem is akarják igazán az álmaik megvalósulását.

 

Hiszen száz meg száz olyan példa van manapság arra, hogy egy nő egyedül hozta össze az életét, egymaga ütötte nyélbe az üzletet, csakis saját magának köszönheti a sikereit.  Mert így akarták és nem féltek tenni érte. Lemondtak a könnyű útról és a nehezebbet választották. Ezt bárki más is megteheti. Nagy az ár, de nagy a tét is, ami a tiéd lehet: az álmod, az anyagi függetlenség, az elismerés, a siker. Mindent megkaphatsz.

 

Most persze a kétkedő azt mondja, hogy igen, de mindezt milyen áron? Az ilyen nőnek biztos alig van szabadideje, le kell mondania a családról, nincs ideje a férjére meg a gyerekére, sőt, talán egyik sincs a szegénynek és akkor mi értelme az egésznek? Bújjon a pénzzel tömött párnához?

 

mintafeleseg vagy karrierista 04

 

Kétségtelenül vannak ilyen nők is, de rájuk ugyanaz igaz, mint a mintafeleségek egy részére. Számukra ez elég és elégedettek.  Különben is tudják, hogy bármikor változtathatnak. Az, hogy nekik akkor éppen a karrier a fontosabb, nem bűn. Csak még nem érzik magukat eléggé a csúcson vagy előbb szeretnék kiélvezni azt, mielőtt megtérnek mintafeleségnek.

 

Ugyanakkor egy karrierista üzletasszonyból is lehet mintafeleség. Egy határozott, jó szervezőképességekkel bíró, céltudatos nő képes úgy beosztani az életét, hogy mindenre jusson elegendő ideje. Lehetnek bújós estéi a kedvesével, szombatonként magára öltheti a sártengerben Barbiebabázó anyát, hogy aztán hétfőn visszamehessen az üzletébe vagy leüljön a gép elé dolgozni.

 

Látod már a lényeget az egészben? Senkinek, semmiről sem kell lemondania. Bárki, bármit megkaphat, ha kinyújtja érte a kezét. És sosem késő. Te is attól függően, hogy mintafeleség vagy karrierista vagy, mondhatod, hogy holnaptól beiratkozol egy tanfolyamra és üzletasszony leszel, és ha már az vagy, akkor megteheted, hogy bármelyiknap főfeleség és anyuci leszel. Az lehetsz, aki csak lenni akarsz. Ettől nem leszel önző. Csak egy bátor nő, aki megmeri élni, valósítani az életét.

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!