Romantika. A pasik többségének a rémálma, míg a legtöbb nőnek ez minden vágya. Az a baj, hogy a filmeknek köszönhetően sokan a romantikára valami nyálkás, undorító förmedvényként tekintenek. Pedig a romantika szép és szükségszerű. Minden kapcsolatba kell egy csipetnyi belőle, amihez érdemes hozzáadni egy kis meghittséget, megkeverni némi melegséggel, aztán megbolondíthatunk egy kis tűzzel és szenvedéllyel és voilá! Így tart ki sokáig a szerelem. De hogyan érjük el, hogy a párunk is belemenjen?

 

 

romantika 01

 

Kép: Pexels.com

 

A legegyszerűbb, ha azzal kezdem, mivel NE akard rávenni: erőszakkal. Ha megpróbálod letuszkolni a torkán, hogy márpedig te ma velem romantikázni fogsz, vagy addig élsz, akkor hidd el, hogy arra fog szavazni: addig él(tél).

 

romantika 02

 

Kép: Pixabay.com

 

A romantikában az a jó, hogy úgymond, bármelyiknap elérhető. Ha csak nem ti vagytok Al és Peggy Bundy, akkor nem csak évente egyszer vagy kétszer kell megejteni, hanem akár hetente több alkalommal is lehet benn  részetek, nem csak a jeles napokon. És kell is, hogy rendszeresen jelen legyen az életetekben, mert az emberek társas lények és igenis vágynak a gyengédségre, meghittségre, a törődésre.

 

Ha a párod eleve nyitott, vevő a romantikára, akkor könnyű dolgod lesz! Amennyiben teheted, várd őt otthon egy mesés vacsorakölteménnyel és egy kis borral. Sörrel. Amit szeret. Vacsora közben szóljon halk zene és beszélgessetek. Jöhet a milyen napod volt, szidjátok meg kicsit a főnökeiteket, beszéljétek ki a bolond barátokat, majd beszéljetek arról, mit terveztek hétvégére. Az önfeledt csevej után, jöhetne egy közös fürdőzés! Illatos mécsesek, aromaterápiás nyugtató-ellazító vagy éppen vágyfokozó habfürdő. De ha nincs kád, jó a közös zuhanyozás is! Bújjatok össze melegedni, beszélgessetek tovább, masszírozzátok meg egymást. Varázsold élménnyé a fürdést, ne csak egy sima tisztálkodás legyen belőle!

 

romantika 07

 

A fürdés után pedig szexi fehérneműt ölthetsz, és bebújhattok az ágyba hancúrozni!

 

Látod, ez volt egy alkalom! Egy másik nap akár kihagyhatod a vacsorát meg a pancsolást és várhatod az új fehérneműszerelésedben is a párodat. Garantáltan le fog esni az álla. Fogd meg őt, vezesd be a gyertyákkal kivilágított szobába, nyomj egy pohár pezsgőt a kezébe, majd masszírozd meg. Kényeztesd őt. Utána megint csak az történhet, amit csak szeretnél.

 

Most pedig álljunk meg egy szóra! Attól még, hogy romantika, nem kötelező mindig szexel végeződnie! Főleg nem egy nő világában, ahol a többség eleve nem is szereti azt, hogy minden csak „arról” szól. Egyáltalán miért csak a nő tegyen ki magáért? Miért nem a pasi készül meglepetés vacsorával, fürdőzéssel meg masszázzsal? Jogos a kérdés! A válasz pedig az, hogy egy normális kapcsolatban, ahol a felek harmóniában vannak egymással, és mindkettejüknek fontos a másik boldogsága, ott ez a dolog kétoldalú. Ott néha igenis a pasi áll a fakanál végén és szervírozza a romantikát.

 

romantika 03

 

Azt mondod, vicces vagyok, mégis hogy vedd rá erre a pasidat? Nagyon egyszerű: kompromiszummal. Pár alkalommal lepd meg te. Bűvöld el, varázsold el! Majd kérdezd meg: ugye milyen jó volt? Naná, hogy annak találta! Így már rá is tapinthatsz a lényegre, és bíztasd arra, hogy ő is merjen így meglepni. Ne éreztesd vele, hogy kötelező vagy elvárod. Mond, hogy örülnél neki, boldoggá tenne. Márpedig minden épelméjű pasi belátja, ha boldog az asszony, boldog lesz ő maga is.

 

Szóval lehet úgy vacsorázni vagy élményfürdőzni is, hogy utána nem történik semmi. Maximum ültök a kanapén vagy az ágyban és iszogattok-beszélgettek még. Esetleg megnéztek egy vígjátékot, mert a férfiak sokszor tévesen azt hiszik, hogy a romantika, a romantikus filmeknél kezdődik, pedig nagyon nem!

 

romantika 05

 

Mindebből már láthatod, hogy egyáltalán kötelező fáradtan is ágyba bújni és lepedőakrobatásosdit játszatni. A romantika lényege a kikapcsolódás, az egymásra hangolódás, az együtt töltött, minőségi idő.

 

Éppen ezért lehet ugyanolyan minőségi idő az, ha elmentek egy étterembe. Lehet, erre azt mondja a párod, hogy otthon is lehet enni, vagy te gondolod, hogy annyi pénzből már kétfogásos vacsorát főzöl. Csakhogy a romantikánál mellőzni kell az idő és a pénz fogalmát, különben megöli azt! Egy romantikus ebéd, vagy vacsora a gyertyafényben igenis üdítő lehet a kapcsolatra nézve. Már eleve az, hogy nem neked kell bajlódni vele. Élvezheted a kiszolgálást, a kedvesed a társaságát és az együtt töltött időt. Csak egymásra kell figyelnetek. Ilyenkor lehet beszélgetni a közös jövőtökről, a kapcsolatotokról és mindenről, amiről csak szeretnétek. Mert bizony sok pár keveset kommunikál és gyakran ez okozza a párkapcsolati problémáikat. Ezért kell alkalmat teremteni arra, hogy beszélgessétek, főleg, ha a párod nem lelkizős típus vagy eleve nem szeret beszélgetni. Így még számára is könnyebb lehet a csevegés.

 

romantika 04

 

Jó tipp lehet a romantikára a randevú is. Mert ki mondta, hogy csak a szingliké meg a friss pároké a randizás intézménye? Minden pár elmehet randizni! Moziba, színházba, egy izgalmas programra, hajókázni, sátorozni, wellneszezni, piknikezni vagy csak sétálni egy parkban, ahol egymásba kapaszkodva meghitten élvezitek azt, hogy együtt lehettek.  Olykor még beszélgetni sem kell. Tudni kell hallgatni is, és élvezni a pillanatot. Fontos, hogy olyan programot válasszatok, ami meghittséget, hangulatot teremt.

 

Néha már az is kellőképpen romantikus, ha apró kis ajándékokkal lepitek meg egymást. Nem kell mindig a nagyfelhajtás! Vagy talán nem elég romantikus gesztus az, ha minden ok nélkül virágot vagy csokoládét kapsz tőle? Vagy ha te rejted el a kajacsomagjában a kedvenc édességét vagy egy szerelmes üzenetet?

 

Apropó üzenet… olcsó vagy éppen ingyenes, de ugyanolyan ékes jele a szerelemnek és a romantikus gesztusnak egy szeretlek vagy hiányzol sms, e-mail napközben vagy hogy ebédidőben váltotok pár szót a másikkal.

 

romantika 06

 

Kell a romantika, mert az tartja életben a kapcsolat tüzét.  Mint láthatod, számtalan módja van annak, hogy romantikát csempésszetek a mindennapjaitokba.  Ha a párod utálja vagy kevéssé vevő rá, akkor a fokozatosság elvén haladva próbáld meg megszerettetni vele a romantikát. Hiszen a romantika mindenkit összehoz!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!