A szerelem nyílván egy olyan megmagyarázhatatlan erő, amely ápolja a testet és a lelket is. Ha jelen van az életünkben, akkor táplálja a szívünket, de ha éppen csak vágyunk rá, akkor bármit képesek lennénk megadni, hogy a miénk lehessen. De mi ez egyáltalán?

Kép: pexels.com

 

A szerelem nem egy magától értendő dolog, így nem is lehet elfogadni azt, amikor valaki arra hivatkozik, hogy ez egyszerűen csak fellobbant és megtörtént. Időt kell neki hagyni, amíg kibontakozik magától és életünk részévé is csak akkor válik, ha a boldogság megjelent egy magasabb szinten, ami folyamatosan ott tart minket a "magaslatokban".

 

A szerelem arra is képes, hogy egy csomó olyan dolgot is elviselj vagy elfogadj, amit a józan ész nem tenne. Megtanít türelmesnek lenni és megbocsájtani, valamint újabb esélyeket adni. A  szerelem tehát a legnagyobb ajándék, amit meg kell tanulni értékelni, ellenkező esetben nagyon könnyen elveszíthetjük. Nem is kell rá odafigyelni egész nap és nem is szabad a párunkat naponta tizenötször elhalmozni szerelmes üzenetekkel, mert bizony a jóból is megárthat a sok, ami a szerelemre is igaz lehet. Nem kell felhívni a másik figyelmét rá és nem kell erről beszélni egész nap. Nincs szükség bizonygatásra, egyszerűen csak érezd!

 

Persze a szerelem olyan, mint egy növény. Táplálni és öntözni kell, hogy gyönyörű és illatozó virág lehessen belőle. Fordíts időt rá, mert meghálálja magát, de a túlárasztását viszont hanyagold, mert könnyen tönkremehet. Mindig csak annyit adj belőle, amennyi szükséges, így szinte a végtelenségig fenntartható.

 

Kép: pixabay.com

 

A hazugság ugyanúgy megöli, csak az őszinteség képes folyamatosan életet adni neki. És mielőtt bárki is azt gondolná, hogy a szerelem az egy nyálas dolog és a gyengeségnek az egyik megnyilvánulása, az keresse meg magában azt a pontot, ami ezt a véleményt formálta meg benne! Nézzen szembe vele, mert bizony ott egy régi sérelemnek a sebe tátong, ami addig lesz ott, amíg be nem gyógyul. És amíg ez így van, addig nem is lesz teljes az élete.

 

Tehát gyengeségnek semmiképpen sem mondható, hiszen ez a bizonyíték emberi mivoltunk létezésére. Ez a dolog - most már mondjuk ki, hogy maga a szerelem - tanítja meg nekünk, hogy mi az a szenvedély és mi az a gondoskodás. Mindezt örömmel, odaadással és boldogsággal teszi.

 

Sajnos nem mindenki képes arra, hogy szeressen, de biztosan tudjuk, hogy mindenki képes rá, ha megtalálja a hozzá való személyt. A jó hír, hogy mindenkinek van legalább egy ilyen, de ennek megtalálása már kizárólag csak személyének kitartásán múlik. Úgyhogy nincs miért csüggeni! Amennyiben már ott élnek benned a szerelem eddig felsorolt tulajdonságai, akkor kétséged se legyen afelől, hogy hamarosan rád talál az igazi. Ez egyszerű fizika, mágnesesség, hiszen a hasonló hasonlót vonz elve olyan törvényszerűség, amin nem tudunk változtatni. És ez így van rendjén!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! 

 

 

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!