Legyünk őszinték: a pénz mindig is nagy úr volt. Annyira, hogy abszolút befolyásolja az emberek életét és kapcsolatait. Volt már olyan a történelem során, hogy valaki a pénzt választotta a szerelem helyett, míg megesett ez már fordítva is. Két modern love story a bizonyíték arra, hogy hála a jó égnek a pénz nem minden!

 

 

csoro vagyok 01

 

Kép: Freepik.com

 

Persze mindig akadnak kivételes esetek. Bizonyára ti is ismertek tipikus pénzmániás alakokat, akik akkor se jönnének össze egy nincstelen pasival vagy nővel, ha az utolsó ember lenne a Földön. Igen, én is több olyan embert ismerek, akitől mikor megkérdeztem, hogy mégis milyen pasira vágyik ez volt a válasza: „Akinek van pénze”. Merthogy neki nem kell olyan férfi, akinek nincs egzisztenciája és sok pénze. Nem akartam mondani, hogy ez ám a felszínesség…

 

De mindjárt meg is magyarázták nekem, hogy ez teljesen normális, hiszen régen is ez volt: a pasi dolgozott, az ősember hazavitte a zsákmányt, a nő vezette a háztartást, nevelte a gyereket, az ősasszony meg megfőzte a vadat. Azért érdekes a mai modern világban ezzel takarózni, mikor a nők fennhangon követelik jogaikat, és karrieristák szeretnének lenni. Hát, úgy tűnik mégsem mindegyik!

A pasikat kevéssé zavarja ez a kérdés. Ők általában csak örülnek annak, ha ők a tehetősebbek, nekik van jobb állásuk, mert úgy érzik, ezzel is csak nőnek az ellenkező nem szemében. Meg aztán egy férfi, aki látványosan felkar egy nőt, az mindig is jobban feküdt a világ gyomrának semmint fordítva, hiszen az igazi lovag hatását keltette.

 

csoro vagyok 02

 

Szerencsére nem csak a mesékben vannak ilyen szép szerelmi sztorik arról, hogy igenis megfér egymás mellett a „szegény és a gazdag” és hogy nem minden a pénz.

 

Ismerek is egy ilyen párt. Egy évvel ezelőtt találtak egymásra. Szilvi azt a kivételt erősíti, akinek nem a pénz a fontos. Neki a szerelem számít. Van neki állása, a saját üzletét vezeti és igen jól keres. Mindene meg van, amire vágyhat. Pénz, saját ház, kocsi, bármit megvehet magának. Egyedül egy valami hiányzik neki és ez a pár. Mindig is jobban kellett egy partner, aki úgy szereti, ahogy van, aki mellett önmaga lehet. Egy férfi, akivel lehet jókat beszélgetni, sétálni, szeretkezni, utazni. Világ életében azt vallotta, hogy semmi pénzért nem adná fel ezen vágyait. Meg is ismerkedett a neten a vele egykorú Gyurival. Egy-két találkozó után az derült ki, hogy Gyuri egy gyárban dolgozik minimálbérért. Az első pillanattól kezdve meg volt náluk a vonzalom, de amint Gyuri megtudta, hogy Szilvi mondhatni „tehetős” szó szerint menekülni kezdett a kapcsolat lehetőségétől. Rövidesen kiderült, hogy igen, nagyon tetszik Szilvi, de ő nem tud mit adni. Így emlékszik vissza a kapcsolatuk elejére:

 

„Ott ült velem szemben az a gyönyörű, sikeres, jóformán gazdag nő és egyre csak az járt a fejemben, mit akar tőlem? Mit akar egy csóró, szaros kis gyári munkástól? Ez a gazdagok kedvtelése vagy mi? Merthogy nem önmagamért szeret, az biztos. Nem tudok neki szép holmikat venni, sem állandóan étterembe vinni. Egy egyszobás kis putriban élek. Nem tudom elvinni egy wellness hétvégére sem! Fogadok csak játszik velem. De most már látom, hogy hülye voltam, és hogy nem volt semmi hátsó szándéka. Tényleg szeret.”

 

csoro vagyok 03

 

Bizony, ugyanis az első pár hónapjuk meglehetősen nehézkes volt, ugyanis rengeteget veszekedtek. Gyurit sokkolta Szilvi háza, kocsija, hogy mennyi mindene van és egyre nőtt benne a kisebbségi érzés. Szilvinek így maradtak meg a történtek:

 

„Egyszer egy vitánál azt kérdezte, mit akarsz te tőlem? Csóró vagyok és így kellek neked?! Keress egy magadfajta gazdagot! Engem ne vegyél meg kilóra, nem kell a segítséged meg az alamizsnád! Majd megkérdeztem miről beszél, hiszen a randik többségén, hagytam, hogy ő fizessen, sosem vettem neki méregdrága ajándékot. Soha nem éreztettem vele a különbséget. Ezt egyedül ő érezte, jobban mondva csak az ő fejében volt. De végre megértette, hogy nekem ő kell, és szeretem!”

 

Hála az égnek sikerült túl lendülniük a vitás időszakon úgy, hogy egyikük sem változatott az életmódján, sem pedig önmagában. Azóta is ugyanazok, akik anno egymásba szerettek, attól eltekintve, hogy Gyuri felfogta, hogy létezik az érdekmentes szerelem.

 

csoro vagyok 04

 

Ám hallottam már ennek a történetnek a fordítottját is. Csak ott Betti volt az, aki elutasította párja, Zénó segítségét, mert egyedül akart lábra állni. Nem akarta, hogy eltartsák, hogy kölcsön adjanak neki és egyáltalán nem megjátszotta. Az a fajta büszke nő volt, aki önerőből kívánt talpra állni és a férfi ezt megértette. Igen, rosszul esett neki, hogy nem kényeztetheti szerelmét, aki elutasított minden létező segítséget, pedig már a számláit is alig bírta befizetni. De igazából mind végig értékelte az elszántságát, a kitartását. Sosem feltételezte róla, hogy csak a pénzéért jött vele össze.

 

„Hogy is feltételezhettem volna, amikor már az első randin kialkudta, hogy felesben fizessünk, mert nem engedte, hogy én álljam a számlát. Ő egy erős, büszke nő, sosem sérteném meg azzal, hogy akarata ellenére eltartom. Engem sosem érdekelt, hogy éppen pincérnő vagy eladó. Tisztelem, amiért dolgozik és anyagilag független akar lenni. Felőlem bármi lehet, amíg mellettem van és ha már azt nem is engedi meg, hogy anyagilag támogassam, de azt igen, hogy szeressem.”

 

Lehet, hogy nincsenek ilyen párok minden bokorban, de vannak. Igenis, nem minden nő akar magának pénzes pasit és nem minden férfi akar magának csóró nőt, hogy látványosan pénzelhesse. A pénz és a szerelem ma már megfér egymás mellett. Csak akkor szakíthat el két embert, ha azok sekélyesek mert csak a pénzét szeretik a másikban vagy ha önmagukat nem képesek elfogadni és megküzdeni a kisebbségi komplexusukkal. Úgyhogy nyugodjatok meg, létezik még az igaz szerelem, nem halt ki! Ezek a történetek a bizonyítékok arra, hogy a pénz egyáltalán nem minden!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

A férjem akarta, hogy kitartott legyek – Ez olyan nagy bűn?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!