Most vagy legalábbis nemrégiben törték össze a szívedet? Pocsék érzés, az egyszer biztos. Nemrég még a Mennyekben repkedtél, aztán pofára estél és a Pokolban ébredtél. Hogyan tovább? Hogy lehet feldolgozni azt, hogy nem kellesz valakinek, hogy vége van a nagy szerelemnek? Először is menj végig a szakítás fázisain, majd jöhetnek a talpra állító tippek, amik kimenthetnek a legmélyebb gödörből és új életet adhatnak még azelőtt, hogy meghibbannál a fájdalomtól.

 

szakitas fazisai 01

 

Kép: Pixabay.com

 

Kezd azzal, hogy végig mész a szakítás fázisain!

 

Mindegy, hogy nő vagy pasi vagy és légy akármilyen kemény maca vagy macsó, akkor sem éri meg kihagyni a szakítás fázisait és átugrani rajtuk „mi sem történt, élem tovább az életemet” üzemmódba, mert később úgyis visszafog köszönni a dolog, legkésőbb a következő kapcsolatodban mert ráfogsz jönni, hogy a bizalmi problémákat a magadban le nem zárt kapcsolatod okozza.

 

Nem mondom, hogy sírj és toporzékolj, mint egy elmeroggyant. De tedd, ha ahhoz van kedved, ha attól jobban érzed magad, mert nem szégyen. Nem szégyen megsiratni a szép emlékeket, a veszteséget és a soha be nem következő szép jövőtök hamvait.

 

Majd jön a „nincs értelme az életednek” szakasz, amikor rém sötét gondolataid támadnak, hogy inkább meghalnál mert már úgy sem lesz semmi örömöd a világban. Csakhogy bizonyára nem először ért véget egy kapcsolatod, így feltételezem ennek a „szépségére” már rájöttél, hogy csak éppen, abban a pillanatban van világvége, utána mindig jön valami vagy valaki, akiért megéri élni és hamarosan újra szerelmes leszel. Persze akkor erre még nem tudsz gondolni és nem is kell, ráérsz magadon nevetni utólag.

 

szakitas fazisai 01

 

Egyeseknél ilyenkor következik a fázis, hogy de már csak azért sem hagyják annyiban, igenis visszaszerzik maguknak a kedvest! De ez sajna  nagyon ritkán jön be és utána sokszor megint szakítás a vége, mert ha valami nem megy, hát nem megy. Ezért rossz ötlet elkezdeni szerelmünkkel üldözni a volt kedvest.

 

Aztán persze, ülj fel az érzelmi hullámvasútra és gyűlöld kicsit. Nem bűnös dolog. Hiszen sokszor mondják, hogy az igaz szerelmet nem sok választja el a gyűlölettől. Egyik nap ez, másik nap az. Ha attól jobb neked, próbáld gyűlölni, lehet úgy sem fog menni. Meg rá fogsz jönni, valójában nincs értelme. Persze, könnyebb lenne elfelejteni azt, akit utálsz, csakhogy igazából az egyet jelent azzal, hogy még mindig baromira szereted. Inkább ne befolyásold az érzéseidet, ha nem muszáj. Szeresd vagy gyűlöld, de ne erőszakold a lelkedet tovább azzal, hogy parancsba adod, neki mit érezzen.

 

Most következik a mazochizmus, - bár ezt a fázist nem mindenki éli meg! - mert ha már szenvedünk, szenvedjünk nagyon! Direkt hallgatod a közös zenéiteket, beülsz vagy elsétálsz a kedvenc kocsmátok mellett, nézegeted a közös fotóikat és a közösségi oldalon kukkolod vagy akár a munkahelye előtt.

 

szakitas fazisai 02

 

Mikor már valamelyest lehiggadtál, akkor jön csak a java, az önmarcangolás. Hogy tutira valamit elszúrtál. Nem voltál elég szép, okos, kívánatos, izgalmas, odaadó. Túlságosan unalmas, önző, féltékeny, hárpia voltál. Nem biztos, hogy csak benned volt a hiba, de igen, érdemes átgondolni mit ronthattál el, hátha tanulhatnál belőle, mert lehet, most nem hiszed, ám egyszer lesz egy következő kapcsolat, ahol jól jöhet ez a tudás. De ne emészd fel magadat teljesen, hogy mindenről te tehetsz. Mert nem így van! Egy kapcsolat mindig kétemberes meló. Ketten kellenek ahhoz, hogy összejöjjenek, de a szakításhoz is. Az önmarcangoláshoz tartozik is, amikor átesel a ló túloldalára és azzal áltatod magad, hogy túl jó voltál neki, soha senkivel nem lesz ilyen jó a kapcsolata, más nem éri majd meg ennyire és visszafog sírni téged. Mert mit képzelt, hogy elhagyott téged?! Igen, itt jön képbe a sérült egó, amely kiáltozni kezd, hogy nem a te hibád, hanem az övé és hogy bánni fogja, hogy kidobott.

 

Majd a vergődő egó kivérzik és akkor megint mélybe zuhansz. Jön a kétségbeesés, hogy egyedül fogsz meghalni és egy falka kutyád lesz, mert már nem kellesz senkinek, de még dacosan meg is fogadod, hogy többé nem leszel szerelmes.

 

szakitas fazisai 05

 

Végül eljön a nap, mikor érzelmileg kiürülsz. Már kisírtad magad, kiutálkoztad és nem érzel semmit. Csak ürességet. Már nem fáj úgy, ha meghallod a közös számotokat vagy elhaladsz a pad mellett, ahol régen annyit ültetetek. Akkor jön el a perc, hogy búcsút ints a volt kedvesnek. Megérted, hogy vége van, ennyi volt, el kell őt engedni, amikor akkor fog sikerülni, ha már nem akarod visszakapni. Ettől még lehet, hogy szereted, de már nem vársz semmit a halott kapcsolattól és képes vagy megbocsátani magadnak az esetleges hibáidat. Sőt, ha már rá sem haragszol, amiért szakított veled. És ezzel a gondolattal elindultál a gyógyulás útján…

 

Majd egy nap arra ébredsz, hahó, szingli vagyok! Előtted az élet, rengeteg lehetőséged van. Megint azt csinálhatsz, amit akarsz és akkor, amikor te szeretnéd. Nem kell senkinek megfelelned, csak magadnak. Újra dolgozni kezdesz a külsődön, hogy formába jöjj és a pozitív visszacsatolások hatására kezd feléledni az egód is. Programokat, új hobbikat találsz ki magadnak, többet lógsz a barátaiddal és egyszerűen élni kezdesz. Rájössz, hogy az élet szép te szabad vagy!

 

 

Legvégül felébred benned egy szép napon ismét a vágy, hogy szeretve legyél és szeretni akarsz te is…

 

szakitas fazisai 04

 

Miben másabb egy férfi érzelmi világa szakítás után?

 

Igazából az előbb leírtak általános jellegű. Ugyanis nem minden pasi szíve van vasból, van amelyiket igen érzékenyen érinti a szakítás és ugyanúgy tud szenvedni, mint a nők. Sír, gyűlölködik, könyörög, reménykedik. Marcangolja magát. Mert ha elhagy minket a nagy szerelem, nemigen különbözünk szenvedés tekintetében.

 

Legfeljebb jobban álcázzák magukat. A legtöbb nő arcára ki van írva, mit érez, míg egy pasi büszkeségből erőt vehet magán annyira, hogy akár hónapokig pléhpofával járjon. Mi, kívülállók sokszor azt hisszük az ilyenre, hogy érzéketlen bunkó, közben csak nem akarja, hogy az egész világ az ő fájdalmán csácsogjon, esetleg fél férfitársaitól, akik szívatnák, hogy mit picsog, közben azok sem különbek, ha elhagyják őket…

Mondani sem kell, az ő egójuk ugyanúgy sérül, mert mindenki egy rongynak érzi magát, ha kidobják, még a legegoistább pasas is, aki bebeszélni magának, hogy nem ő tehet róla. Mindenkiben feléled a gyanú, hogy nem volt elég jó és hogy másnak sem fog kelleni.

Illetve kicsivel gyorsabban gyógyulnak. Egy nő sokkal érzékenyebb, sokkal érzelemdúsabb ember. A jó és a rossz érzések is sokáig megmaradnak benne. Nehezebben felejtenek és lépnek túl.

 

szakitas fazisai 06

 

Egy férfinál talán ez gyorsabb, ha nem is sokkal. Az agyuk bekapcsol, elkezd dolgozni a felejtésen, és jobban megtalálja a módját annak, hogy lekösse magát. Hamarabb jön rá arra, hogy szingli és hogy előtte az élet. Ráadásul a pasikat ilyenkor kimondottan húzzák a társaik, és jobban támogatják a túllépésben, mert még mindig általános társadalmi nézet az, hogy egy pasi ne szenvedjen látványosan.

Arról nem is szólva, hogy sokuk hajlamos kutyaharapást szőrivel kezelni vagyis magától vagy barátok segítsége által, de hamarabb kezd felejteni egy másik nő karjaiban.

 

Igazából sem a nőknél, sem a férfiaknál nem megvetendő egyik módszer sem. Amíg nem tesznek kárt magukban vagy másokban, mindenkinél az a legjobb, ha úgy dolgozza fel a szakítást, ahogyan bírja. Nincs titkos, mindenkire ugyanúgy érvényes recept arra, hogyan álljon fel a szakításból. Csak útmutatások, mint amilyen ez a cikk is!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról!

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

Vajon miért válnak el és szakítanak állandóan az emberek?

 

Mire számíthatsz szakítás után pasifronton?

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!