Egyesek elképzelhetetlennek tartják, hogy a kedvesük ne fogja a meg a kezüket, mások pedig egyáltalán nem teszik. Ámde ahogy a csóknak, az ölelésnek, a mimikának, a testbeszédének, úgy annak is van jelentése, hogy miként fogja meg a kezedet. A ki nem mondott szavakat és érzéseket – de olykor még a kimondottakat is – a gesztusaink, a mozdulataink tökéletesen visszatükrözik. Vajon a te párod hogy érez irántad a kézfogása alapján?

 

 

kezfogas 01

Kép: Pixabay.com

 

Nem csak az számít, hogy néz rád, hogy ölel vagy csókol meg. Rengeteg mindent árulhat el a kedvesedről – illetve magáról a szerelmetekről - az is, amikor sétálni indultok és megfogjátok egymás kezét. Ugyanakkor az is sokat mondó, hogy kinek a keze van „elől”. Ugyanis az a dominánsabb, a védelmezőbb, a támogatóbb fél. Ha pedig hol a tied, hol az övé van elől, akkor egyenlőség uralkodik a kapcsolatotokban.

 

Továbbá az is jelzésértékű jel lehet, ha időről időre (akár akaratlanul is) de megszorítja a kezedet. Ez annak a jele, hogy ő az erősebb fél és tudattalanul is éreztetni akarja a dominanciáját. Viszont jelentheti azt is, hogy bizonytalan, fél attól, hogy elváltok és nem akarja elengedni a kezedet.

 

Nos, hogyan fogja a tiédet?

 

Összekulcsoljátok az ujjaitokat

 

Az a szerelmespár vagytok, akik összekulcsolt ujjakkal, szorosan, kéz a kézben jártok? Ha ez így van, akkor a te partnered rendkívül mély érzésű, nagyon szeret téged és ragaszkodik hozzád. Ez bizony a romantikus és szenvedélyes szerelem jele és azt mutatja, hogy rendkívül fontosak vagytok egymás számára. A ti életetek már összefonódott és el sem tudnátok képzelni a másik nélkül az életet.

 

kezfogas 02

 

Összeér a tenyeretek

 

Úgy fogjátok egymás kezét, ahogy a gyerekek fogják egymásét az iskolában vagy ahogy a szülő a gyerkőcét? Ha a te párod is úgy fogja meg a kezedet, hogy szoros a tartása és teljesen összeérnek a tenyereitek, akkor ő egy gondoskodó, törődő, és igencsak domináns jellem. Minden kétséget kizáróan szeret, ugyanakkor félt téged, aggódik érted, kicsit olyan lehet, mintha apukád lenne és védelmezni szeretne.

 

Fogja is meg nem is

 

A ti kézfogásotok inkább lazább? Épp csak összeér a kezetek? Csak az ujjvégeiteket fogjátok vagy csak egy-egy ujjatok ér össze? Ez egyfelől jelentheti azt is, hogy nagyon erős kötelék van köztetek és a kedvesed megbízik benned, ezért meri elengedni a kezedet. Másfelől benne van a pakliban, hogy nem jelentesz neki olyan sokat és bármikor készen áll arra, hogy elengedje a kezedet vagyis téged is.

 

kezfogas 03

 

Egyikőtök tenyerében van a másik kézfeje

 

A ti kezeitek általában úgy fonódnak össze, hogy akár a te tenyeredben, akár az övében van a másiknak a kézfeje és úgy ér a másik tenyeréhez, kívülről összefonódva? Hogyha az ő tenyere van kívül, akkor azt jelenti, hogy szeretne a támaszod lenni és megvédelmezni. Ugyanakkor ő az az „élni és élni hagyni” típus, nem mondja meg mikor mit csinálj és neki is szüksége van bizonyos szintű szabadságra és nem csak a párkapcsolatából áll a világa.

 

Szemből kulcsoljátok össze a kezeiteket

 

Amennyiben úgy kulcsoljátok össze a kezeiteket, hogy a kézfejetek találkoznak, míg a tenyeretek kifelé néz, akkor valamelyest lazább a kapcsolatotok. A párod valószínűleg szeretné megőrizni a szabadságát és sértődékeny, érzékeny típus. Gyakori köztetek a viták és sok mindenben különböztök, amilyen „tűz és víz” vagytok, de talán pont ez az, amit vonzónak találtok egymásban.

 

kezfogas 04

 

Szétcsúsznak a kezeitek

 

Úgy fogjátok egymás kezét, hogy szinte szétcsúsznak a kezeitek? Mintha bármelyik pillanatban elengedhetnétek a másik kezét? Ez azt jelenti, hogy a párod szeret, de még nem elég mély a kapcsolatotok. Egy kicsit távolságtartó és bizalmatlan lehet veled szemben. Nem érez elég közel magához, de ezen természetesen a kellő kitartással lehet változtatni!

 

Egyáltalán nem fogjátok egymás kezét

 

Úgy indultok útnak, hogy meg sem fogjátok egymás kezét? Nagyon sok ilyen pár van, akik azt mondják, hogy nem hirdetik magukat, mert attól még, hogy nem adják a világ tudtára az egymás iránt érzett szerelmüket, a kapcsolatukat nagyon is szeretik egymást. Mások azt mondják, hogy „nem gyerek a párom, hogy állandóan fogjam a kezét”. Mindkét esetben az mondható el, hogy igazi „felnőtt” kapcsolatban élők, akik kicsit komolyak és felelősségteljesek és kinőttek a romantikus, rózsaszín szerelemből. Hogyha ez mindig is így volt köztetek, akkor az teljesen normális, egy olyat érett pár vagytok, akik szeretik egymást és fontosak egymás számára, ezért sem akar ő sem megfojtani téged a szerelmével. Ám ha csak az utóbbi időben csinálja ezt, akkor meglehet, hogy eltávolodott tőled és kész elengedni. Vagy csak haragszik valami miatt…

 

kezfogas 05

 

Sikerült megtalálnod a Ti kézfogásotokat? Ne feledd, hogy ez csak egy aprócska terület abból a sok jelből, amit a párod tudatosan vagy tudattalanul közvetíthet feléd. De ha egy őszinte kapcsolatban éltek, akkor jelek nélkül is tudhatod, hogyan érez irántad a kedvesed!

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Hogy csókol a pasid? – A csókja elárulja, hogy milyen ember igazából!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!