Túl vagy már pár randin? A többsége pedig inkább horrorba vagy kabaréba illett? Olyan rossz volt, hogy sírni tudnál vagy inkább kezdesz arra az a következtetésre jutni, hogy le a randikkal, kell a hóhérnak a szerelem meg a partner, inkább ideje beszerezni egy falka kismacskát? Mielőtt tényleg sutba dobnád a szerelmet és úgy döntenél, hogy magányra ítéled magad vagy te leszel a Macskák Királynője, előbb menj végig ezen a cikken, mert segíthet talpra állni és lelket önthet beléd a folytatáshoz!

pozitiv a randi utan 01

 

Kép: freepik.com

 

 

Tudnod kell, hogy nem vagy egyedül. Ne hidd azt, hogy ez a sorscsapás csak veled történik meg újra és újra. Másokkal is megesik. Azért kellene, hogy ez kicsit feldobjon, mert ebből kifolyólag tudhatnád, hogy nem feltétlenül veled van a baj. Nem vagy te sorscsapás, senki sem méricskéli azt az égben, hogy megérdemelsz-e jó randit vagy sem. Vagyis nem kell mindjárt bedarálni az önbizalmadat meg a szép reményeidet, mert mások sem teszik, akik hasonlón mentek keresztül.

 

Oké, ez lehet most így nem vigasztal, de értsd meg a lényeget, hogy szappanoperák, hollywood-i limonádé filmek és szerelmes regények ide vagy oda, nem mindenki találja meg elsőre az igazit vagy legalábbis nem lesz élete egyik legszebb estéje. Még ha valakivel előtte régebb óta is ismerkedsz a neten, akkor is marad a zsákbamacska, mert nem tudhatod milyen lesz a valóságban, ugyanolyan vonzónak tűnik-e majd, mint a társkeresőn vagy ahol megismerted a neten. Ha ezt képes vagy elfogadni és a következő randira már eleve így mész el, hogy bármi kisülhet belőle és nem úgy állsz hozzá, hogy „ma este megismerem életem szerelmét”, akkor már közelebb vagy ahhoz, hogy elkerüld a pocsék randit. Minél kevesebb az elvárás, annál is kevesebb lesz a csalódás. Ne értsd félre, nem arról van szó, hogy dobd el a pozitív gondolkodást és sz**jál bele. Egyszerűen légy nyitott és rugalmas, ne forgass le előre semmilyen forgatókönyvet. Hagyd, hogy a dolgok maguktól alakuljanak.

 

pozitiv a randi utan 02

 

Különben is… jó, volt pár rossz randid, na és aztán? Ha egy okos és talpraesett nő vagy, akkor kesergés megvizsgálod a randit! Mi rontotta el? Mi nem stimmelt? Eleve a partner külseje nem jött be vagy a személyisége? Mitől érezted magadat rosszul? Sőt, ha igazán intelligens vagy, aki nyitott a változásokra és a fejlődésre, akkor azt is átgondolod, hogy te mit rontottál el! Túl sokat beszéltél az exedről? Nagyon nyomultál? Nem adtad eléggé önmagadat? Lehet, hogy nem kellemes, de légy erős és igenis nézz szembe a hibáiddal, mert csak azokból fogsz tanulni. Éppen ezért most, tekints vissza az elmúlt és elcseszett randikra, gondold át őket és mosolyogj! Lásd be, hogy remek kis tanulópénzek voltak és hogy valójában mindegyik után gazdagabb lettél valamivel. Egy új élménnyel, mert legalább kipróbálhattad a thai éttermet vagy mert megnézhetted a legújabb romantikus filmet a moziban. Megismerkedhettél egy érdekes emberrel vagy éppen egy halál unalmassal és ezáltal jöttél rá, hogy mire nincs szükséged! Ugyanis nem csak arra jók a randevúk, hogy ráébresszenek mire vágyunk, hanem arra is, hogy mit nem akarunk! A randik alatt valójában nem csak a potenciális partnert ismered meg, hanem önmagadat is és akár menetközben is kiderülhet, hogy jé, még sem akarod, hogy az álompasi túl tökéletes legyen, mert az unalmas lenne!

 

pozitiv a randi utan 03

 

Ezekért az értékes leckékért érdemes a randi partnereken kívül górcső alá venni az exeket is. Méghozzá azért, mert hajlamosak vagyunk ugyanazokat a hibákat elkövetni a kapcsolatainkban, már a legelején. Ilyen a színészkedés, hogy annyira megakarjuk szerezni az illetőt, hogy másnak adjuk ki magunkat, azt mondjuk, amit hallani akar. Vagy már az elején elkényeztetjük és később egy lusta dög vagy büdös bunkó lesz belőle. Igen, ez sem éppen a legkellemesebb tevékenységek, a begyógyult sebek feltépése, de elhiheted, hogy nagyon is a te érdekeidet szolgálja! Kell, hogy a múltba tekints és ne csak azért, hogy újra és újra meggyőződj arról milyen szemét volt az exed, miért kellett elhagyni vagy miért jobb nélküle az élet, hanem hogy felismerd a saját hibáidat is.

 

Ha képes vagy ezeket a köröket végig futni, már rengeteget tettél azért, hogy a következő randid sikeres legyen! Legalábbis a te részedről, hiszen felismerted, kiküszöbölted a hibáidat, már tudod, mit szeretnél jó esetben a sokadik ismerkedés után egyre inkább javul az emberismerő képességed is. Vagyis gondolj minden eltolt randira úgy, hogy csak nyertél vele, hiszen így van! Nehogy azt hidd, hogy elvesztetted az álompasit, egy fantasztikus kapcsolatot, mert nem igaz. Akár hiszel a sorsban akár nem, tudnod kell, hogy ami nem működik, azt nem szabad erőltetni, mert úgyis van két fél, ami összetartozik. Minden zárnak meg van a maga kulcsa. Sosem szabad ölbe tett kézzel várni, érdemes próbálkozni, hogy megtaláljuk a megfelelő kulcsot, mert mint láthatod, egy izgalmas és tanulságos folyamatot rejteget magában. A végén pedig megfogod találni azt a kulcsot, amelyik illik a záradba.

 

pozitiv a randi utan 04

 

Szóval ne sajnáld azokat az eseteket, mikor nem hívtak vissza vagy elutasítottak. Annak így kellett lennie és mindkettőtök érdekében jobb ez így. Kitudja, talán összejöttök és két hónap boldogság után csak ölnétek egymást vagy szenvednétek egymás mellett, mert nem illettetek össze. Te csak légy türelmes és kitartó, várd ki azt, akivel meg lesz a szikra, aki visszahív, akivel szinte tökéletes lesz az első randi. Egy pillanatra se veszítsd el a reményt! Mindenkihez tartozik valaki, hozzád is. Erre gondolj, amikor sötét napokon az jut eszedbe feladod és hogy sosem leled meg a párodat. Nem kell beleőrülnöd és görcsösen akarni, hogy így legyen. Legyen meg az élettered, a karriered, a hobbid, a baráti köröd, élj olyan életet, amilyet szeretnél, támaszkodj a barátoktól kapott lelki fröccsökre, hogy úgyis megfogod találni. Közben keress tovább és akkor találni is fogsz…

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Ne kényeztesd el túl hamar a pasit, mert lőttek a megbecsülésednek

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!