Gumimacim, Kincsescském, Drágaságom, Mókuskám és nehezemre esik leállni, mert még vagy ezer becenév van a tarsolyomban. És bizonyára a tiédben is! A legtöbb nő bizony ösztönből felcímkézi az ő Bucimaciját, de vajon Bucimaci is ezt akarja? Vajon mit gondolnak erről a pasik? Lehet, nem mindenki szeret Cukorborsó lenni és talán a kapcsolatotokra is rosszul hat ez a tengernyi kedvesség…

 

becenev 01

 

Kép: Shutterstock.com

 

Két féle nő létezik. A becéző és a „van neki neve”. Illetve pasiból is két típus van: aki szereti, vagy legalábbis nem zavarja, hogy agyon becézik. A másik pasi meg rühelli, hogy teleaggatják nevekkel, mint egy karácsonyfát.

 

Ha te egy valóságos névkreátor vagy, aki imád mindenféle beceneveket adni és olyan pasid van, aki szereti vagy eltűri, akkor nagy mázlid van. Akkor bizonyára boldog kapcsolatod van a te kis Falatkáddal, hiszen a kapcsolatotok egyensúlyban van. Ti lehettek az a pár, aki láttán mindenki azt mondja, „olyan cukik vagytok”, meg „látszik, hogy nagy a szerelem”. Vagy éppenséggel titokban mindenki forgatja rátok a szemeteket és ledugom a torkomon az ujjamat hányást imitál, mert nekik sok ez a szeretet…

 

becenev 02

 

Mert miért is adunk egymásnak beceneveket?

 

Szeretetből. Nem azért mert nem tetszik a Béla, a Géza, az András meg a Jani, hanem mert ezáltal is kifejezhetjük az egymás iránt érzett szerelmet, hogy kedves nevekkel illetjük egymást.

 

Csakhogy vannak, akik nem szeretik, sőt, egyenesen utálják és akkor bizony meg vagy lőve, ha egy ilyen pasit fogtál ki, akinek valószínűleg kétszázra ugrik a vérnyomása, amint meghall egy Cukibogyót, de minimum könnybe lábad a szeme.

 

De miért is? Miért nem jön be egyes pasiknak a becézés?

 

Az ő világukban érthetetlen, hogy miért kell ilyen „nyálas” neveket kitalálni a másiknak. Már amelyik az, mert ha Macikát mondasz, azzal az a baja, hogy miért egy böszme nagy szőrős döggel azonosítod. Ha meg Szívecském van, az meg olyan nőies, szóval tán még melegnek is nézed őt? A Kicsikém sem jobb, amitől mindjárt az jut az eszükbe, hogy biztos a szerszámára érted. Ne lepődj meg ezen, egy szinten minden kicsinyítőképzős jelzőt azonnal a szalámijával asszociál. A Nyuszómuszónál meg hasonló cuki kis állatos jelzősnél az merülhet fel, hogy lenézed, lekicsinyled. Ő bizonyára szeretne egy alfahím, egy nagy és erős férfi képében tetszelegni, te meg kidurrantod a lufiját és vele együtt az önbizalmát is, hogy ő bármit is csinál, a te szemedben akkor is csak egy bolyhos kis szőrpamacs lesz. Hát, még ha Papamacit mondasz és akkor már azt érzi, el is temetheti magát, mert már csak egy öreges, kivénhedt jószágként tekintesz rá, nem pedig egy tüzes macsóra. A Mucikámtól meg a Galambomtól azért lesz herótja, mert a nagyija vagy a sorozatfaló öregasszonyok jutnak az eszébe és akkor velük fog összepárosítani téged. (Márpedig a nagyival senki se akar ágyba bújni a nagypapin kívül.) Nem kell félni, mindenbe bele lehet kötni és kiakadni...

 

becenev 03

 

Továbbá az füleinek a becézés olyan, mintha egy gyereknek gügyögne az ember. Még ha nagy gyereknek is tartod, akkor is sértő számára a gondolat, hogy akár tudatosan vagy tudattalanul, de kisgyereknek nézed, az említett macsót, akiben túl a tesztoszteron és a férfiasság.

A legnagyobb bűn pedig, amit egy ilyen típusú pasi ellen elkövethetsz, ha nyilvánosan sütöd el a Nyuszikámat a barátai vagy kollégái előtt és akkor örülhetsz, ha abban a pillanatban nem mond neked valami nagyon cifrát. Ez náluk felér egy gyilkossággal, hogy leégeted a haverok előtt egy akár találó, akár csak vicces becenévvel, mivel egy évig rajta fognak röhögni. Te meg egy nézheted a hátát az ágyban, mert az hétszentség, hogy megsértődik!

 

Látod már a becézés veszélyfaktorát? Az, aminek titulálod, beállítod – még ha nem is szándékosan, elég, ha ő túl kombinálja és úgy érzi – megmérgezheti a kapcsolatot, önbizalmi problémát okozhat és libidóból is visszavethet. Elvégre egy magát valamire tartó férfi, hogy legyen szexisten vagy hős lovag? Persze nem az a cél, hogy akkor véget vess a becézésnek. Lehet őket is, csak módjával, óvatosan, és igyekezz valami hízelgőt kitalálni neki.

 

becenev 04

 

Aztán van az a pasi, amelyik azért mondhatja szerencsés magát, mert a párja nem egy becézgetős típus. Az ő lelki világa a helyén van, akár csak a hölgyé, aki nem érzi szükségét annak, hogy azzal mutassa ki az érzéseit a kedvesének, hogy leprüntyikézze. Bizonyára az ő kapcsolatuk egy érett, komoly kapcsolat, ahol nem vágynak ilyen játékos megnyilvánulásra. Attól még az a nő nem jéghegy, csak tiszteli annyira a párját, hogy a nevén szólítja, nem tartja gyereknek és nem aggat rá félreérthető neveket mert bizonyára ő maga sem vágyik arra, hogy becézzék.

 

Ebben az esetben max ott lehet a baki, ha olyan a pasi, aki szereti, hogy becézik és úgy érzi magát igazán szeretve. Akkor aztán az Alfanő vagy lenyeli a békát és megerőszakolva magát kitalál egy-két becenevet vagy hozzá kell szoknia a pasinak, hogy az a nőci nem fogja Majmocskámnak meg Bocikámnak szólítani.

 

A becézés valójában egy szép dolog, egy kedves gesztus. Igen, túlzásba lehet vinni, de módjával igenis építő jelleggel hathat a kapcsolatra, ha ilyesféle módon is kimutatjuk a szeretetünket. Úgyhogy most menj és ölelgesd meg a Brumimacikádat vagy a Károlyt és add a tudtára a magad módján azt, hogy szereted!

 

becenev 05

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!