Megfigyelted már magaddal kapcsolatban vagy mások esetén? Van egy gyönyörű és rettentően okos nő (vagy pasi) és egyszerűen nincs párja. Fogadok, most azt mondod, biztos azért mert válogatósak. De hiszed vagy sem, ez az ok játszik a legkevésbé az intelligens embereknél. Még az is lehet, sosem találnád ki, mi lehet az ok, amiért nehezebben találnak maguknak kedvest…

 

 

intelligens ember 01

 

Kép: Pixabay.com

 

Szóval van egy csinos és halálosan okos nőci, pasi. Évek óta nincs párja vagy legfeljebb nagyon futó kapcsolatai és nem azért, mert ő tudatosan erre az életvitelre állt rá. Mi lehet hát a gond? Hol van a defekt, az ok, az a kis valami, ami miatt nekik jóval nehezebben megy a pártalálás?

 

1. lehetséges ok: Karrieristák

 

Ez azért kézenfekvő, nem igaz? Hiszen az intelligens emberek szeretnek mit kezdeni az életükkel, mert nekik akkor van értelme az egész létnek, ha hasznossá tehetik magukat. Úgyhogy benne van a pakliban, hogy elsősorban a karrierjét szeretné építeni és emiatt kevesebb ideje jut a párkapcsolatra, még akkor is, ha szeretné azt. De azt sem lehet kizárni, hogy egyszerűen olyan a munkája, ami egészen megköveteli a jelenlétét és kevesebb ideje jut egy kedvesre. Lássuk be, egy életeket mentő orvosnak, vagy elfoglalt ügyvédnek, üzletasszonynak, lehet, hogy magára is alig jut ideje, nemhogy egy társra…

 

2. lehetséges ok: Félti a szabadságát

 

A karrierista életmód nagyfokú szabadsággal jár és ehhez hozzá vannak szokva. Ráadásul intelligens emberekről beszélünk, náluk az „élni és élni hagyni” bölcsesség alapkritérium. Bizonyára nem könnyű olyan párt találniuk, aki hasonlóképpen vélekedik, nem akarja őket birtokolni, elfogadják a munkáját, az életvitelét és őt magát, ahogy van. Ettől még az intelligens ember nagyon is vágyik a közös pillanatokra, a romantikára, a szerelemre, csak éppen szereti, ha mellette jut ideje magára, meg arra, amire szeretné.

 

intelligens ember 02

 

3. lehetséges ok: Tudják, hogy maguknak valók

 

Ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy önzőek, hanem mivel nehezebben találnak párt, hozzá vannak szokva ahhoz, hogy csak magukkal kell számolniuk, hogy nincs ott egy másik fél. Egy idő után kényelmes is lehet nekik, hogy csak magukról kell gondoskodniuk, önmaguknak kell megfelelni, egyedül hozzák meg a döntéseiket. Ezért nekik piszok nehéz lehet eleinte egy kapcsolatban az, hogy ne csak „Én” legyen, hanem „Mi” és hogy igenis foglalkoznia kell a kedvesével, bizonyos szinten megfelelni neki és „közösködni” vele. Általában emiatt is tart sokáig mire egy intelligens ember megállapodik a kiválasztottja mellett, mert megpróbál tutira menni, hogy az illető nem próbál majd pórázt adni rá a sarokba parancsolni.

 

4. lehetséges ok: Mindent túlagyalnak

 

Nem szabad elfelejteni azt a tényt, hogy az intelligens emberek általában összetett, bonyolult emberek. Előbb kianalizálják a potenciális partnert, listákat készítenek, mérlegelnek, belegondolnak a várható jövőjükbe. Keresik a közös és az ellentétes pontokat, osztanak meg szoroznak. Utána a kapcsolatban ezt képesek tovább folytatni, kombinálnak és hajlamosak abba a hibába esni, hogy kérdezés helyett megpróbálják kitalálni kedvesük érzéseit, gondolatait, mozgatórugóit. Feleslegesen bonyolítják a dolgokat. Nem könnyű így összejönni velük meg mellettük maradni, az biztos.

 

intelligens ember 03

 

5. lehetséges ok: Nehezen nyílnak meg és nehezen értetik magukat

 

Természetüknél fogva zárkózottabbak. Kell némi idő, mire felengednek a kissé távolságtartó, esetleg hűvös magatartásukból. Ezt persze nem mindenki hajlandó kivárni. Meg nem mindenki van azért oda, hogy fogóval kell minden információt kiszedni belőlük. Másfelől, nehezen is értetik meg magukat. Van, aki túlspilázva tálalja dolgokat, nagy szavakat használ, nehezen tud érzelmekről beszélni. A fejében minden érthető és le van tisztázva, de nem olyan egyszerű neki azt tálalnia.

 

6. lehetséges ok: Egy „kicsit” másképp gondolkodnak…

 

Vagy éppen nagyon. Nagyon sok intelligens ember racionális is egyben. Bizonyos dolgok náluk evidensek. Akár az, hogy nem kell örökösen hangoztatni, hogy „szerelek”, mert a másik úgyis tudja. Rengeteg olyan van, ami nekik ésszerű, de a másik félnek nem. Tudod, ez tipikusan az a csapda, amikor elvárjuk, hogy a másik fél találja ki a gondolatainkat. Talán az intelligens ember haza megy és azonnal leül, hogy magával foglalkozzon, (mert azt gondolja, ha a másik fél beszélgetni akar, úgyis jelzi) de a partner elvárja, hogy ilyenkor igenis szánjon rá egy kis időt szánjon rá. Ha az ilyen dolgokat nem beszélik meg, sok kellemetlenségben lehet részük és ezt az intelligensek tudják és néha inkább elkerülik meg lemondanak a párkapcsolatról az ilyen cécók miatt, mert nem akarnak játszmázni, hatalmi harcokat folytatni meg gondolatokat kitalálni.

 

intelligens ember 04

 

7. lehetséges ok: Nem könnyű nekik megfelelni

 

Nem feltétlenül azért, mert elvárásaik vannak a leendő kedvesükkel szemben, legalábbis mint a legtöbb embernek, nekik is van egy ideájuk az álomkedvesről. Bár kétségtelenül fontos nekik, hogy olyan partnerük legyen, akivel érdemben tudnak beszélgetni vagy aki mellett lehetnek csendes időszakaik, mert egy intelligens embernek mindkettőre szüksége lehet. Szó, mi szó, vannak köztük olyanok, akik kifejezetten hozzájuk hasonló intelligenciájú partnert keresnek, mert a kevésbé intelligens emberek nem motiválják őket annyira, ellenben egy olyan partnerrel, aki kihívást jelent rájuk, akivel lehet jó kis szellemi vitákat folytatni. De hangsúlyozom, ez nem mindenkire érvényes.

 

Továbbá ismerik magukat, tudják, hogy nehéz, bonyolult estek és hogy kell hozzájuk a türelem, a megértés, az elfogadás. Ezért sokszor nincsenek is hiú ábrándjaik és nem próbálkoznak túlságosan a párkereséssel.

 

Nos, magadra ismertél? Úgy érzed, te is egy ilyen intelligens ember vagy és ezért találsz nehezebben vagy párt? Vagy ezáltal megértettél valaki mást? Tudd, hogyha valakinek fontos a szerelem, a párkapcsolat, az elég nagy motiváló erő lehet, hogy képes legyen változtatni a szokásain valamelyest, ezért ha te vagy ez az intelligens ember, akkor előbb-utóbb meg jön az a személy, akiért képes leszel változni. Ha pedig hasonlóan intelligens, mint te, akkor legalább egymásra is találtatok!

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Az érzelmi zsarolás művészete – Te is gyakorlod a párodon?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!