Szinte tutira láttál már ilyen párost te is! Középkorú vagy már inkább a negyvenes tábla környékén járó hölgy egy 25 éves fiatal fiúval andalgott vagy édesen turbékoltak az étteremben. Bizonyára benned is megfordult a kérdés, mi a jó fene tartja őket össze? Mit láthat egy érett nő egy olyan férfiban, akinek épp csak kinőtt a pehely az állára?  Vajon ez tényleg szerelem vagy a komplexusok dominálnak? Minden létező szemszögből igyekeztünk felboncolni a témát!

 

idosebb no fiatalabb pasi 01

 

Kép: Pixabay.com

 

Mi lehet az oka annak, hogy egy középkorú, vagy éppen egy kétgyerekes negyvenes anyuka egy 25 év körüli férfit választ? Egyáltalán, a mai világban férfinak lehet hívni? Bár törvény szempontjából annak számít, de egyre később érnek a férfiak, ezáltal sok esetben valahol még inkább csak fiúk a maguk 25 éves fejükkel.

 

Mit láthat benne a NŐ?

 

Lássuk csak, van egy fiatal, zsenge húsú, 25 éves fiúnk. Előnyére válhat, hogy fiatalsága lévén még képes az intenzív érzelmek kimutatására, mint mikor 16 évesen átélte élete első nagy szerelmét. Tehát valódi istennőként tekinthet egy érettebb asszonyra és nem fél kimutatni, illetve kimondani neki az érzéseit, mint ahogy azt az idősebb, tapasztaltabb korosztály tenné, akik tudják, hogy nem szabad ajtóstul rontania házba. Márpedig a nők többsége, imád csodálatban fürdőzni, él-hal a szeretlek szóért és a nyilvánvaló érzelmekért. Jól esik nekik, ha érzik, hogy fontosak. Márpedig egy fiatalka mellett számíthatnak olyanra, mint birtoklási vágy, féltékenység és sokak igenis szeretnék, ha a párjuk ily módokon fejezni ki azt, mennyire kellenek.

 

idosebb no fiatalabb pasi 02

 

További előnye lehet a friss husinak, hogy nagy a terhelhetősége. Legalábbis azoknál a nőknél, akik szeretnének szexeli – mert nem fáj a fejük és nem fáradtak – és még inkább szeretnék, ha az változatos lenne. Márpedig egy fiatal fiú mindenre kapható – elvégre örül ha szexelhet – és vele aztán lehet káma-szútrázni és térde is jobban hajlik, mint más férfiaknak, ha értik a kedves hölgyek, miről van szó. Egyszóval: szívesebben ugrik le palacsintázni…

 

És van még egy nagy előnye a fiatal fiúkának. Tanítható. Más körökben úgy mondanák: idomítható. Egy erőskezű nőci befolyásolhatja, irányíthatja, olyanra formálhatja, amilyenre szeretné. Ez meglehetősen durván hangzik, de ha nincs kifogása a férfinak ellene, sőt, pont ezt szereti, ha egy nő dirigál neki, akkor kik vagyunk mi, hogy ferdeszemmel nézzünk rájuk?

 

idosebb no fiatalabb pasi 04

 

Egy ilyen fiúka mellett izgalmas életet lehet élni. Tegyük fel, hogy az adott középkorú hölgy még szeretne bulizni, utazgatni, bungee-jumpingolni, tök mindegy, szóval élni. Fiatalnak akarja érezni magát, talán annak is tartja magát belül, ő is egy nagygyerek, ezért keresett maga mellé egy hasonló kaliberű partnert. Könnyebben vesz rá a kalandozásra, a szórakozásra, akár gyerekes dolgokra egy fiatalabb férfit, semmint egy idősebbet, aki már vonakodik, gondolkodik, biztonságra megy, meg fáradt és elnyűtt…

 

De még a fiatal betyárnak is vannak hátrányai!

 

Például, hogy gyerek. Legalábbis sok mai férfiú még inkább nagygyerek ebben a korban. Éretlenek. Csak a komolytalan dolgok érdeklik, őket esetleg félnek a kötöttségektől, naphosszat ülnek a gép előtt és játszanak, illetve szeretnek szombat hajnalban részegesen hazaesni. Az életmódjuk és a gondolkodásuk is még fiatal. Gyakran felelőtlenek. Talán még jövőképük sincs, sokuk azt se tudja, mihez akar kezdeni magával, nem hogy házasságról meg gyerekről ábrándozzon. Felmerül a kérdés, hogy miért kelhet egy idősebb nőnek egy gyerek? Ha harmincöt elmúlt és egyedülálló, akkor érthető… bizonyára dominálnak benne az anyai érzések és így pótolná a gyermek hiányát. De mi a helyzet azzal, akinek már két gyerkőce van? Miért kell neki a harmadik is, hogy azt is nevelje? Ennyire belejött volna? 

 

idosebb no fiatalabb pasi 03

 

Ugyanakkor hozzá kell tenni, hogy lehet, hogy a 25 éves érettebb a koránál, mert erre is van példa. Megeshet, hogy ez a szerelem oka, mert bár fiatal, de mégis érett, így ugyanúgy megkap egy csomó mindent a hölgy az előbb is említett előnykupacból.

 

Mi? Mi? Mi? Mi lehet az oka?

 

Hát nem elég ok a szerelem? Jó, tegyük félre a tényt, hogy mondjuk nagy a love, mert te valami kézzel foghatóbb magyarázatot akarsz! Akkor tessék: nem találnak alkalmas párt a saját korosztályukból. Hihetetlennek tartod? Pedig nem az! Vannak, akik éveken át keresnek és egyszerűen nem lelnek! Akkor miért ne próbálkozhatnának eltérő korosztállyal?

 

Vagy mondunk neked pszichés okot is a nő esetén: anyáskodó természetű. Tipikus anya, aki szeret nevelni, irányítani, dominálni.

Ami a pasit illeti, ott a pszichológiai ok a jól ismert anyakomplexus. Szereti, ha dirigálnak neki, ha megmondják, mit tegyen, és eleve nagy igénye van a figyelemre. Anya biztonságot nyújtó kebleire vágyik.

 

idosebb no fiatalabb pasi 05

 

De mi a tanulság mindebből és egyáltalán meddig tarthat a lamour?

 

Az, hogy meddig tarthat a kapcsolatuk, az rejtély. Még a korban illők között is nehéz lenne ilyesmit megjósolni, mert túl sok minden múlik egy kapcsolat sikerességén.

 

Rengeteg példa van a világban, valahol a korkülönbség idővel szétválasztotta a feleket. Mert mondjuk a 30-as éveiben járó nő  házasságot, gyereket szeretett volna, de a fiatal fiúja nem állt erre készen. Vagy a srácot kezdte el zavarni, hogy a kedvesének gyerekei vannak, főleg, ha azok majdnem vele egykorúak voltak. De megölheti a szerelmüket a para is. A fiatal parája az, hogy majd lecserélik egy idősebbre, érettebbre, aki mindent megad, házasságot, gyereket, anyagi biztonságot. Az idős parája meg az, hogy egy fiatalra cserélik le, aki még nem ráncos, nem narancsbőrös és aki potyogtathatja a gyerekeket. Ám ha legyőzik a paráikat és kijelentik, őket nem zavarja a korkülönbség, már sikeres lehet a kapcsolat!

 

idosebb no fiatalabb pasi 06

 

Ugyanakkor mások viszont sírig tartó szerelemben élnek, mert meg találta zsák a foltját és tökéletesen ki tudják egészíteni egymást. Mert azt mondák, hogy az igazi szerelem vak és kortalan. Ha valaki szerelmes lesz, nem fog neki számítani a kor, nem az évszámot nézi, hanem magát az illetőt, az egyéniségét, a lelkét. Illetve ha ők ketten képesek megférni egymás mellett, kiegyensúlyozni a kapcsolatukat és maradéktalanul tudják teljesíteni a másik vágyait, akkor miért ne? Hiszen ők így boldogak. Az, hogy a társadalom szemében furcsák, mert nem ez a megszokott, a „normális” az kit érdekel, ha őket nem? Amúgy sincs joga senkinek sem ítélkeznie a másik felett. Hogyha ők így boldogok, akkor ámen rájuk és sok boldogságot nekik!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!