Mesélte ezt nekem egy barátnőm. Volt… vagy van(?) egy ötéves kapcsolata, ami az utóbbi években már nem működött, míg végül úgy döntöttek, szakítanak. Csakhogy arra a következtetésre jutottak, hogy amíg nincs másik a képben, miért ne szexelnének? Hiszen a szex mindig is jó volt köztük. Attól még, hogy nem jó a párkapcsolatuk, miért kellene eldobni a szexualitást is? Amilyen kényelmes, jó döntésnek tűnik, olyan rossznak is…

 

szex exszel 01

 

Kép: Freepik.com

 

Az utóbbi két évben állandóan veszekedtek és marták egymást. Elfogyott a türelem, a szerelem, megjelentek a tipikus párkapcsolati problémák. Bea (természetesen ez álnév) úgy érezte, hogy Márk (szintén álnév) sosem romantikázik vele, nem foglalkozik vele igazán, nem érti őt meg és sosem járnak el együtt sehová, továbbá sosem segít neki semmit. Márk pedig azt nehezményezte, hogy Bea mindig féltékenykedik, korlátozni próbálja, állandóan kritizálja és nem látja meg azt, amikor próbál jó lenni és segíteni. Ezért arra a következtetésre jutottak, hogy ideje lenne szakítani. Márk elköltözött a közös albérletükből. A búcsú természetesen egy nosztalgia szexel zárult és akkor jöttek rá: a szex mindig is jó volt közöttük. Attól még, hogy párként nem jönnek ki jól és csődöt mondtak, miért ne járhatnának össze kekszelni? Másnap este már át is ment Márk egy kis hancúrra…

 

Lassan már fél éve csinálják ezt. Az első pár héten még lazán működött, hol az egyik, hol a másik ment át. Ilyenkor ott is alszanak a másiknál majd reggel lelépnek. Egy hónap különélés után úgy döntöttek újra megpróbálják a kapcsolatot, mert azalatt az idő alatt sokat javult közöttük a kommunikáció és úgy tűnt, mintha a másik fél is „megváltozna”. Ám ez megint csak egy tévút volt, mert újabb néhány hét alatt kiderült, hogy továbbra sem működik közöttük a kapcsolat, maradt hát a szex.

 

szex exszel 02

 

Két hónap után kérdeztem meg először meg Beát, hogy szerinte ez valóban jó ötlet-e. Mégiscsak öt évet voltak együtt és egyszer újra megpróbálták a kapcsolatot, ami megint nem működött. Ez az összejárunk lepedőt gyűrni, amíg nincs más, gyanúsan sérüléshez vezethet. Ő persze égre földre esküdött, hogy már nem érez semmit Márk és ő se iránta, de a szex tényleg jó vele és hiányolná is az életéből, ha nem lenne. Rákérdeztem arra, hogy áll az ismerkedéssel, akkor még nem állt neki annyira másik partner után nézni, merthogy „ráér”, majd talál magának valakit, mikor úgy adódik, most úgyis „jó így”. Szokott flörtölgetni és kedvére is van, hogy nyugodtan megteheti és örömére szolgál, hogy mások kívánatosnak találják vagyis nyomatja rendesen az önbizalomtuningot.

 

Aztán egy hónapja kiborult a bili. Tiszta idegbaj volt, mikor megtudta, hogy Márk már jó ideje ismerkedik és hogy le is feküdt egy nővel, most pedig egy másikkal úgy néz ki, talán komolyra fog fordulni a dolog. Bea úgy érezte, mintha megcsalták volna, mert miért nem szólt neki korábban az exe, hogy másokkal is lefekszik. Nem is értettem, hogy élhet ilyen álomvilágban, hiszen szakítottak, csak szexelnek, logikus, hogy Márk lefekszik másokkal és nyitott szemmel jár, hátha új kedvest talál, elvégre az ő kapcsolatuk már tényleg halott.

 

szex exszel 03

 

Persze mindjárt kiderült, hogy Bea mégsem engedte még el, hogy nagyon is szereti és visszaakarja kapni és azt még kevésbé szeretné, hogy másokkal feküdjön le. Viszont ezt nem fogja neki tálalni, mert nem akarja elijeszteni. Ezzel meg az a baj, hogy saját magát készíti ki, mert látom, mit tesz vele ez a szerelem egy szexkapcsolatban. Egy szóval megfogalmazva: szenved. Fáj neki, mikor Márk a másik nőről beszél, - vagy éppen nem beszél, mert az sem jó – amikor együtt vannak, de utána elválnak. Az egész helyzettel csak kínozza magát.

 

A legegyszerűbb lenne, ha megerőszakolná magát és kilépne az egészből. Előbb-utóbb úgyis vége lesz, mert Márk kapcsolata kezd komolyra fordulni. Vagy még az is jobb lenne, ha beközölné, hogy még szereti, hátha van valami esélye egy sokadik újrakezdésre. De Bea úgy vette észre, hogy Márk nagyon jól el van a leendő új kedvesével és érzi, hogy meg vannak számlálva a napjai. Addig meg miért ne élvezhetné még azt a kis időt, amíg együtt lehetnek? Ez is igaz, csak ő éppen majd belehal…

 

szex exszel 04

 

Persze egyáltalán nem törvényszerű ez a sztori. Nagyon sokszor megesik, hogy egy kis különlét tényleg segít a pároknak újra egymásra találni. Mint ahogy az is igaz, hogy vannak, akiknél beválik ez a forma, mert tényleg nem szeretik egymást és lazán elvannak azzal, hogy másokkal is lefekszenek meg ismerkedik. Ámde valóban túl gyakran esik meg az, hogy az egyik fél még mindig szereti a másikat és csak azért megy bele ebbe a kapcsolati formába, hogy ne veszíthesse el.

 

Hiába minden jó tanács, a józanész sugallata, Bea is tudja, mi lenne a helyes, de a szíve nem akarja. Tudja, hogy le kellene zárnia, el kellene engednie, de képtelennek érzi rá magát. Ami nem működik, azt hagyni kell. Úgyhogy, ha bármikor is ilyenbe akarnál belemenni, gondold át rendesen! Légy őszinte magaddal és a másik féllel is, mert ő is megérdemli. Hogyha szereted, akkor inkább szakíts meg vele minden kapcsolatot. Ha pedig tényleg minden érzés kihunyt, és neki is, akkor lehet érdemes fontolóra venni, hogy közös megegyezés alapján, bizonyos szabályokat lefektetve, de szexpartnerekké váltok. Máskülönben egyikkőtök tuti sérülni fog.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Hogy maradj pozitív azok után, hogy elhagyott?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!