Talán életében egyszer mindenki beleszaladt már ebbe. Utálni szerette volna a szemét, vagy éppen teljes korrekt exét. Gyűlölni akarta azt, aki elutasította vagy aki nem lehet az övé. De sajnos ritkán adatik meg az, hogy parancsszóra gyűlöljünk valakit. Mert a szívnek rohadtul nem lehet parancsolni, az azt érez, amit akar. Úgyhogy szívhatjuk a fogunkat, hogy miért vagyunk képtelenek rühellni azt, akiért valójában majd megbolondulunk?

 

gyulolni akarom 01

 

Kép: Pixabay.com

 

Biztos átérzed a problémát. Ha nem is voltál még ugyanilyen helyzetben, de tutifix, hogy voltál már annyira szerelmes, hogy majd meggebedtél. Tudod, hogy ez olyan szerelem, amikor szinte bármire képes lennél az illetőért, amikor úgy ég a tűz a lelkedben, hogy majd lángra kapsz magad is. Ilyen szenvedéllyel imádod még mindig a volt párodat, akár szemét volt veled akár nem. Hiszen van, aki azután is tud így szeretni, hogy megcsalta őt, csúnyán bánt vele, hogy megalázta és megbántotta. Más meg egyszerűen annyira szereti még mindig, hogy bármennyire is korrektül szakított vele, akármennyire is fair volt a csávó, még mindig habzik érte a szája. Nem bírja elengedni, ő lélekben nem állt készen a szakításra. Igen, a párja már elengedte, már nem szereti, új kedvese van, de ő még nem bírt rajta túllépni.

 

Mit lehet tenni ilyenkor? Nem kérdés, gyűlölni! Mert ha tiszta szívből próbáljuk gyűlölni és arra gondolni milyen mocsok módon bánt velünk, hogy igazából nem is olyan jóképű és különben is, szar volt az ágyban, egyszóval minden erőnkkel azon vagyunk, hogy lehúzzuk, majd biztos nem fogjuk szeretni! A fenéket! Igaz, sokkal könnyebb lenne és talán van egy-két nap, esetleg hét, amikor képesek is vagyunk istenesen utálni. Annyira, hogy a legszívesebben szemen köpnénk az utcán, ha szembejönnek velünk, de minimum leégetnénk az új nője vagy a főnöke előtt. De a helyzet az, hogy ez az intenzív gyűlölet sajnos nem tart túl sokáig. Legalábbis nem addig, mint azt szeretnénk. Örökké.

 

gyulolni akarom 02

 

Hiszen ha annyira gyűlölnénk, nem sajogna a szívünk, amikor meglátjuk. Nem éreznénk benne a tövig nyomott kést, mikor meglátjuk az új nőjével. Nem sírnánk bele éjszakánként minden bánatunkat a párnába. Nem kattogna az agyunk azon, mit rontottunk el vagy hogyan kellene visszaszerezni. Majd nem váltaná fel ezt a gondolatot az, hogy kell a hóhérnak, utálom őt! Nem tudjuk lazán utálni, csak kényszeredetten és koncentrálni kell, hogy ne veszítsük el a célt a szemünk előtt: ki nem állhatom őt!

 

Még akkor is, ha soha semmi nem volt közöttünk. Legfeljebb egy vagy két randi, ahol mi azon nyomban beleszerettünk ő pedig nem. Vagy ha még csak randi sem volt közöttünk, egyszerűen megláttuk őt vagy egy napon beleszerettünk a kollégába, a főnökbe, a pasi barátba, az idegenbe, akivel mindennap egy vonaton utazunk. Mindegy is, hogy durván vagy szépen közölte velünk azt, hogy „nem”, akkor is könnyebb lenne lehányni őt, semmint álmainkban agyon nyalogatni. Na igen, mivel az álmainkban mindig együtt vagyunk. Szeretkezünk vagy boldog párkapcsolatban élünk vele. Aztán reggel felébredünk, pofán talál a szomorú valóság és rádöbbenünk, hogy hoppá, miért is álmodtunk vele? Hiszen gyűlöljük! Úgyhogy akármennyire is igyekszel az agyadat gyűlöletre nevelni, nem fog összejönni és a tudatalattink tesz arra, hogy ezt a képünkbe is döngölje.

 

gyulolni akarom 03

 

Elégetheted bármennyi fotóját, agyon szurkálhatod, stuffolhatod magad és átkozhatod a monitoron keresztül, akkor sem fogod tudni igazán gyűlölni. Szidhatod akármennyit a szüleidnek a volt férjedet, a volt nejedet, a barátaidnak, a kutyádnak, a macskádnak vagy az ő ismerőseinek, mindezzel legfeljebb csak magadat járatod le, főleg akkor, ha egyébként soha nem bántott téged. Akkor meg miért tennéd? Ennyire önző lennél, ennyire csak a saját fájdalmad a fontos? Tartsd tiszteletben az érzéseit. Oka van annak, hogy szakított veled. Meglehet, hogy valóban rossz pár voltál és „rászolgáltál”, de az is lehet, hogy egyszerűen most egyedül akar lenni, másba szerelmes, vagy simán nem nyertük el a tetszését. Van ilyen. Azért gyűlöljük mert van szabad akarata vagy mert megcsorbította az egónkat? Soha ne süllyedjünk le túlságosan mélyre. Ne legyünk gyerekesek, ne akarjuk őt megalázni azért, hogy nekünk jobb legyen. Ugyanis az nem valami szép dolgot árulna el rólunk…

 

Egyébként is. Mit érsz el azzal, hogy gyűlölöd? Tényleg úgy hiszed, hogy akkor már nem fogod szeretni? Majd a gyűlölet begyógyítja a sebeidet, mint egy argentin szappanoperában? Akkor sem leszel sajnos beljebb. Az utálat max tompítja, de nem szünteti meg a fájdalmadat. Az egyetlen dolog, ami képes rá azaz idő, bármily sablonos is. Az idő segít feldolgozni, megérteni a történteket. Az idő új lehetőséget ad arra, hogy szórakozzunk, barátainkkal, szeretteinkkel legyünk, hogy nevessünk és éljünk. Idővel pedig akár új szerelem is szövődhet.

 

gyulolni akarom 06

 

Ne mérgezd magad, mert az utálattal azt teszed. Saját magadat keseríted el újra és újra. Egyszerűen engedd el, hagyd menni és akarj felejteni, de legalábbis tovább lépni. Az utálat csak testi és lelki betegségeket szül. Komolyan erre lenne szükséged? Minél jobban akarod utálni annál jobban élteted az emlékét és az iránta való érzéseidet. Ám ha nem akarod rohadtul megvetni, akkor elfogod tudni engedni. Hidd el, nem ő fogja kitölteni az életedet, a gondolataidat. Ajtót nyitsz az új világra, az új életre és neked erre van szükséged!

Minden viszonzatlan szerelem lángja kihuny egy idő után. Nem égnek örökké. Lehet, hogy rövid idő alatt, lehet, hogy sokára. Talán sok fájdalommal fog járni. Várd ki és légy nyitott arra, hogy új tűz töltse meg az életedet és utána az új szenvedély, a viszonzott szerelem majd a mennyekbe emel.

 

gyulolni akarom 05

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Ezek a legmegalázóbb és legelfogadhatatlanabb szakítási módok!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!