Nem valószínű, hogy ezt így valaha is elmondja neked, mindenesetre értékelni fogja, ha beépíted a mindennapokba az alábbi pontokat. És láss csodát: te magad is jó eséllyel jobban fogod magad érezni tőlük...

 

 

 

Kép: pexels.com

 

Mindig legyen, amikor te teszed meg az első lépést felé!

Megoszlanak a vélemények arról, hogy kezdeményezzen-e a legelején a nő: a tapasztalat az, hogy bármi is történik, azért lerohanni a másikat semmi esetre sem szabad. De ha már kialakult köztetek valami, nyugodtan éreztesd vele spontán te is, hogy gondolsz rá, hiányzik. Értékelni fogja.

 

Dicsérd meg őszintén, értékeld azt, amiben jó!

Minden férfinek – sőt minden embernek – van néhány  szuperképessége. A párodnak jól fog esni, ha nyíltan kimutatod, mennyire imponál neked az, hogy jó a kapcsolata a szüleivel, remek lasagnát tud készíteni, magabiztosan vezet, jó a humora, ért a műszaki dolgokhoz. Ne fukarkodj a kedves szavakkal, de persze sose mondj olyasmit, amit nem gondolsz komolyan, hiszen így csak tévútra viszed szegény srácot!

 

Figyelj oda rá, amikor megoszd veled egy fontos, személyes dolgot!

A másikra való odafigyelés nem csupán abból áll, hogy csendben ülsz és hallgatsz. Tartsd a szemkontaktust, bólints, foglald össze röviden az elmondottakat, kérdezz bátran, és reagálj úgy, hogy minden szempontot figyelembe veszel! Ez a fajta aktív, intelligens, segítő figyelem nagyon jól fog esni a párodnak.

 

Kép: pexels.com

 

Bízz benne akkor is, ha nehéz időszakon mentek keresztül!

Minden kapcsolatban vannak kihívások, de nem mindegy, hogy azokat hogyan kezeljük. Piszkáljuk, rugdossuk, számon kérjük és nyaggatjuk a másikat, ha elveszíti munkahelyét, lebetegszik, bebukik a vállalkozása, nem sikerül elérnie a kitűzött célt az edzőteremben, vagy inkább teljes szívvel mellé állunk, és bízunk abban, hogy mindent megtesz a pozitív változás érdekében? Az utóbbi lesz az, ami a legkomolyabb inspirációt jelenti.

                              

Épp azt a szabadságot add meg számára, amire te is vágysz!

A harmonikus élet egyik fő alapelve az, hogy soha ne tégy mással olyat, amit nem szeretnéd, hogy veled tegyenek! Ez fordítva is igaz az élet minden területén: ha fontos számodra, hogy teniszezni menj néha a barátaiddal, őt is hagyd a maga útját járni! Fölösleges féltékenykedni, a másikat kisajátítani: ez mindenki számára inkább taszító, mint vonzó, és előbb-utóbb téged is romba dönt.

 

Nyíltan kommunikálj, ne játszmázz és ne  színészkedj!

Tudom, tudom, ez nem könnyű: a kislányokat úgy szocializálják, hogy hamar megtanulják, hogy az „igazi nő” rejtélyes, bonyolult és mindig mást mond, mint amire épp gondol, hogy felkeltse és megtartsa a hím vadászösztönét és érdeklődését. Na, ezt a kártékony baromságot gyorsan felejtsd el: mindig mondd ki nyíltan, ami bánt, ahelyett, hogy összeszorított fogakkal hallgatnál („Mi a baj, kicsim? Semmi!”), és kommunikáld őszintén vágyaidat is, hiszen így lesz csak a kapcsolatotok tiszta és őszinte. Igen, ehhez persze a pasinak is el kell felejtenie az „igazi férfi nem beszél az érzéseiről” klisét, de együtt dolgozhattok ezen is: megéri.

                                                   

Kép: pexels.com

 

Gondoskodj róla, és hagyd, hogy ezt ő is megtegye!

Van, aki könnyebben ad, de elfogadni nem tud, míg más csak követel, de ő maga semmit nem tesz a közösbe. Az apró figyelmességek, kedvességek, az odafigyelés, a hétköznapi dolgok, amiket megteszel a másikért, rengeteg erőt tud adni. De hagyd, hogy ő is időről időre teletöltse a szeretettankodat,  vagyis egyensúlyban legyetek!

 

Tanuld meg a szeretetnyelvét!

Elismerő szavak, minőségi idő, ajándékozás, apró szívességek, testi érintés? Egyáltalán nem baj, ha több szeretetnyelven is megtanulsz beszélni, hogy meg tudd szólítani a lelkét. Tudod, ahány nyelv, annyi ember: a lényeg, hogy úgy szeresd a másikat, ahogyan az neki is jó. :)

 

Ne várj olyasmit, amire te magad nem vagy képes!

Sok ember azért nem talál tartós, működőképes kapcsolatra, mert illúziókban él: rengeteg nő úgy vágyik hercegre fehér lovon, hogy ő maga legfeljebb mosogatólány lehetne a kastélyban. Ahhoz, hogy a megfelelő, hozzád illő társat vonzd, először hozd fel magad a legmagasabb szintedre: engedd el a múlt traumáit, bízz a képességeidben, fejleszd a személyiségedet, tisztulj és erősödj meg! Így nagyobb eséllyel találsz méltó társat, amit ő is értékelni fog.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!