Elvárják tőled, hogy a legjobb formádat hozd és minőséget tegyél le az asztalra. De mit tehetsz ha éppen nem vagy a toppon és semmi motivációt nem érzel a tevékenységed elvégzésére?

Kép: pixabay.com 

Főleg ilyenkor ősszel kezdheted azt érezni a napok rövidülésével, hogy egyre kevesebb energiád van egy bizonyos dolog elvégzésére. A hatékonyságod így sajnos egyre alacsonyabb is lehet, pedig a határidő nagy kaszája az mindig ott leng a fejed felett. Mit lehet tenni egy ilyen helyzetben?

1. Tedd ki a megtelt táblát!

Van az a pont, amikor hajtasz és hajtasz, de úgy érzed, csak a semmiért. Hatalmas elvárások, túlóra és csak a munka és csak a munka. Ebbe a folyamatba nagyon hamar ki fogsz égni, efelől kétséged ne legyen! Itt az ideje, hogy egy kicsit félre tedd a gürcölést, ki tedd a megtelt táblát és azt mond elég! Szükség van a pihenésre, hiszen az tölt fel energiával, életerővel és olyan gondolatokkal, amik lehetővé teszik a jövőben azt, hogy a tevékenységedet sikeresen is végezd. A pihenés és a magadra fordított idő elengedhetetlen ahhoz, hogy céljaid megvalósításán munkálkodj! Adj magadnak szabadidőt, amíg még megteheted, mert ha te nem, majd megteszi az élet. De az már nem lesz fenékig tejfel, ugyanis szinte biztos, hogy ágyhoz fog láncolni és egy olyan betegséget generál le, amiből csak hetek múlva leszel képes feltápászkodni. Még most megteheted, hogy kiteszed a megtelt táblát és magaddal foglalkozz, később már nem lesz rá lehetőséged.

2. Legyen meg a reggeli rutinod még mielőtt elkezded a napot!

Addig be se menj dolgozni, amíg ezt a pár dolgot nem csináltad meg még otthon! A motivációs trénerek sokasága csak úgy hívja, hogy az ébredés órája. Ez az az időszak, ami gyökeresen megváltoztatja az életedet. Az első dolgod ne a telefonod nyomkodása és a facebook pörgetése legyen, hanem még a reggeli előtt vegyél a kezedbe egy könyvet, amit egy olyan ember írt, aki hitelesen számol be arról, hogyan vált sikeres emberré! Rengeteg ilyen van, a végtelenségig tudsz belőlük válogatni. Ha elolvastál egy fejezetet, szánj magadra még 10 percet és meditálj! Képzeld magad elé a vágyott jövődet úgy, mintha az már réges-rég a tied lenne. Játssz el bátran a gondolattal, hogy éppen mit csinálsz a látott képben! Ha minden reggeled így indul, a munkád utána kifogástalanul is fog működni!

Kép: pixabay.com

3. Még mielőtt érzelmileg is teljesen kimerülsz

A szükségleti hierarchia legalsó pontján helyezkedik el az alvás is, amiből ha nem eszközölsz annyit, amennyi a szervezetednek szükséges, akkor a munkahelyeden sem fogod tudni tartani a tempót és az elvárásoknak sem fogsz megfelelni. Az éjszakát töltsd ki teljes pihenéssel és alvással, hiszen mindennapjaid nagy részében is többet vagy a munkahelyeden, mint otthon. Ezért ha kölcsönös együttműködésre számítasz és azt akarod, hogy megbecsüljenek, akkor szánj időt az alvásra is, nélküle nem lehetsz elég motivált sem. És az érzelmi kimerültségről még nem is beszéltünk, amely pont a klasszikus munkahelyeken figyelhető meg. A kimerültség pszichológiai bizonytalanságba sodor és onnantól kezdve már nem leszel csapatjátékos, majd végül ki esel a pixisből. Jobb erre odafigyelni!

Egy szó, mint száz: egy dolog olvasni a motivációról és egy másik dolog azokat be is építeni az életedbe. De ha azt megteszed, akkor minden gyökeres és pozitív változás birtokosává válhatsz. Az esély mindenkinek adott, ahogy neked is. Ne habozz tovább! Tegyél az életedért, aminél nagyobb motiváció talán nem is létezik!

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról!

 

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!