Mindannyian vágyunk a hosszan tartó párkapcsolatra, ami érthető is, hiszen jogunk van boldognak lenni. De amiért még nem találtuk meg az igazit, annak oka kizárólag önmagunkban keresendő.

 

Kép stokpic.com

 

 

Megvan a konkrét elképzelésed?

Sokszor halljuk, hogy a kimondott szó az bizony elszáll, de az írás az viszont megmarad. És milyen igaz! A szerelem is ábrándokkal kezdődik, amihez minél több érzelmet raksz hozzá és konkrét képet, vagyis elképzelést, akkor az úgy abban a formában egyszer csak meg is érkezik hozzád. Mi sem egyszerűbb a történet, mint fogni egy papír lapot, tollat ragadni és megfogalmazni a vágyadat. Írd le magadnak, hogyan néz ki a párod és írj le naplószerűen egy átlagos délutánt, ahogyan vele töltöd az idődet! Nyugodtan engedd szabadjára a fantáziádat, ez a levél csak a tied! Senki nem láthatja. Miután végeztél vele, tedd el egy olyan helyre, aminek hollétéről csak neked van tudomásod! Talán elsőre butaságnak gondolhatod ezt a dolgot, de az emberi agy annyira intelligens, hogy miután egy számára terhes információtól megszabadult és nem hajkurássza tovább azt a gondolatot, úgy lehetőséget ad önmagával foglalkozni. És pontosan itt kezdődik a következő lépés, ami önmagadra és a környezetedre fog kihatni.

 

Mennyire szereted magad?

Vegyél elő egy újabb lapot és egy függőleges egyenes vonallal oszd ketté azt! A bal oldalára írd fel a pozitív tulajdonságaidat, míg a jobb oldalára a negatívakat! Csak bátran és őszintén! Ne állj meg három-négy negatív tulajdonságnál, szánd rá az idődet és gondolkozz rajta! Amikor úgy gondolod, hogy már eléggé tele van írva a papír, akkor hasonlítsd össze a két oszlopot és egyenlítsd ki a tulajdonságaidat a mérleg szintjére! Itt nincsen jó és rossz eredmény, egyszerűen csak szembesülhetsz saját magaddal, ami elengedhetetlenül fontos a társkeresés kapcsán. Hiszen pontosan olyan embert fogsz bevonzani az életedbe, amilyen te is vagy valójában! És ha valamelyik tulajdonságodból több, illetve kevesebb van a kelleténél, akkor láthatod, hogy mik azok a tényezők, amin változtatnod kell. Ez nagyban segíti az önismereted és az ön elfogadásodat is, ha úgy érzed a külső szemek valamiért nem látnák az igaz értékeidet. Először is azonnal dobd el magadtól ezeket a mérgező és hátráltató gondolatokat, másodszor pedig szeresd magad! Hogyan várhatnád el mástól, hogy szeressen téged, ha te nem vagy képes magadat szeretni?

 

Kép: pixabay.com

 

 

Magad mögött hagytad végleg a múltat?

Ha időnként még mindig az előző kapcsolat emléke tör elő belőled, akkor újabb okot adsz csak arra, hogy még ne legyen kapcsolatod. Ugyanis így még mindig a régit táplálod, pedig már nem is lenne keresnivalója még gondolat szintjén sem az életedben! Minden emlék, tárgy és gondolat kerüljön méltó helyére, de legfőképp minél távolabb tőled! Már nincs rá szükséged. Kizárólag tiszta lappal tudsz új életet kezdeni, ehhez pedig bizony szükséged van az egyedüllétre, hogy fejleszd magad.

 

Két kapcsolat között mennyit foglalkoztál magaddal?

Nagyon népszerű a szingli megnevezése napjainkban, a gond csupán az ezzel, hogy ez az életforma nem létezik. Két kapcsolat közötti állapot van, ami legjobban felel meg ennek a megbélyegzésnek, amiért nagyon is hálásak lehetünk. Ez az időszak tökéletesen alkalmas arra, hogy saját magaddal foglalkozz és képezd magad. Teljesen mindegy, hogy mivel, de ilyenkor kell kihasználni az időt és megragadni minden lehetőséget, hogy új dolgokat tanulj, hogy új dolgokat próbálj ki. Mindenképpen legyen az olyan dolog, amivel előtte nem foglalkoztál vagy éppen nem mertél kipróbálni. Ezáltal új lehetőségek özönlenek be az életedbe és ennek köszönhetően, valamint hatására érkezik hozzád a vágyott szerelem is.

 

Kép: pixabay.com

 

 

Ha tisztában vagy önmagad korlátaival és képességeivel, akkor minden lehetőség a te kezedben van arra, hogy boldog párkapcsolatot létesíts úgy, ahogyan számodra a legmegfelelőbb. De légy tudatában annak is, hogy minden belőled indul ki, így ha magaddal nem vagy elégedett és önmagadnak sem tudsz a mindennapokban örömet okozni tevékenységeid által, akkor a kapcsolatod is pontosan ilyen minőségben fog kialakulni. Ne mástól várd a változást, hanem te változtasd meg az életedet arra a minőségre, amilyen minőségű párt szeretnél magad mellett tudni! Ez a legnagyobb titok, amit érdemes tudni. Most már elkerülhetetlen, hogy ne találjon el téged Ámor nyila.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! 

 

 

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!