Tudományos alapja van most már annak a ténynek is, hogyha az ember egy dolgot 30 napig folyamatosan csinál, akkor a 31. napon az már szokásként lesz végrehajtva. Érdemes elkezdeni az alábbi dolgokat napi szinten csinálni és csak azt fogod észrevenni, hogy az életminőségedben gyökeres változások történtek.

 

Kép: pexels.com

 

1. Kezdj el olyan szavakat használni, ami már önmagában pozitívan cseng és mosolyra fakaszt téged! Egyszerű példa, amikor megkérdezel valakit hogy van, hangzik a válasz: köszönöm jól. De amikor egy pozitív gondolkodású embernek teszed fel ezt a kérdést és azt válaszolja, hogy: „Ó köszönöm, mesésen! Egészséges vagyok, a családom is egészséges, szabad országban élek, tehát nincs semmi okom arra, hogy ne legyen boldog”. Ez az ember semmivel sem jobb, mint más, de ezek szavak hallatán egyértelmű, hogy ezerszer boldogabb és ha hasonlóképp formálod te is a szavakat, akkor egy egészen más életminőséget tudhatsz majd magadénak.

 

2. Próbálj ki minden nap valami egészen új dolgot, amit addig sosem csináltál! Például idegenekkel való beszélgetés. Ez a tevékenység először új élményeket ad, de valami sokkal többre képes, mint amennyit csak mutat magából. Ugyanis ezek az új élmények új lehetőségeket tárnak fel előtted.

 

3. Eszközölj minden nap egy önzetlen cselekedetet! Bevásárolsz a szomszéd néninek, ételt adsz hajléktalannak, igazából mindegy mit csinálsz. Ha valakivel valami pozitív dolgot teszel, az a te életedre is pozitívan hat ki.

 

4. Tanulj meg valami új dolgot! Lehet az egy apróság is, az a lényeg, hogy egy új ismeret legyen számodra. Egy olyan készség, amit elsajátítva a későbbiek során a javadra tudsz fordítani.

 

Kép: pexels.com

 

5. Ha már tudsz valamit, ami másnak örömet okoz, akkor tanítsd meg rá! A következő 30 napban minden nap szentelj időt arra, hogy átadsz egy kis szeletet magadból valakinek! Amiben jó vagy és kiemelkedő, azt tanítsd meg másnak is!

 

6. Minden nap rakj egy órát abba, ami fontos számodra és a szívügyednek érzed! Városfejlesztés, természetvédelem, közösségépítés, ami neked sokat jelent és múgy gondolod, hogy másoknak is építőjellegű.

 

7. Mosolyogj a goromba emberekre! Ha sokszor bunkó mód is viselkednek veled, kiakadás helyett kedvesen és mosolyogva reagálj a gesztusra! Elsőre nehéz lesz, de 30 nap után észreveszed, hogy egyáltalán nincs már ilyen ember a környezetedben.

 

8. Csak a pozitív dolgokra figyelj! Az élet valódi győztesei az optimista emberek. Ezek az emberek előtt mindig újabbnál újabb lehetőségek nyílnak meg. A következő 30 napban te is csak a dolgok fényes oldalára fókuszálj!

 

9. Vezess naplót a mindennapjaidról! Azért fontos ez, mert így lehetőséged van észrevenni a sémákat a leckékben, amit az élet ad neked. A következő 30 napban jegyezd fel, hogyan alakultak a napjaid és az ismétlődő dolgokat vedd figyelembe! Azok lesznek azok a pontok, amin erősen dolgoznod kell. De ha ezt észreveszed, akkor az egész életed is megváltozhatod a felismerés pillanatában.

 

Kép: pixabay.com

 

10. Figyeld meg mindeazt ami történik! Pontosan nézd végig egy napodat, de úgy, hogy folyamatosan tudod, hol vagy, mit csinálsz, mi történik valójában. Nem bambulsz, hanem a pillanatot átélve a mostban élsz! Talán ez lesz az egyik legnehezebb feladat, de a leghasznosabb is egyben. Ha ez szokásoddá fog válni és automatikus lesz, szó szerint csodákra leszel képes.

 

11. Minden nap szabadulj meg egy fölöslegessé vált dologtól! A lakásod, az irodád, az autód bizonyára tele van, de legalábbis fellelhető bennük olyan dolgok, amiket nem használsz. Nincsen funkciója, de porfogónak még elmegy. Na ezekből minden nap válassz ki egyet és válj meg tőle!

 

12. Légy kreatív és hozz létre valami újat! Engedd szabadjára a fantáziádat és alkoss valami maradandó dolgot! 30 nap áll rendelkezésedre, hogy ezt megvalósítsd és meglátod, a folyamat közben olyan gondolatok fognak előjönni, ami talán pont az életcélod egy meghatározó eleme lesz.

 

13. A következő 30 napban légy maximálisan őszinte. Hazudni amúgy sem szép dolog, de most a legapróbb füllentéstől is tartózkodj! Felmérések alapján amúgy is az átlagember naponta harmincszor hazudik, most figyelj oda, hogy ezt egyszer se tedd meg! Ez lesz az egyik legnehezebb feladat!

 

14. Kelj fel minden nap 30 perccel korábban! Azt veszed majd észre, hogy így nem kell rohannod és mindenre van időd. Ez a 30 perc kiegyensúlyozottá tesz. Figyeld meg hogyan hat az életedre!

 

15. Ásd el 3 rossz szokásodat a következő 30 napra! Mondjuk ne egyél annyi gyors kaját, ne veszekedj senkivel, ne hagyj mindent az utolsó pillanatra!

 

Kép: pexels.com

 

16. Ne nézz TV-t 30 napig! Helyette fedezd fel azt a világot, ami körülötted van. Élj benne egy kicsit! Értékeld a természeted és csodálkozz rá kicsit, hogyan bontakozik ki előtted az élet!

 

17. Legyen egy hosszú távú célod és mindennap dolgozz rajta egy órát! Tervezz és összpontosíts! Így tudod elérni azt, amit mindig is szerettél volna.

 

18. Minden nap olvass el egy könyvből egy fejezetet!

 

19. Minden reggel nézz vagy olvass valami olyat, ami motivál téged! A következő 30 napban ne kezd el úgy a napodat, hogy ezt ne m tetted meg!

 

20. Ebéd után csinálj valami olyan tevékenységet, ami megnevettet! Olvass el egy viccet, nézz meg egy vígjátékot, vagy kedvednek és stílusodnak való szórakozást keress, ami nem túl hosszú, de mégis kizökkent abból, amiben éppen vagy! A nevetés ugyanis stimulálja az elmét és megújítja az energiaszintedet.

 

21. A következő 30 napban egyáltalán ne fogyassz alkoholt vagy bármilyen bódító hatású szert! A szervezet meghálálja majd!

 

22. Tegyél magadért és az egészségedért 30 percet minden nap! Mozogj tornázz, edz! Ami jól esik, csak csináld ezt mindennap minimum 30 percig!

 

Kép: pexels.com

 

23. Engedd el a félelmet és a benned lévő kényelmetlenséget! Ez az érzés bizony akkor jelenik meg az életedben, amikor már legalább a hónap háromnegyedénél vagy. Az egó kisördöge egyből megkísért, hogy hagyd abba, ne csináld többé, pusztán azért, mert érzi, hogy neki befellegzett. A 31. nap után ő megszűnik létezni és minden, mit eddig csináltál, az életed egyértelmű részévé vált. Hát csináld! Kitartás! Menni fog! Csak az eleje nehéz. Viszont ha már idáig eljutottál, véletlenül se add fel! Az lenne a legnagyobb hülyeség!

 

24. Minden nap készíts magadnak egy olyan ételt, amit előtte még nem csináltál!

 

25. Minden este szánj 10 percet arra, hogy végignézed a teljesített és elért sikereidet és dicsérd meg magad!

 

26. Minden nap beszélj egy olyan emberrel, akivel ritkán szoktál! Ez fontos azért is, mert a különböző emberek érdekes ötleteket képesek adni és olyan perspektívákat nyitnak meg az elmédben, ami nélkülük valószínűleg nem jött volna elő.

 

27. Ne vásárolj olyan dolgokat, amire nincsen szükséged! Csinálj egy költségvetést a következő 30 napra és azt ne lépd túl! Tervezz magadnak inkább egy megtakarítási programot! Spórolj!

 

28. Hagyd el azokat az embereket, akik úgy érzed csak lehúznak! Keresd azok társaságát, akik motiválnak és inspirálnak, valamint támogatnak céljaid elérésében!

 

29. Ha valaki megbántott az elmúlt időszakban, akkor bocsáss meg neki és adj egy új esélyt! Azért mérlegelj előtte és tiszta szívvel tedd, ha teszed!

 

30. Minden nap készíts egy fotót egy adott pillanatról! Ezt este mentsd el a naplódba, később vissza tudod majd lapozgatni azokat az emlékeket is, amiket egyébként simán elfelejtenél.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról!

 

 

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!