A foci EB az az esemény, amit szinte minden férfi néz.

A nők pedig eldönthetik, hogy lemaradva kedvenc sorozatukról a konyhában keseregve tárazzák be a hűteni kívánt söröket, vagy részt vesznek az őrületes drukkolásban és együtt örülnek a pasikkal.

Mindenki számára nyílt titok, hogy kétféle menetrend létezik ezeken a napokon.

A férfiak – hazaérve a munkából – ledobják a cipőt és be is fészkelik magukat a kanapéra. távirányító, hangerő… Te gőzerővel készíted a szendvicset, kapod elő a hideg sört, vagy üdítőt a hűtőből, rágcsa hegyeket varázsolsz minden fellelhető tálba. Jó esetben még a haverok is átjönnek egy pár órára, úgyhogy újra következnek az előbbi lépések többszörös mennyiséggel kalkulálva. Aztán a meccs kezdése után valami extra csendes házimunkába kezdesz, néha fel-felugrálva, hogy bevidd a fiúknak a következő kört.

Ám lehet ezt másképp is csinálni! A másik menetrend sokkal kellemesebb. Ülj le a kanapéra és élvezd a meccset te is! Persze előre bekészíthetsz mindent a hűtőbe – kardinális kérdés a hideg sör, nehogy elfelejtsd! – de ne ez legyen a fő feladatod.

Elmehettek egy szabadtéri kivetítős helyszínre is, ahol rengeteg focirajongó adja az alap hangulatot. Gyermekek, családok, párok, nyugdíjasok és szinglik mind megtalálhatók itt, ahol kifejezetten élvezetes a közös drukkolás.

Nézd a mérkőzés alakulását, örülj a pároddal, vagy bosszankodjatok együtt egy kihagyott helyzeten!

Miért nézik a nők valójában a foci EB-T?

Erre mi 3 egyszerű választ találtunk – bár nem vagyunk brit tudósok.

1- Mert az imádott férfi is nézi

A szerelemben igyekszik mindenki a legjobb oldalát mutatni. Érdeklődünk egymás hobbija iránt, közös pontokat keresünk. Jól esik a másik félnek is, ha megoszthatja velünk az érzéseit, élményeit ezzel kapcsolatban.

Összetartó erő egy párkapcsolatban a közös érdeklődés, hiszen ha nyitott vagy arra, ami a kedvesednek fontos, mindig lesz közös beszédtémátok. Ezzel együtt jár egy másik pozitívum, a közös programok szervezése, melyre egy sportesemény nagyon jó alkalom. Legyen szó egy otthoni meccsnézésről, vagy akár a helyszínre való izgalmas utazásról, hogy élőben lássatok mindent, biztosan a kapcsolat előnyére válik.

Persze nem kötelező szeretned a futballt, de ha körbejárod, hogy a kedvesednek ez miért olyan izgalmas és fontos, biztosan találsz olyan pontot, ami miatt számodra is érdekessé válik.

Nagyobb baráti társaságokban folyton téma a sport. A férfiak napi szinten beszélnek a fociról, megvitatják, hogy ki, melyik csapatnak drukkol a következő mérkőzésen és kivesézik az edzők taktikai elképzeléseit. Az EB jó alkalom arra, hogy többet megtudjunk mi, nők is a szabályokról és hogy felismerjük: nemcsak egy csapat őrülten rohangáló férfi labdakergetéséről szól a futball, hanem az edzők és játékosok komoly stratégiát dolgoznak ki minden egyes meccs felépítésére.

Egy ilyen rangos esemény alatt pedig nehogy már mi, nők legyünk azok, akik hallgatnak egy nagy társalgás során, mint a hal.

2- Mert tele van jó pasikkal

Hát, valljuk be, azért a látvány sem semmi. Vannak futballsztárok, akikről a női lapokban is olvashattok, mert a magánéletüket előszeretettel feszegeti a sajtó. Így, hogy ismerős arcokat láthattok, mindjárt más nézni egy mérkőzést, fürkészni a lelátóról készített közeliket, hogy vajon Ronaldo, vagy Messi melyik aktuális barátnője jött most ki drukkolni.

Egy-egy komolyabb tempójú meccs végén pedig villan néhány izzadt izmos felsőtest, amiért talán még érdemes is végigülni 90 percet.

3- Mert érdekel a színvonalas sport

Az EB, VB és az olimpia az az esemény, ahol valóban a legjobbakat láthatjuk. Akit egyáltalán nem érdekel a foci, biztosan nem megy ki egy III. osztályú meccsre a szomszédos településre, de egy jó döntőt mégiscsak látni kell!

Ezen kívül pedig a jó kommentátorok egy számunkra kevésbé érdekes sporteseményt is képesek úgy közvetíteni, hogy elragad minket a fociláz. Mi, magyarok ebből a szempontból nagyon jól állunk, hiszen az 5 legnépszerűbb kommentátorunk még egy békaugró versenyt is képes lenne úgy felpörgetni, hogy a végén állva tapsolunk a győztesnek.

Motiváló lehet az is, hogy látjuk, mennyire képesek küzdeni kimerülten, fáradtan is az utolsó percig a játékosok. Mindent beleadnak a cél elérésének érdekében, nem kímélik magukat. A sport mindig jó tanító, kitartásra, csapatjátékra nevel. A statisztikák alapján kimutatható, hogy akik rendszeresen járnak sporteseményekre, nagyobb eséllyel kezdenek maguk is sportolni.

Mindent összevetve elmondhatjuk, hogy több okból is rajonghatunk a fociért: hálásak lehetünk a sportnak azért, hogy jó társaságra találhatunk a rajongók között és nők számára is vidám, tartalmas időtöltés az EB meccseit végig szurkolni.

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!