A száraz kirepedezett ajkak látványa nem szép, de ami ennél is fontosabb, a stressz vagy más zavaró ok miatt sokan hajlamosak az ajkak harapdálására, ami sebeket, fertőzéseket okozhat.

A cserepes száj okai: A cserepes száj vagy ajkak oka lehet a hideg téli szél, a dohányzás, a túlzott napozás, a kiszáradás. A gyakori kávé és tea is okozhat elszíneződést. Az ajkak hámlasztása akkor válik szükségessé, amikor az azok cserepessé válnak vagy elszíneződnek. 


Ajakápolás otthon hámlasztással

  • Cukorral

Cukor, hogy egy természetes csiszolóanyag, könnyen eltávolítja el az elhalt sejteket az ajkakról. Az egyik legjobb természetes bőrápoló radír. Ahhoz, hogy a legjobb eredményt érjük el ajakhámlasztás alkalmával, keverjük össze egyenlő mennyiségű olívaolajat és cukrot. Kenjük a keveréket a szájra és hagyjuk egy percig rajta. Egy perc múlva töröljük le egy nedves ruhával. Ismételjük meg az eljárást néhány napig, hogy puha és szép ajkakat varázsolhatunk magunknak!

  • Mézzel

Sok kozmetikumnak a méz az egyik fő összetevője. Ennek az az oka, hogy a méz hidratáló hatású. Egy teáskanál mézet keverjünk pépesre két evőkanál cukorral. Alkalmazzuk a keveréket a megtisztított ajkakon, és hagyjuk megszáradni. Száradás után töröljük le nedves ruhával. Ha szeretnél még egy kis ízt a pakolásba akkor adj hozzá olívaolajat vagy rózsavízet.

  • Fogkefével

Mi a lehetséges kapcsolat fogkefe és a repedezett ajkak között? Nos, egy fogkefe is használható, mint az otthoni ajakápolás eszköze! Mindössze annyit kell tenni, hogy hidratálóval vastagon bekenjük az ajkakat, majd nagyon óvatosan egy fogkefével körkörös mozdulatokkal masszírozzuk a hidratálót az ajkakba! Vigyázat ne sértsük fel az ajkat! A hidratáló és a fogkefe segít megszabadulni az elhalt bőrfelülettől, így az ajkak puhává válnak. Nedves ruhával töröljük át a leradírozott ajkakat.

  • Szódabikarbónával

Keverjünk krémet szódabikarbónából és vízből. Alkalmazzuk a krémet körkörös mozdulatokkal az ajkakon. Hagyjuk a keveréket hatni egy percig, majd töröljük le. A szódabikarbóna nem hidratálja az ajkakat ezért, ha ezzel a módszerrel történő radírozás után használjunk ajakbalzsamot.

  • Citromlével

Cserepes ajkak a legjobban citromlével kezelhetők. Vegyünk egy evőkanál citromlevet, és adjunk hozzá egy evőkanál ricinusolajat és tegyünk egy csepp glicerint bele. Alkalmazzuk a keveréket a cserepes ajkakon és hagyjuk egy éjszakán át hatni. Másnap reggel a keveréket egy nedves ruhával töröljük le. Citromlé eltávolítja az elhalt hámsejteket és glicerint hidratálja az ajkakat.

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!