1. Az esküvő előtti hat hétben: ne válts fogamzásgátlót, bőrápoló krémet, mosóport!

Nem tudhatod, hogyan reagál a szervezeted az új szerekre, és biztosan nem szeretnél allergiás reakciókkal küzdeni az esküvődön.

2. Az esküvő előtt egy hónappal: Ne igyál vörösbort, vagy egyél sötét színű gyümölcsöt, pl. áfonya…

Ha csak nem szeretnél foltos fogakkal mosolyogni az esküvői fotókon! Ha igazán ragyogó fogsort szeretnél, ruházz be egy professzionális fogfehérítésre! Ha szűkösebb a keret, szerezz be egy fogfehérítő krémet a legközelebbi drogériában, és kezdd el használni minimum egy hónappal az esküvő előtt!

3. Az esküvő előtt egy hónappal: Növeld a vízfogyasztásod!

Az egészséges napi vízfogyasztás egy felnőtt, átlagos életmódot folytató nő számára, minimum 2-3 liter. Ha eddig nem ittál ennyit, az esküvőd előtt egy hónappal feltétlenül kezdd el, és csodákat fogsz tapasztalni. Nem csak fogyhatsz, de a hajad, a bőröd és a körmeid is felfrissülnek és ragyogóbbak lesznek, mint valaha.

4. Az esküvő előtti héten: Ne most kezdd el az intimgyantázást!

Ha eddig nem gyantáztattad a bikinivonalad, ne az esküvő előtt kezdd el! Az első gyantázások elég fájdalmasak és bizonyára nem szeretnél sajgó, kivörösödött bőrrel nekivágni a nászéjszakának. Ha teljes simaságot szeretnél, minimum három hónappal a nagy nap előtt kezdd el a gyantázást!

5. Az esküvő előtti héten: Ne fogyassz sós ételeket!

Se sós kaják, se szószok, se sós ropogtatnivalók! A só rengeteg vizet köt meg, így puffadtnak, nehéznek fogod érezni magad. Ha elhagyod ezeket, akár 2 kg-t is leadhatsz az utolsó héten.

6. Az esküvő előtti két napban: Ne szolizz és önbarnítózz! Az önbarnító használatát eleve ellenzem!

Nem csak a bőrödet teszed ki káros sugárzásnak, de azt is kockáztatod, hogy természetellenes színben fogsz “pompázni” az esküvői képeken. Különösen igaz ez, ha a testfújás híve vagy. Nincs rosszabb látvány egy talpig hófehérbe öltözött narancssárga bőrű menyasszonynál, és nem segít rajta semmilyen trükk, még a legerősebb alapozó sem. Inkább mondj le róla a testfújás amúgy is rég nem trendi inkább ciki!

7. Az esküvő előtti két napban: ne csináltass arckezelést, szemöldökgyantázást, hajfestést!

Ezeket intézd egy héttel az esküvő előtt, így ha bármilyen kellemetlenség, irritáció fellépne, még van időd kezelni. Ha viszont nincs rá időd csak a saját fodrászodhoz és kozmetikusodhoz fordulj!

8. Az esküvő előtti napon: Ne vasald a hajad!

A tökéletes, puha, egészséges menyasszonyi frizurához elengedhetetlen a frissen mosott, ápolt haj. előző nap semmiképpen se használnád a hajvasalást ha reggel nem akarod újra mosni a tincseidet!

9. Az esküvő napján: Ne viselj melltartót!

Amíg bele nem bújsz a gyönyörű ruhakölteményedbe, ne viselj melltartót, így elkerülheted a vöröses nyomokat a bőrödön, amit a bevágó anyag okoz! Különösen igaz ez, ha pánt nélküli, kivágott ruhát választottál.

10. Az esküvő napján: Ne hagyd otthon az S.O.S szépségcsomagod!

Legyen már előre összecsomagolva a vészhelyzetre összeállított készlet, ami tartalmaz: biztosítótűt, sebtapaszt, hullámcsattokat, hajlakkot, vattakorongokat, kisollót, sminklemosót, körömlakklemosót, körömlakkot, körömvágó ollót, szemceruzát, spirált, zsebkendőt, tampont, és bármi mást, amire úgy gondolod, hogy szükséged lesz.

Ha viszont egy szakember lesz veled a nagy napon akkor csak a legszükségesebbekre lesz szükséged!

11. Az esküvő napján: Legyen pót-sminkkészleted!

Bár valószínűleg egy profi sminkes fog előkészíteni a nagy napra, de gondolj bele, hogy egész este pörögni és táncolni fogsz. Előfordulhat egy kis izzadság, elkenődött rúzs, vagy szemfesték. Legyenek nálad a legfontosabb sminkcuccaid, hogy bármikor tudj korrigálni! Egy púder egy rúzs bármikor jól jöhet!

12. Az esküvő napján: Legyen kéznél zsebkendő!

Igen valószínű, hogy megjelennek a szemedben a boldogság és a meghatottság könnyei. Ne fojtsd el őket, ugyanakkor azt se hagyd, hogy elrontsák a művészien megalkotott sminkedet. Legyen nálad zsebkendő, amit puhán rászorítasz a könnycsatornáidra, és felitatod vele a könnyeket! Soha ne dörzsöld a szemed!

13. Az esküvő napján: Ne spórolj a fodrászon és a sminkesen!

Ha valamikor, hát most feltétlenül élj a lehetőséggel, hogy egy profi szakember készítse el a sminked és a frizurádat. Ez a nap egyszeri és megismételhetetlen az életedben, amit nem csak az emlékezetedben, de az esküvői portfóliódban is örökre megőrzöl majd. Ugye milyen jó lesz évek, évtizedek múlva visszanézni, milyen gyönyörű és tökéletes voltál akkor? Ez minden nő és menyasszony álma!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!