A kánikula és a hosszú haj elsőre nem igazán kompatibilis egymással, de azért vannak stílusos megoldások!

Remek frizuratippjeink vannak, amelyekkel garantáltan jobban bírod majd a hőségriadót.

Mikor már egyébként is elviselhetetlen az időjárás, és még a hajunk is melegít, nem sok energia jut arra, hogy jól is nézzünk ki. Pedig igazából elég csak 5-10 perccel több időt fordítani a frizurára, hogy meglegyen a wow-faktor.

FELTURBÓZOTT LÓFAROK

Ha a sima lófarok már unalmas, érdemes fonással kombinálni. Ez a frizura enyhén hullámos hajból áll a legjobban – de hát kinek nem kezd el göndörödni a haja a trópusi klímában?! A jó hír, hogy nem is kell harcolni ez ellen, csak készíteni egy-két szabálytalan fonatot, amit a szabadon hagyott résszel együtt egy copfba foghatunk össze. Miután kész a nagy mű, érdemes itt-ott kihúzni a szálakat, hogy még lazább legyen az összhatás.

A HAMIS BOB

Ezt a frizurát a világsztárok inspirálták: Beyoncé, Eva Longoria, Kate Beckinsale és sokan mások jelentek már meg hamis bobbal. Ennek lényege, hogy az enyhén tupírozott hajat tincsenként feltekerjük, hullámcsattal rögzítjük, és aztán úgy rendezzük el, mintha eleve vállig érő frizuránk lenne. A videóban részletesen megmutatjuk, milyen egyszerű elkészíteni ezt a frizurát!

A KONTY ÉS A LÓFAROK

A legegyszerűbb és legelterjedtebb megoldás, ha cofba kötjük vagy balerina konytyba csavarjuk a hajunkat. Itt igazából a kivitelezésre érdemes figyelni: döntsük el, hogy az egyenes, „lenyalt” változatra megyünk vagy inkább a kócosra, de félúton ne álljunk meg. Az egyenes hajhoz érdemes komolyan venni a hajlakk használatát, hogy megszabaduljunk a kósza szálaktól. Ha viszont a kócos változat mellett döntünk, akkor jöhet egy kis hajtő emelő por vagy szárazsampon, és akár némi wax-szal is átdörzsölhetjük a tincseket, hogy szebb textúrát érjünk el.

Az igazán hosszú hajúak vannak előnyben, hiszen ennek a frizurának a lényege, hogy a fonat körülöleli az egész fejet. Csak a kézügyességen múlik, hogy milyen fonási technikát alkalmazunk, de itt sem törekszünk tökélyre. A cél, hogy inkább egy hippis, laza összhatás szülessen, ne pedig Julia Timosenkot utánozzuk. A hajba kötött kendő vagy bandana igazi retró hangulatot tud teremteni. Stílusos és praktikus megoldás a strandon, de akár az esti koktélok mellé is jól mutat. Ez utóbbi esetben fejeld meg a készülődést dögös rúzzsal és határozott szemhéjtussal a tökéletes pin-up feeling érdekében.

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!