Mi a női szexualitás valódi természete? Mi a normális, mi az abnormális, egyáltalán lehet e általánosítani ebben a kérdésben, illetve lehet e személyre szabott a nő szexualitása? Olyan kérdésekre kerestük a választ, ami kivétel nélkül minden nőt érint.

Kép: commons.wikimedia.org

1. A szexualitás nem szociális kérdés, sokkal inkább társadalmi

A szexualitásban jelenlévő sztereotípiák alakulását mindig a kultúra és a történelem szabályozta. Elég csak abba belegondolni, hogy 100 évvel ezelőtt az a nő, aki élvezni merte a szexet, az nem számíthatott normális dolognak. Az ilyen nőket –egyszerűen mentálisan –az orvosok is zavartnak minősítették. Ma viszont, ha egy nő nem szereti a szexet, akkor egyértelműen ráhúzzák a diszfunkcionális diagnózist. Akkor mégis hogyan lehet különbözőségeket tenni a nők szexualitásában ma?

2. A média ellehetetlenítette a női szexualitás megélését

Teljesen egyértelmű, hogy a mai reklámok és a média tevékenysége totális mértékben pusztító hatással van a nők önbecsülésére. Bármennyire is hihetetlen, ezek a tényezők maximális mértékben befolyásolja a női szexualitás önbecsülését is. Vagyis a reklámban megjelenő nők kicsit sem hasonlítanak a valóságban élő nőkre, ezért ezek a nők úgy vélik, hogy ők egyszerűen nem kívánatosak a férfiak szemében. Nem látják szépnek, így értékesnek sem magukat. Ezért ha szexre kerül a sor, inkább csak úgy csinálnának mintha szexelnének, de képtelenek átadni magukat az érzésnek. Ebből ered a megjátszott orgazmus, valamint az elfojtások sorozata is, aminek köszönhetően egyre több a mell- és méhnyakrák, ugyanis pontosan ez a szorongás idézi elő ezeket a betegségeket az esetek túlnyomó százalékában.

3. A vágy pedig igenis fenntartható

A nők egy bizonyos rétege azért kedveli a monogámiát, mert így még szinte tökéletesen megélheti a szexualitás varázsát, a folytonos kielégülést és az élvezeteket. Azért éli ezt az életformát, mert egyrészt irreális elvárásai vannak a párkapcsolatokról, másrészt a társadalom belé sulykolta, hogy a kapcsolat előrehaladtával és a gyerekek megszületése után szinte teljesen megszűnik a nemi vágy. Ez pedig nagyon kártékony információ, mégis sok nő agyában ez a téves dolog élénken ott van az elméjében. Ezt mielőbb el kellene felejteni, hiszen a szexuális vágy nincs korhoz kötve és nagyon egyszerűen fenn is tartható. Egy dolgot kell mellőzni, az pedig a prűdség! Legyünk nyitottak az új dolgokra és a vágy folyamatosan ott izzik majd a levegőben. Elakadás esetén a téma szakemberei előszeretettel állnak rendelkezésünkre, akiket érdemes felkeresni a megoldás érdekében, ha nekünk ez nem megy valamiért. Nincs tabu, ezt sose felejtsük el!

Kép: commons.wikimedia.org

4. Az alacsony libidó még nem kóros, hanem természetes jelenség

A hosszabb távon monogámiában élő nők esetében valóban gyakoribb a jelenség, mint a kapcsolatban élőknél. Pusztán csak azért, mert ugye nincs karban tartva, hogy így fogalmazzunk, ami teljesen érthető. A bicikli is berozsdásodik álló helyzetében, de ha folyamatosan hajtva van, akkor sokáig okozhat kellemes élményeket. A szex sem működik másképpen. A legmegdöbbentőbb tény azonban az, amikor egy nő az alacsony libidója miatt keresi fel nőgyógyászát, aki különböző gyógyszeripari cégekkel egy bizonyos márkára szerződött, aminek kiajánlása esetében jutalék üti a markát. Tehát nem gyógyítanak, hanem betegséget generálnak, hogy egy adott gyógyszerrel megszüntessenek egy tünetet, aminek mellékhatását egy másik gyógyszerrel kezelnek és így tovább. A folyamatnak sajnos nincs vége… (Egyébként a legtöbb fogamzásgátló tabletta is jelentős libidócsökkenéshez vezet). Summázva a dolgokat: a libidócsökkenés nem rendellenesség, hanem egy természetes állapot, amit a 3. pontban leírtak szerint is kitűnően meg lehet szüntetni.

5. A nő legaktívabb korszaka saját maga reneszánsza

Minden nőnél elérkezik az a pont, amikor kellő élettapasztalattal, tudással és bölcsességgel rendelkezik. Nagy valószínűség szerint túl van már néhány kapcsolaton, de az is lehet, hogy életének felén is. A köznyelv az érett nő titulusként ismeri őket. Ők a határozott és valamilyen maga elé kitűzött célt elért nők, akik elégedettek eredményeikkel. Amint ez megtörténik és kapcsolatot létesítenek egy hozzá hasonló férfival, akkor képes megélni a szexualitás minden egyes apró örömét tökéletesen, ráadásul olyan intenzitással, ami azelőtt ismeretlen volt számára. Mivel szervezete és hormon háztartása is tökéletesen működik, ráadásul tudja, hogy mi és hogyan jó, így ebben a korszakban tudja tökélyre vinni a szexualitásban rejlő lehetőségeket.

Kép: flickr.com

6. Nincs két egyforma nő

Ahogyan nincs két egyforma ujjlenyomat, úgy nem létezik két egyforma nő sem. Ezért nehéz is igazságot tenni abban a kérdésben, hogy mi, mikor és hogyan jó egy nőnek, hiszen ami az egyiknek maga a gyönyör, lehet, hogy ugyanaz már fájdalmat okoz a másiknak. Minden nő szexuális reakciója más és más, a legjobb esetben is csak megközelíteni tudjuk a közös nevezőket. Ezért sem érthető az orvostársadalom azon álláspontja, hogy egy libidócsökkenésre vagy egy lelki eredetű szexuális megélés hiányára önhatalmúan gyógyszert ír fel, amivel jó eséllyel több kárt okoz, mint hasznot. Ezzel csak még jobban visszaszorítják a nők szexualitását, nem is csoda, hogy a csapból is folyik a téma. Hiszen a nők megoldásra várnak, de a tények ismeretében ne az orvosoktól várjátok, hanem önmagatoktól és önismeretetektől. Az erre szakosodott csoportok száma ismételten végtelen, a saját tapasztalatokat megosztó nők még mindig nagyobb segítséget jelenthetnek.

7. A szexualitást újra tökéletesen meg lehet élni

Különböző praktikákat olvashatunk az interneten erre vonatkozólag, de számtalan szakkönyv is segítségünkre lehet, ami inkább ajánlott, mint egy forrás megjelölés nélkül közzétett valami, ami még iránynak sem mondható. Sok esetben pároknál következett be a gyökeres változás, amikor a hosszú évek együttélését megszakította néhány hét egymástól való távollét. Ez nem szakítást és megcsalást kell, hogy jelentsen, hanem egyszerűen csak időt, távol a másiktól. Ilyenkor magunk lehetünk, egyedül és sok olyan dologra jövünk rá, ami a másik mellett egyébként soha nem jönne felszínre. Pedig rettentően fontos ez az idő! Bármiről is legyen szó, a szexualitás magasságait – ha már egyszer megvolt, de úgy érezzük csillapodott vagy elveszett – bármikor visszahozhatjuk az életünkbe, ha azt valóban akarjuk és teszünk is érte.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról!

 

 

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!