Ha egy nőnek valami problémája van, arra szinte rögtön rávágják a férfiak, hogy csak hisztizik. Persze vannak valóban kissé alacsonyabb tűréshatárral bíró nőszemélyek, de szerintem egy férfi is tud –lehet még gyakrabban is – hisztizni.

hiszti1

Forrás: www.mintcap.com

Az olykor nyávogásként titulált tevékenység mögött természetesen nagyon sok minden állhat. Szerepet játszhatnak benne többek között hormonális tényezők, lelki ügyek vagy éppen a fáradtság. Nálam általában olyan napokon jön elő, amikor valahogy minden a nyakamba szakad. Egyre csak tűrök, és tűrök, aztán nap végén, amikor otthon sincs rendben semmi, minden apróság miatt ki tudok akadni. Amennyiben mindez még lelki válságokkal is kiegészül, akkor aztán szinte biztosan kicsordul néhány könnycsepp is.

Abban feltehetően mindannyian egyetértünk, hogy a menstruációt megelőző pár napban és az alatti időszakban tud tényleg hisztis lenni egy nő. Olyankor valahogy semmi sem jó, és a legkisebb kellemetlenségtől is iszonyúan idegesek vagy éppen szomorúak tudunk lenni. Az érzelmeink rendkívül színes skálán mozognak, és akár percenként változnak. Ezt egy férfi nyilvánvalóan nem tudja megérteni, hiszen egyértelműen nem lát bele, fogalma sincsen, milyen ez.

A hisztizést azonban meg kell különböztetnünk a kimerültségtől. Mindenki életében vannak olyan időszakok, amikor a munka, a család vagy a párkapcsolat a megszokottól több időt és energiát követel meg. Ezekben az esetekben nyilván kissé érzékenyebb az ember idegrendszere, a legkisebb nehézségtől is ki tud akadni egy pillanat alatt. Az élet különféle területein, külön-külön sem könnyű megállni a helyünket, de amikor mindenhol egyszerre kéne száz százalékon fölüli teljesítményt nyújtani, az bárkit kikészít idegileg. Ebből kifolyólag ez a fajta, fáradtságból adódó ingerlékenység férfiaknál és nőknél egyaránt előfordul, és nem nevezhető hisztinek. 

hiszti2

Forrás: https://www.kingofmaids.com/

Sajnos vannak olyan egyének is, akik gyerekkorukból magukkal hoztak egy rossz szokást, amit felnőttként is alkalmaznak. A technika lényege igen csak egyszerű: hisztizéssel érnek el mindent. Ezek a nők gyengék, lusták és leginkább kibírhatatlanok, viszont nem mondhatjuk rájuk, hogy buták. Normál esetben az ember ugyan nem nyúl ilyen eszközökhöz, de ha olyan társra, ismerősökre akad, akiket ezzel irányíthat, akkor valószínűleg igen csak kényelmes élete lehet. A hiszti bizonyára kevesebb energiát emészt fel, mintha ténylegesen meg kéne dolgozni, küzdeni éppen aktuális vágyainkért. Persze a hisztis nők sem rosszak, csupán „félre lettek nevelve”. Amennyiben gyerekkorukban figyelmen kívül hagyták volna őket ilyen állapotukban, nem szoktatták volna őket ahhoz, hogy a hisztizéssel megkaphatják, amit éppen szeretnének, akkor felnőttként sem lenne ilyen rossz szokásuk.

Ha azonban az ilyen típusú személyek rendelkeznek némi reális önképpel, és a környezetükben élő emberek felismerik, hogy milyen módszerrel manipulálják őket, akkor egy őszinte beszélgetés, esetleg terápia egy pszichológussal sokat segíthet a helyzeten. Persze az olyan magatartástól nehéz megszabadulni, ami igazából nem is önmagunknak rossz, hanem a körülöttünk lévőknek. Ha viszont szorult belénk némi emberség, akkor ezt a szokást igenis legyőzzük, és helyette normális úton érjük el céljainkat, vágyainkat.

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!