A világot oly annyira mozgatja a média, hogy a divatban és a reklámokban megtaláld pont azt, amire szükséged van. Vagyis inkább, hogy mit vásárolj meg ahhoz, hogy ne a saját arcodat mutasd! Nincs jól ez így!

makeup 01

Forrás: http://pixabay.com/

A tinik manipulálhatóak a legjobban. Egy befutott sztárocskával reklámozott termék által pont úgy akarnak kinézni, ahogyan az érintett híresség. Szó szerint mindenben leutánozzák. Ugyanaz a hajviselet, ugyanaz a smink, ugyanaz a stílus és ugyanaz a ruha. De a majmolás által sajnálatos módon személyiség zavarosan fog belenőni a világba és ez kizárólag egy ferde és nyomorúságos jövőképet eredményezhet. Miért jó az, hogy valaki hasonlítani akar másra? Miért akar más lenni egyáltalán? Mindenki egy külön személyiség, ennek így is kellene maradnia. Ne akarj más lenni!

 

Mert ez a cselekedet az élet minden területére kiterjed és a párválasztás kategóriájánál fogod csak igazán észre venni, hogy álarcot viselsz. Hogyan alapozható így bármi is egy őszintétlen és bizalmatlan dologra, hogyha már maga az ember is csak egy kitalált személyiség?

Megszerkesztett emberek: ez a valóság

Nézz meg bátran egy modellről készített ízlésesen kidolgozott fotót! Ránézésre minden tökéletes és azt mondod: így fogok kinézni. De ha tudnád, hogy az elkészült kép és a valóság még köszönő viszonyban sincsenek egymással, akkor lehet, hogy átértékelnéd a dolgot egy kicsit. Fotósok körében ezért is híresült el egy népszerű mondás, miszerint az érzés múlandó, a pillanat viszont örök. Csak ugye azt az adott pillanatot is rengeteg utómunka követi, amire a Photoshop effektjei tökéletesen alkalmasak. És erre épül a média, erre épülnek a reklámok és ezért kened ki magad mindennap úgy, mintha az életműdíjadat vennéd át Hollywood vörös szőnyegén. Használj sminket persze és légy szép, dekoratív nő! De legyen benned tartás és intelligencia, hiszen ennek hiányában csak kirakatbábúvá leszel és csak egy darab húsként fognak rád tekinteni!

 

makeup 02

Forrás: pixabay.com

Remek példa erre a facebookon megjelenő képek áradata. Az ember percenként képes csapkodni a homlokát és tenyerébe temetni az arcát, hogy egyáltalán létezhet ilyen. Egyértelmű, hogy egy társadalmi problémáról van szó, ami lavinaként söpör végig a tinik generációján. De mi lesz így belőlük, ha az életük már rögtön a kezdetén hazugságra épül? Fel lehet fogni úgy is, hogy így sokkal könnyebb megismerni a másikat és sokkal könnyebben le is lehet őt pattintani, amennyiben nem szimpatikus vagy csak egyszerűen elég volt belőle. De a probléma gyökere még mindig az, hogy egy hamis énképet képesek festeni magukról a hamis fotók feltöltésével és azt még közzé is teszik. Megpróbálják bemutatni ezzel, hogy ők a legügyesebbek, a legszebbek, a legjobbak, de amikor két ilyen ember találkozik egymással a valóságban, egész egyszerűen elborzadnak. Hiszen a képen nem az az ember szerepelt, akit élőben láttak. De nem csak külsőleg, belsőleg is. Ez viszont hazugság! És ezt nagyon rossz sminkkel teszik teljessé, álarcot húzva ezzel a világ felé. Sajnos álomvilágban élnek.

 

Agyonsminkelt tinik

Ha csak szolid sminket használ, hogy ezzel kiemelje nőiességét, azzal abszolút nem is lenne semmi probléma. A gond ott kezdődik, amikor egy egész palettát borít magára. Csak ettől sajnos még nem válik felnőtté, viszont céltáblává igen. Ennél a pontnál kerülnek abba a helyzetbe, amikor szép szavakkal és nyájas gesztusokkal - amik persze mind látszólagosak - tökéletes prédává válnak. Ezeket a tini lányokat tulajdonképpen úgy használják ki, ahogyan nem szégyellik. Tehát a nőiesség belülről kell, hogy fakadjon, a külsőség sminkje csak kiegészítés csupán. Szükség van rá igen, de tudjuk hol a határ!

Ezért is emlegetik bizonyos körökben, hogy az első randit uszodába szervezd, hiszen akkor biztosan nem ér meglepetés. Van benne valami, meg kell hagyni! Ha a tini lányok valami csoda folytán észhez térnek és felfedezik a magukban rejlő nőt, akkor felelősségtudatuk is kialakul, majd képesek lesznek leválni erről a média által kialakított beteg és elvárt világról. Észrevehetik akkor saját természetes szépségüket és belső értékeikkel válhatnak tökéletes nőkké. Akik mellesleg már képesek lesznek úgy használni a sminkpalettát, ahogyan az rendeltetett.

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!