Az üzletek tavaszias kirakatai szebbnél-szebb dekorációkkal csábítanak minket a vásárlásra.

Lenge, színpompás ruhaköltemények csalogatják be a gyanútlan nézelődőt a sorok közé. Ilyenkor gyakran esik áldozatul az ember lánya, olyan nagy ragadozóknak, amik még akciósak is. Impulzív módon, hirtelen döntünk, pedig lehet, hogy igazából nem is volt rá szükségünk. Azt is mondhatnánk, csak a „szemünk kívánta”, úgy járunk, mint a megrakott húsvéti asztalnál az utolsó falat süteménnyel. Pont az nem kellett volna már.

Ezt megelőzendően, nem árt átgondolnunk egy kicsit mi is az, ami valóban hiányzik a ruhatárunkból. Megéri szétnéznünk a saját ruhásszekrényünkben, elrejtve kincsekre akadhatunk. Ráadásul a divat azon tulajdonságának köszönhetően, hogy az mindig ismétli önmagát, sokszor olyan szuper cuccok lapulnak a fiókok mélyén, amelyek épp szezonálisan újra fénykorukat élhetik.

A kényszer szülte vásárlás hátterében az is megbújik, hogy szezonváltáskor még gyorsabban kap el minket otthon a sikítófrász, hogy nincs is mit felvennünk! Legalábbis így érezzük! A napsütéses, madárcsicsergős reggelünk így gyorsan sötét viharfelhőkkel teli képet kezd festeni, már ami a gondolatainkat illeti. A problémánk ott kezdődik, hogy a szekrényünkben túlzsúfoltság van, a meleg és sok helyet foglaló pulcsik között hiába dúrunk, nem találjunk megfelelő darabot. Ha beújítottunk is néhány ruhát, ahhoz nem találjuk a cipőnk, a sálunk és így tovább. Általában itt döntünk úgy, inkább el se indulunk, ám mivel általában muszáj, így négy-öt átöltözés és nem kis rendetlenség után végül az örök póló-farmer kombinációnk mellett tesszük le a voksunk. Nincs is ezzel gond, viszont nem minden nap és nem minden alkalomra.
Én, magamról tudom, ha reggel sikerül harmonikusan, a célnak- és a tetszésemnek megfelelően felöltözni, már ettől sokkal jobban érzem magam a bőrömben.

Persze senkinek nem kell mindig, mindenhol tökéletes outfitben megjelennie. Ha azonban az alkalom és a kedvünk is megkívánja, van néhány jól használható tippem, hogyan állítsuk össze azt a tavaszi gardróbot, amibe már később beilleszthetők a legújabb trendek is.
Eredményképp meg leszünk elégedve öltözékünkkel, el fogunk férni a polcokon, s még talán a kávénkra is több időnk marad.

Szortírozzunk, válogassunk, ami maradt szedjük rendbe és csak azután vessük bele magunkat az új szerzemények levadászásába.

1. Kezd az alapokkal!

Bizony a nagykönyvben ott áll feketén-fehéren, hogy mi az a néhány alapdarab, amely egyetlen nő ruhatárából sem hiányozhat. Érdemes ezeket is elolvasni, valóban hasznos és fontos ruhákat találunk közöttük. Érdemes időt szánni rá, a legtöbbünknél ott lapulnak ezek, csak meg kell keresni őket. Ha egymással is jól kombinálhatók, letetted az alapokat!

Segítségképpen itt az én listám, a könnyen áttekinthetőség kedvéért képekbe szedtem.

tavaszi2

Néhány ötletet is adok az ezekből összerakható szettekre:

tavaszi3

tavaszi4

2. Szabd magadra!

Vannak kőbe vésett ajánlások, nem elhanyagolható azonban, hogy illik-e az adott életkörülményeinkhez. Arra gondolok, hogy hiába szerepel a listán a kis kosztüm és a körömcipő, ha sosem viselünk ilyet. Sem a munkánkkal, sem az életstílusunkkal nem passzol össze a magas sarkakon tipegés. Érdemes tehát átgondolnunk, hogy a mi szokásainkhoz és életvezetésünkhöz milyen öltözetek illenek a legjobban. Ez alapján válogassuk össze azt a 15-20 darabot, amire mindig szükségünk lehet.

Emellett nem elhanyagolandó, hogy az egyéni adottságaidnak megfelelőek legyenek ezek a példányok. Sajnos a klasszikus ballonkabátból is tudunk olyan darabot választani, ami esetleg előnytelen a magasságunkhoz, alkatunkhoz vagy a színe nem az igazi.
Ha esetleg valamelyik alapelem hiányzik még a ruhásszekrényből, s meg szeretnénk vásárolni végre, mindig szánjuk elegendő időt a kiválasztására, hiszen sokáig és sokat fogjuk viselni. A minőséget ez esetben helyezzük előtérbe!

3. Csinálj helyet!

Ha kiválogattuk a kulcsdarabokat, azoknak legyen könnyen hozzáférhető helye a polcainkon. A nem szezonális darabokat és azokat, amiket keveset hordasz, dobozold be!
Könnyen készíthetsz dekoratív tárolókat, csak kartondobozok és némi csomagolópapír szükségeltetik hozzá. Ezek akár szekrény tetején is jól mutatnak. Szuper szolgálatot tesznek a vákuumos zsákok is.

tavaszi5

Fotó: Pinterest

Sok időt vesz igénybe egy gardrób rendezése, de megéri. A nyugodt reggelekért mindenképp
4. Dobd fel!

Most eljutottunk a legizgalmasabb részhez. Leraktuk az alapokat, jöhetnek a falak és tető.
Kutass olyan darabok után, amik beilleszthetők az épp futó szezonálisan trendekbe, s jól illenek a már kiválogatott elemekhez. Ezekhez passzints megfelelő kiegészítőket, ezeket is készítsd a kezed ügyébe, hogy ne kelljen keresgélni egy halom összegubancolódott bizsu között.

Ügyes trükk, ha választasz néhány neked jól álló színt, melyek egymással is harmonizálnak. Így akár elérheted, hogy gyakorlatilag minden felvehető lesz mindennel!

A monokróm ruhatár is ezt a célt szolgálja.

tavaszi6
Fotó:Pinterest

Remélem, hasznos tanácsokkal szolgáltam és Ti is könnyebben nekifogtok a tavaszi ruháitok kiválogatásának, amivel végre rend és átláthatóság uralja majd a gardróbot.

A folytatásban a megmutatom, milyen darabokat érdemes még beszerezni a legújabb 2016-os tavaszi trendek alapján.

Addig is a nyugalmasabb reggelekhez jó kávézgatást kívánok!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!