Visszavonhatatlanul beköszöntött az ősz.

A divatmagazinok, a kirakatok és a kifutók világa is az ősz legújabb darabjait vonultatja fel, miközben mi is elővettük már a melegebb ruhákat a szekrényünk mélyéről. Előkerültek a hosszú nadrágok is, ám, hogy ne legyen unalmas az idei szezon, itt a legújabb nadrág divat, ami se nem hosszú, se nem rövid: ez a culottes. Megmutatjuk, hogyan viseld ősszel!

A culottes nem új keletű dolog, a magyar nevén térdnadrág, már 2015-ben el kezdte belopni magát a szívünkbe, ám akkor még sokkal óvatosabb szabásvonallal: szűkebb szárral, éppen csak bokát villantva. 2016 őszére, merész bő szabás és rövidebb térd alatt futó fazonok lepték el az üzletek polcait, már-már szoknyanadrágra hajazó bőség sem meglepő.

Aki első ránézésre, idegenkedik tőle, annak jó a megérzése, hiszen ez a nadrágfazon nagyon előnytelenül is mutathat a női alakon, így egyáltalán nem mindegy, hogy mivel és hogyan viseljük, mint az sem, hogy milyen testalkatú hölgy szeretné viselni.

Sok mindent szem előtt kell tartanunk, ezért könnyen mellé is foghatunk.Útmutatónk segítségével azonban könnyedén megtalálhatod a hozzád illő fazont, és azt is eláruljuk, mivel viseld idén ősszel!

A culottes nadrágról sokan azt mondják csak modell testalkatú, „égi meszelő” testalkatú lányokon mutat jól, de ez egyáltalán nem igaz.

Lehetsz akár alacsony és dundi, vagy szélesebb csípővel megáldott körte testalkatú lány is, mindenképp van számodra ideális szabás.Néhány fontos szabályt betartva senkinek sem kell lemondania a legújabb nadrágrendről!

Testre szabva

1. Téglalap/fiús testalkat

A test jellemzői a keskeny csípő és váll, mely egyvonalban helyezkedik el, ezen optikailag úgy lehet segíteni, hogy A-vonalú nadrágszabást választunk, kerüljük az egyenes vagy szűkülő szabást, mely még jobban felerősítené a tégla jellegű testalkatot! Bátran válasszunk redőzött, csípőnél rátétes fazonokat, anyagában mintás térdnadrágok is jó választás, hiszen ezek a nőiesebb, kerekebb vonalakat varázsolnak viselőjének! Övet mindenképpen viseljünk hozzá, mellyel tovább erősíthetjük a homokóra alkat látszatát. Szűkebb, nőies szabású felső résszel kombináljuk, mely lehetőleg dekoltált legyen, a vállak szélesítése egy megfelelő szabású zakóval könnyedén lehetséges.

nad1

2. Kerek/ alma testalkat

A nőies, plus size testalkatú hölgyeknek egy fontos szabály van a culottes viselésénél, szűket ne! Az egyenes szár sokkal jobban elrejti az esetleges kis hurkákat, has tájékon semmiképp se feszüljön túlzottan. Egy őszi trench coat kabáttal vagy kardigánnal remekül eltakarhatjuk a combok vonalát is, s ez a trükk nyújtja az alakot is. A felső ruházat tekintetében törekedjünk az egyszerűségre, így például egy garbó vagy hosszú ujjú póló jó választás lehet. Magas sarkút párosítsunk hozzá, mely vagy nude árnyalatú vagy a nadrággal megegyező színű legyen!

nad2

3. Háromszög/ Körte Testalkat

Ez az a testalkat, amely a legnehezebben egyeztethető össze ezzel a trenddel, de ez sem lehetetlen.

Annak sem kell tehát lemondania a tetszetős irányzatról, akit kissé szélesebb csípővel áldott meg az ég.

Annyira kell csak odafigyelni, hogy a nadrág ne legyen túlzottan bőszáru, s semmi esetre se legyen bővülő fazon! Maradjunk a szűkebb vagy egyenes szabásvonalnál! A legfontosabb, hogy a felsőtestet hangsúlyozzuk ki, ez történhet mintás blézerrel, feltűnő inggel és kiegészítőkkel, ezzel egyensúlyt teremtünk a keskeny vállak és széles csípőtájék között! A nadrág ez esetben legyen sötét, s egyszínű, egy klasszikus fekete darabbal nem fog mellé a körte testalkat sem! Magas sarkú viselése itt is ajánlott!

nad3

4. Fordított háromszög/ Maszkulin Testalkat

A széles vállakhoz pont optimális választás egy culottes, hiszen harmóniába hozza a testképet. Az egészen hosszú darabokat is bátran választhatják azok, akik termetesebb vállakkal és nagyobb mellmérettel rendelkeznek. Arra figyeljünk, hogy a vállakat ne hangsúlyozzuk, csapott vállú felső részt párosítsunk hozzá! Mivel az alsó testrészt szeretnénk erősíteni, így nyugodtan választhatunk mintás, bűvölő darabot is.

nad4

5. Homokóra

Az álom testalkattal rendelkező csapat is bátran hordhatja a térdnadrágokat, még akkor is, ha nem túl magasak.

Az utóbbi esetben viszont a hosszabb fazonokat részesítsük előnyben és mindenképpen magas sarkú cipővel viseljük! A hangsúly a csípőn legyen, ne fedjük el nőies vonalainkat, ezt egy szélesebb pántrésszel rendelkező nadrággal könnyedén meg is valósíthatjuk.

nad5

Milyen cipővel viseljük?

Ősszel joggal felmerül a kérdés, hogy vajon a culottes nadrágokat hordhatjuk-e csizmával vagy bokacsizmával? Hiszen a hűvösebb időben nem szaladgálhatunk mindig körömcipőben.

A válasz megnyugtató, ugyanis a culottes-t bátran fel lehet venni ezekkel a melegebb cipőkkel is.

Arra érdemes odafigyelni, hogy színben passzoljon a nadrághoz, igyekezzünk hasonló színt vagy kiegészítő árnyalatot választani, ugyanis ha két össze nem illő szín „vágja” ketté a lábunk, az optikailag nagyon lerövidíti a virgácsaink! Az is jó megoldás, ha a csizma színe megegyezik a felsőnk színével.

nad6

nad7

Reméljük, kedvet kaptatok kipróbálni idén ősszel a culottes nadrágot, s segítségünkkel könnyebben ki tudjátok választani a Hozzátok legjobban passzoló fazonokat!

Képek forrása: Pinterest

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!