A Valentin-napi kasszasiker receptje nem más, mint a sikeres és gazdag, sármos férfi, a meztelen csaj, néhány szexjelenet és valami olyat látni, amihez az ég világon semmi közöd nincsen, de hosszú órákat lehet róla csacsogni.

fifty shades 01

Forrás: www.plus.google.com

A történet háttere
Már a trilógia első része is tökéletesen bemutatja, hogy határozottsággal, némi rámenősséggel, figyelmességgel és célzott kommunikációval bármelyik fiatal nő belemanipulálható egy kapcsolatba, és mindenre kapható. Ugyanis az egyetemista szűz kislány, Anastasia egy olyan életbe csöppen bele, amely számára addig teljesen ismeretlen volt. Még a szex fogalma is távol állt tőle, a jóképű Christiannal mégis gyorsan fejest ugrott annak egy átlagosnak abszolút nem mondható kategóriájába. Az ártatlan kis Anastasia így lett Christian szexuálisan alárendelt partnere, ami előre meghatározott és szerződésben rögzített határokon belül mozgott. A való életben is létezik az effajta közösülési forma, de abszolút nem úgy, ahogyan az a mozivászonról visszaköszön.

A történet Chistianja gyerekkorára vezeti vissza a kialakult személyiségét. Drogos, prostituált anya által látta meg a napvilágot, majd serdülőként nevelőanyja barátnője vette rá az alárendelt szerepre, amit felnőttként kötelességének érez megtorolni. Ezért nem is képes másként élni, kizárólag csak a domináns szerepben. Nos, teljesen egészséges és átlagos emberek folytatnak aktív BDSM-életet, aminek abszolút nincsen semmilyen hasonló pszichológiai háttere. A kategória a BDSM (Bondage, Dominance, Sadism, Masochism) elnevezést kapta, aminek lényegét a történet teljesen eltorzítva adja vissza. Hiszen lényegnek arra kellene épülnie, hogy mindkét fél tökéletes tisztelettel van a másik iránt, ismeri annak testét, lelki világát és állapotát, valamint közösen állítják fel a játékszabályokat, hogy így szerezzenek örömet egymásnak, ugyanis – elméletük szerint – a fájdalom fokozza a kéjt. Akik így élnek, azok nem nevezhetőek beteg és szadista állatoknak, egyszerűen csak olyan élményre vágynak, amit a "normális szex"-ben már nem találnak meg. De ezt mind a ketten így is gondolják és a szexuális együttlétük során nekik ez a "normális szex".

A BDSM igen komoly testi, lelki és szellemi ráhangolódást és odafigyelést igényel. Gyakorlói úgyvélik, hogy a szex: hatalom! És valóban erről szól az egész, a dominánsnak hatalma van az alárendeltje fölött. De ez nem azt jelenti, hogy saját perverzióját fogja kiélni az adott szituációban, miközben korbáccsal ütlegeli a bilincsbe vert kikötözöttjét. Sokkal inkább arról, hogy hatalma által előre megbeszélt módonrakosgatja és kötözgeti partnerét különböző pozitúrákba, majd közösül vele. Mindeközben az alárendelt átadva teste fölött a teljes kontrollt, egyszerűen csak élvezi a folyamatot. Újabb tény, hogy az alárendelt személy sokkal több orgazmust él át ezáltal, mint domináns partnere, hiszen ő komoly fizikai munkának minősülő tevékenységet lát el a folyamat során végig.

fifty shades 03

Forrás: https://buzzfeed.com/

A játék és a szadizmus közötti különbség
A BDSM egy nagyon komoly szexuális játék, amit nem szabad félvállról venni. Csak hatalmas felelősséggel működtethető, ami nagyon komoly bizalmi alapokon nyugszik. Kizárólag szereplőin múlik meddig mennek el, de mindig ott van a határ, ahol még jól esik egy paskolás, egy vesszőzés vagy egy harapás. Ide tartozik a szóbeli megalázás is, lényege egészen egyszerűen annyi, hogy át kell lépni a saját korlátokat, hogy egy újszerű gyönyört élhessen át a kategória megtapasztalója.

A következő példa szereplői a való életből érkeztek, hogy a másik oldalra is vethessünk pár pillantást. Hölgytagja egy magyar BDSM társkeresőre regisztrálva vette fel a kapcsolatot egy férfivel, akivel hosszas és igazán mély, tartalmas beszélgetéseket folytattak. Megtárgyalták egymással, hogy ki, mit és hogyan szeret, majd ennek folytatásaként néhány hét után sor került a személyes találkozásra is. Az adott időben és az adott helyszínen meg is jelent a történet férfiszereplője, a nő beszállt az autójába, majd köszönés helyett a sofőr a felhevült szivargyújtót nyomta a gyengébbik nem csuklójába. Magyarázata annyi volt csupán, hogy mivel a nő az alárendelt, ezért tesztelni akarta, hogy mekkora a fájdalomküszöbe.Ez egy öncélú és szadista cselekedet volt, a BDSM kategóriájától nagyon távol. Amennyiben ez a férfi egy együtt érző és figyelmes dominánsnak adta ki magát, úgy az Isten óvjon minden nőt, hogy a közelébe kerüljenek. Ha kérdés helyett cselekszik, ráadásul öntörvényűen, akkor hitelét vesztette már a legelején, és számára a BDSM csak a perverzió öncélú megélését jelenti.

Lehet szó romantikáról és forró együttlétről a mozivásznon, amit valóban szívesen is néz az ember, de legyünk tisztában azzal is, hogy mi, miért és hogyan történik! Az életben másként csapódnak le sokszor a dolgok és sajnos sok esetben a rózsaszín ködnek is megvannak a legsötétebb árnyalatai.

Addig is tekintsük meg a sötét ötven árnyalatának előzetesét!

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!