Még mielőtt belemennél egy kapcsolatba, jobban teszed, hogyha körültekintő vagy és egy kicsit informálódsz! Ellenkező esetben könnyen beleeshetsz az érzelmi prostitúció rabságába.

 

Kép: unsplash.com

 

Mi is az érzelmi prostitúció és miben nyilvánul meg?

Egy újabb pszichológia tényező, ami ha már gyermekkorban jelentkezik, akkor a felnőtt kapcsolatokban biztosan ki is csúcsosodik. De mi is ez pontosan? Sokan átsiklanak felette, pedig mindennél fontosabb lenne vele foglalkozni. Hiszen ha már a pszichológia is teret adott a diagnózisnak, akkor egy egyre népszerűbb és igen komoly problémával állunk szemben.

 

Leginkább azok a nők esnek bele ebbe a szörnyűségbe, akik már gyerekként azt érezték, hogy meg kell küzdeniük a szeretetért. Általában azokban a családokban jelentkezik, ahol több a gyerek és közülük valamelyik úgy érzi, hogy nem kap elég figyelmet, ellentétben testvérével. Ez traumaként beleég a tudatalattijába - ami szerencsére nagyon könnyen kezelhető gyógyszerek nélkül is - és felnőttként a legrosszabb kapcsolatokat vonzza magához, csak, hogy végre szeresse őt valaki.

 

Kép: unsplash.com

 

Előzmények és következmények

A sikertelen kapcsolatok után hajlamosak vagyunk csak azért belemenni egy újba, hogy ne legyünk egyedül. Ez a legrosszabb! Soha ne tegyél ilyet! Csak azért valakivel együtt lenni, hogy ne érezd a magányt, az még jobban kihúzza a lábad alól a talajt és hatalmas pofára esés a vége, maradandó lelki sebekkel. Természetesen ezek után még halmozod is a gondokat, ugyanis az így fel nem dolgozott kapcsolat még ott van benned, de már itt a másik. Az agyad azt sem tudja, hogy minek hol kezdődik az eleje és hol van a vége. Egy kapcsolatnak arról kellene szólnia, hogy addig vagy valakivel, amíg megtanulod tőle, amit kell és fordítva. Aztán vagy leélitek az életeteket együtt, vagy tovább állsz és a begyűjtött tapasztalatokat máshol alkalmazod. De ez kapcsolatfüggőség, amit csinálsz, amiből érzelmi prostituáltként távozol, súlyosan összetört szívvel, lélekkel és talán még testi sérülésekkel, bántalmazással is.

 

Sajnos ilyen hozzáállással és mentalitással olyan embereket fogsz magad mellé vonzani az életedbe, aki folyton megcsal, mellékvágányokat keres, megaláz, semmibe vesz, ahol nem lehet saját véleményed és csak tűrsz, tűrsz. Végül pincsikutyaként követed minden léptét és utasítását, mindaddig amíg otthagy egy koszos lábtörlőn és érzések nélkül áll tovább, használati tárgyként tekintve rád. Végül a kör kezdődik elölről...

 

Kép: unsplash.com

 

Gyógyulj ki belőle!

A magadba vetett hit és saját magad felismerése már önmagában elegendő orvosság ahhoz, hogy magadat építsd. A két kapcsolat közötti idő pontosan azt a célt szolgálja, hogy fejleszd magad. Ha felismerted a hajlamot arra, hogy a szeretetért bármit képes vagy elviselni, akkor jó esélyed van arra is, hogy kigyógyulj az érzelmi prostitúcióból vagy egyáltalán bele se menj. Ismerd fel a veled szemben álló fél személyiségét és a számodra legmegfelelőbbnek mondj igent! Ne engedj a szép, de üres szavak csábításának, hiszen már az első randin is megtudhatod, hogy mit akar tőled a pasi. Csak azzal foglalkozz, hogy mi az, amit szeretnél és hogyan akarod azt elérni! Hiszen minden gondolatod megelevenedik, ezért először magadat szeresd és hamarosan betoppan az a személy az életedbe, aki valóban és őszintén fog téged szeretni! Minden belőled indul ki a világba, így minden, ami történik, az csak a te kérésedre adott válasz. Teljesen mindegy, hogy ezt tudatosan vagy tudattalanul teszed, de ez egy törvényszerűség, ami tetszik, nem tetszik, így működik.

 

Ezért is érdemes tisztában lenned azzal, hogy az effajta rossz tapasztalatok arra tanítanak téged, hogy vállalj felelősséget magadért és az álmaidért! És magabiztosságod egy magasabb szintű, boldog és érzelmekben gazdag kapcsolattal fog megajándékozni. Ne felejtsd el azt sem, hogy ugyanolyan embert fogsz kapni, amilyen te is vagy. Ha te érzelmileg instabil vagy, párod téged fog tükrözni. Ezért hiába lesz látszólag egy állat és sorozatosan fog megcsalni, megalázni téged, azt mind azért teszi, mert érzelmileg egy törés áldozata volt valamikor. Biztosan nem tudatos rá. Te annyit tehetsz, hogy az említett módokon magadat építed, hiszen olyan életet fogsz kapni, amilyet élsz. De ha már a mélységeket is megélted, akkor sokkal nagyobb esélyed van kigyógyulni az érintett problémából és megélni a sikeres és boldog életet és párkapcsolatot. Ugyanis jár neked, mert megérdemled!

 

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!