előítélet

Szörnyű és valahol undorító is. Attól függ, ki mennyire űzi. Mindenesetre, hogy még egy jelzőt írjak rá: elkeserítő. Ugyanis amióta világ a világ mindig is problémát jelentett az előítélet. Kétségkívül rengeteget változott már a helyzet ezzel kapcsolatban, hála az égnek. De még mindig nem eleget, és napjainkban ismét jelentős mértékben terítéken van ez a probléma. Sokkal szebb, élhetőbb, békésebb lenne ez a világ, ha az emberek többé nem lennének előítélettel egymás iránt.

érzelmileg fogyatékos

Ha ebből a szempontból közelítjük meg, akkor nem is csoda, hogy el van cseszve ez a generáció és a jelen világ is. Rengeteg az érzelmileg fogyatékos ember. A legrosszabb benne az, hogy a legtöbben még csak nem is tudják magukról, hogy azok. Talán vannak, akik sejtik, mert depisek, de a legtöbben azt hiszik, hogy teljesen normálisak és az, amit csinálnak. Pedig valójában betegek és képesek ránk ragasztani a nyavalyájukat.

rossz döntés

Hajlamosak vagyunk egy rossz döntés után a saját kardunkba dőlni. Mintha nem lenne utána holnap, holnapután, és még egy teljes évtized sem. Azt hisszük, egy rosszul hozott döntés határoz meg minket, a további jelenünket, és majd a jövőnket is. De honnan tudjuk biztosra, hogy az az adott döntés vagy irány, amit végül választottunk, rossz volt-e?

újév megbocsátás

Patrícia egyéves korában láthatta utoljára az apját, bár nem is emlékszik rá. A nagyanyja mutatott neki képeket róla, mivel az anyja mindet megsemmisítette, miután megtalálta férje búcsúlevelét amiben azt írta, hogy Amerikába megy új életet kezdeni, mert nem neki való az apaság, a család, túl fiatal ehhez és még élni szeretne. Erre derült égből apa, 25 év után beállított a lányához…

szilveszter

Mindenki odáig van a gondolattól, hogy mindjárt itt az új év. Úgy várják, mintha maga a Messiás jönne el, pedig csak egy újabb év jön, ugyanazokkal a szarokkal, kihívásokkal, nem hoz semmi extrát. Minden évben jóformán ugyanaz történik az emberrel, egy-két kirívó – sokszor az is inkább szar – eseménnyel, de lényegében ugyanaz történik. Szerintem nem vagyok egyedül azzal, hogy a legkevésbé sem várom, hogy egy újabb év elé nézzek, és a nulláról kezdhessek mindent.