A 25 éve felettiek esnek bele a várakozás csapdájába, de szerencsére sokan elég pozitívan állnak a dolgokhoz. Ők erős emberekké váltak és megtanultak néhány nagyon egyszerű leckét, amit inkább nem követnének el még egyszer.

 

Kép: pixabay.com

 

Az a legidegesítőbb, amikor egy családi rendezvényen egyedülállóként jelensz meg és az összes rokon azzal traktál, hogy hol a párod, mikor állapodsz már meg végre, no meg a mással való példálózgatás. „Nézd meg a Pistit meg a Julcsát! Már a harmadik gyereküket várják.” Az lehet, csak nekik fel sem tűnik, hogy a házasságuk példátlanul tragikus és Pisti a szomszéd Marival csalja Julcsát, aki meg a főnökénél „túlórázik”, hogy meglegyen az anyagi biztonság. Kösz, de én őszinte életre vágyom, nem egy ilyen képmutató és kamu kapcsolatra. És akkor a gyerekekről még nem is beszéltünk. Pedig egy bizalmat nem lehet újra építeni, bizalmatlanul meg minek éljek?

 

Lehet, hogy egyedül vagyok, de inkább megvárom, hogy a megfelelő személy érkezzen az életembe, minthogy idő előtt belemenjek olyan dologba, ami a hátralévő éveimet is tönkreteszi. Egyedül lenni egy külön életforma, amit ezek az emberek nem értenek meg. Pedig ha lett volna részük benne, akkor másképpen látnák a világot és nem élnének ilyen méltatlan életet sem. Egyedülállónak lenni az egyén szabadságjoga, amit a legtöbb fiatalnak ki kellene használni, hogy tapasztalatokat gyűjtsenek! Nem kell fejest ugrani rögtön az első kapcsolatba és házasságba! Élj egy kicsit még, mielőtt elkötelezed magad! Viszont ha elkötelezed, akkor azt szívből és hűen tedd! Na ehhez szükséges és elengedhetetlen tény az egyedüllét! Itt van hozzá három nyomós érv, ami a legnagyobb jó indulattal íródott:

 

Kép: pixabay.com

 

1. Felismerheted az emberek értékeit és képességeit

Az egyedüllét lehetővé teszi, hogy nyitott szemmel járj a világban. Megfigyelheted barátaid kapcsolatát, megértheted az ok-okozatokat és képessé válhatsz meglátni az igaz embereket, valamint felismerheted a hazugokat is. Tény, hogy egy saját tapasztalat semmivel sem pótolható, de egy barát keserűségéből már okulhatunk annyit, hogy mi az, amit én biztosan nem akarok megtenni. Hiszen látod a következményét. Ugyan minden csak nézőpont kérdése, de talán így tudod a legjobban beépíteni az életedbe amit éppen szeretnél, vagy éppen pont elkívánsz kerülni.

 

2. Önmagad lehetsz

A várakozó stádiumban te vagy az egyetlen ember aki tudja, hogy kitűnő társasága vagy saját magadnak. És ez így is van rendjén. Ez nem magány, hanem egy kényelmes komfort, amit addig érdemes fenntartani, amíg azt nem érzed, hogy bővíteni szeretnéd az életedet. Minél több időt töltesz egészségesen önmagaddal, annál bölcsebben tudsz dönteni a későbbiek során. Persze ennek is van egy határa, de az élet érettséghez köttetett és nem korhoz.

 

3. Független vagy

Senki nem ítélkezik feletted. Senki nem mondja meg, hogy mikor és mit tegyél, egyszerűen önmagad vagy és akkor csinálod azt, ami neked a legjobban esik. Ez a függetlenség a legtöbb kapcsolatban hiányzik is, hiszen rátelepszenek a másikra, ami már meg is ölte az egészet. Ritka az a kapcsolat, ahol a normális kommunikáció jelen van és ki meri mondani, hogy: „most egyedül szeretnék lenni egy kicsit.” Pedig ez lenne a normális! A függetlenség egyébként is sokkal nagyobb felelősséggel jár, mintha kapcsolatban lennél. Ugyanis magadról kell gondoskodni, magadat kell eltartani, magadnak kell mosni, főzni és a számlákat rendezni. A függetlenség tanít meg az életre, a kapcsolatban csak sodródhatsz, mutathatsz irányt persze, de elkerülhetetlen, hogy új szokásokat vezess be. Sokszor olyat is, amihez nem füllik a fogad. És így még nem is kell mindig a legrosszabbra számítanod!

 

Ezek elég nyomós érvek arra, hogy megvárd, amíg magától érkezik meg a megfelelő ember az életedbe. Nem kell sürgetni semmit sem. Éld az életedet függetlenül, amíg az jól esik neked!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról!

 

 

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!